Vatan Bilgisayar sorunlu ürün mü satıyor?

OneLifeLiveIt

Kilopat
Haziran ayı sonunda Vatan Bilgisayar'dan topladığım bilgisayarı bugüne kadar doğru dürüst kullanamadım. İlk birkaç hafta sorunsuz kullandım. Sonrasında cızırtı sesi ve ekran kartının fanının sürekli çalışması sebebiyle PSU ve ekran kartı servise gitti. Ekran kartı yenilendi ancak ROG STRIX 1660 Ti OC ellerinde olmadığı için Advanced model ROG STRIX 1660 Ti ile değişim yapıldı. Aynı şekilde Cooler Master 700W PSU servisten değiştirildi diye eski kutusuyla geri geldi. Tüm bu işlemler Vatan Bilgisayar tarafından yapıldı. Buraya kadar her şey normal fakat PSU cızırtı problemiyle tekrar servise yollandı. Üstelik Vatan Bilgisayar'dan yollanan PSU 5 günde servise ulaşmış. Bugün 7. Gün ve herhangi bir işlem yapılmamış. Haliyle yine bilgisayarı kullanamayacağım. İade talep edildi. Öte yandan Vatan Bilgisayar'da gördüğüm bir şey dikkatimi çekti. PSU rafından kutusu açılmış bir PSU çıkarıp denedik. Acaba bu haliyle başka birine satılacak mı yoksa rafta duracak mı diye düşünmeden edemedim.

Yeni PSU ile değişim olupta aynı sorunun devam etmesi aklıma şu soruyu getirdi "Vatan Bilgisayar sorunlu ürün mü satıyor? "

PSU ile ilgili ben de benzer sorunlar yaşamıştım. Bunun firma ile olan bağlantısından emin olmamakla birlikte Gold sertifikalı bir ürün ile ancak çözebildim sorunu. Genel bir deyiş belki doğru olmayabilir, teknoloji ürünlerinde buna benzer döngülere çok sık rastlanıyor.

Birçok teknoloji ürününü Vatan Bilgisayar'dan alırım. Bir telefonun IMEI'sinin klonlanması dışında hiçbir problem yaşamadım. Mağazadan mağazaya göre değişiyor galiba. Ürünlerin taşınma esnasında dikkatsiz mi davranıyorlar ne? :(

02/2019 tarihinde bir sistem topladım. Herhangi bir sorun yaşamadım çok şükür şu zamana kadar. İlgilenen arkadaş ile biraz sohbeti kurmuştum. Sistemi toparken rica ettim, tek tek kutusundan çıkararak hepsini yanımda kurmuştu arkadaş bilgisayarı.

Ekran kartını mağazada denedik. Isınmadığı sürece fanlar çalışmıyor. Mağaza çalışanı PSU iade yapılırsa Thermaltake Smart Series RGB 700w ile değiştirmemi önerdi. Bu marka/model tavsiye eder misiniz ?

Böyle birşey varsa bunun sorumluları mağazada çalışan insanlar. Vatan pc özellikle böyle bir şey yapmıyor ama sorumsuz yetkili ve çalışanlardan doğan sonuç olabilir. sonuçta size pc satılıyor montaj hizmeti de içindeyse kullanılmış parça koyabilir,böyle bir ihtimal var. Normal şartlarda böyle bir şey olmamalı, Vatan üst mercilerle konuşabilirsiniz. Zaten iade talep etmişsiniz böyle hainlik hinlik yapıyorlarsa kendileri kaybeder. Sonuçta orada çalışanlar da üstlerine rapor veriyor, ne kadar şikayet gelirse çalışan kadro değişir adam gibi bi yer olur. Vatan ilgili bi markadır.

Haziran ayı sonunda Vatan Bilgisayar'dan topladığım bilgisayarı bugüne kadar doğru dürüst kullanamadım. İlk birkaç hafta sorunsuz kullandım. Sonrasında cızırtı sesi ve ekran kartının fanının sürekli çalışması sebebiyle PSU ve ekran kartı servise gitti. Ekran kartı yenilendi ancak ROG STRIX 1660 Ti OC ellerinde olmadığı için Advanced model ROG STRIX 1660 Ti ile değişim yapıldı. Aynı şekilde Cooler Master 700W PSU servisten değiştirildi diye eski kutusuyla geri geldi. Tüm bu işlemler Vatan Bilgisayar tarafından yapıldı. Buraya kadar her şey normal fakat PSU cızırtı problemiyle tekrar servise yollandı. Üstelik Vatan Bilgisayar'dan yollanan PSU 5 günde servise ulaşmış. Bugün 7. Gün ve herhangi bir işlem yapılmamış. Haliyle yine bilgisayarı kullanamayacağım. İade talep edildi. Öte yandan Vatan Bilgisayar'da gördüğüm bir şey dikkatimi çekti. PSU rafından kutusu açılmış bir PSU çıkarıp denedik. Acaba bu haliyle başka birine satılacak mı yoksa rafta duracak mı diye düşünmeden edemedim.

Yeni PSU ile değişim olupta aynı sorunun devam etmesi aklıma şu soruyu getirdi "Vatan Bilgisayar sorunlu ürün mü satıyor? "
Yakın zamanda bilgisayarımı Vatan Bilgisayardan topladım ama şuana kadar sistemimde hiç bi soruna rastlamadım.

Evet satıyor. Xigmatek kasa aldım içi çizik çıktı değiştirdiler üzerine para koyup Corsair Delta RGB aldım o da kullanılmış çıktı. Daha sonra Rampage Redsky aldım o da şuan serviste nedeni de içi yamuk geldi kısaca vatandan hiç bir şey alınmaz.

Bazen geç dönüşler yapılıyor. 10 ya da 15 gün gibi. Ben de geçen sene Asus Strix 7.1 kulaklığımı arıza sebebi ile aldığım şubeye götürmüştüm. Nerede ikamet ettiğini bilmiyorum fakat, bildiğim kadarıyla senin arızalı olarak teslim ettiğin ürünü, ilk olarak şubedeki personel test ediyor. Onlar da arızalı onayı verirlerse ürün, İstanbul Vatan Bilgisayar'a gidiyor. Oradan da ürünün yetkili servisine gider ürün. Yetkili servis ürünü kontrol eder. Arızayı kullanıcı hatası değil ise giderir ya da yeni ürün verir. Devamında ürün tekrar İstanbul Vatan Bilgisayara, oradan senin ürünü teslim ettiğin Vatan Bilgisayar şubesine gelir. Ürün şubeye ulaşınca telefonuna bilgilendirme mesajı gelir. Ürünü gelip alabilirsiniz diye. Ben 2 defa bu sorunu yaşadım. İlkinde para iadesi, Strix 7.1 kulaklığın ise sıfır olanını göndermişlerdi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı