Vatan Bilgisayar ürün değişimi yapmıyor

Mesela aliexpressden bir ürün satın alıyorsun o zaman dolar 3,5 TL ve sen 10 $ vererek ürünü alıyorsun. Ürün sana ulaşıyor beğenmiyorsun ya da ürün gelmiyor dispute açıyorsun. Bu sürede dolarda değişim oluyor ve dolar 7 TL oluyor. Sana 10 $ iade ettiklerinde 7 TL den değil. Sen ürünü alırkenki kurdan iade işlemi yapıyorlar.
Vatan bilgisayarında yaptığı şey aynı. Ürününe ne kadar ödediysen o kadar iade verirler. Doların artması bir işletmenin suçu olmadığı için onlar da sana bu bedeli veriyorlar. Ürünü alırkenki sözleşmelerde okumayıp kabul ettiğimiz şeyler arasında bu maddeler de var maalesef.
Öyle değil. 10 dolar ödedoysen 3.5'ten. Geri yattığında 7TL ise. 7TL'den yani 70TL olarak hesabına geçiyor. Karşı tarafa 10 dolar ödüyorsün, adam geri sana 10 dolar ödüyor. Yani kaybı yok. Sende kâr ediyorsun. Bu şekilde dolar 5TL iken 5 dolara aldığım ürünü 6.70TL'den geri iade aldım ve para fazla olarak hesabıma yattı.

Öyle değil. 10 dolar ödedoysen 3.5'ten. Geri yattığında 7TL ise. 7TL'den yani 70TL olarak hesabına geçiyor. Karşı tarafa 10 dolar ödüyorsün, adam geri sana 10 dolar ödüyor. Yani kaybı yok. Sende kâr ediyorsun. Bu şekilde dolar 5TL iken 5 dolara aldığım ürünü 6.70TL'den geri iade aldım ve para fazla olarak hesabıma yattı.
Peki nasıl aldın bize veremiyeceklerini söylediler.

Hocam ekran kartı üretilmiyor artık benim bildiğim. Adamlar sıfırını bulamazlar. Ya onlara nazikçe durumu anlatıp en azından aynı performansı verebilecek bir kart isteyin. Örneğin : RX 550
Olmaz derslersede para iadesini dolar şeklinde isteyin. Onada olmaz derlersede tüketici heyetine gidin.
Adamla ettiğimiz sohbeti aktarıyorum :
---peki abi stokta yok diyorsun aynı fiyatta bı ekran kartı verseniz ?
+kardesim zarara gireriz
Adamlardaki mantık bu, onu vermemek için ölürler canını verir ama onu vermez.

Peki nasıl aldın bize veremiyeceklerini söylediler.
Aliexpress'ten bahsediyorum vatandan değil. Salak vatan, 925TL'ye aldığım monitörü 3 haftadır bekletiyor. Fiyatı 1050TL olmuş vatanda. Haram zift katran olsun öteki tarafta. Boşuna uğraşmayın direk tüketici hakları mahkemesine başvurun. Vermezler çünkü adi herifler.

Aliexpress'ten bahsediyorum vatandan değil. Salak vatan, 925TL'ye aldığım monitörü 3 haftadır bekletiyor. Fiyatı 1050TL olmuş vatanda. Haram zift katran olsun öteki tarafta. Boşuna uğraşmayın direk tüketici hakları mahkemesine başvurun. Vermezler çünkü adi herifler.
Bütün oklar Tüketici hakem heyetini gösteriyor artık .

Bu ne zaman başına geldi bilmiyorum ama 10.7 dolara aldığım ürün için ne kadar TL çıktıysa banka bana geri ödemeyi de aynı TL üzerinden yaptı.

Bu ne zaman başına geldi bilmiyorum ama 10.7 dolara aldığım ürün için ne kadar TL çıktıysa banka bana geri ödemeyi de aynı TL üzerinden yaptı.
Ben ininal üzerinden ödeme yapıyorum. Dolara çevirip parayı öyle gönderiyor. Geri gelen parayı güncel kura göre TL'ye çeviriyor.

Ekran kartının sorunu, arızası neydi acaba? Ayrıca ürün değişimi istemen çok saçma çünkü artık R370 satılmıyor nereden bulsun adamlar. 500 TL vermiş olduğun bir ürüne 1500 TL istemen de ayriyetten bir saçmalık bana kalırsa. Orası da bir firma onlar da zarar etmek istemezler gayet normal bence. En mantıklısı eğer ki garanti kapsamına giriyorsa arıza ekran kartını yeni ve eş değer güçteki bir ekran kartıyla değişimi istemen. Kendini biraz onların yerine de koymalısın, zamanında 500 TL'ye sattığın bir ürünün sahibi gelip 1500 TL istese vermezdik diye düşünüyorum.

Hocam sizce Tüketici hakem heyeti bizim lehimize karar verir mi ?
Verir vermesine de, onlar yanlış hatırlamıyorsam belli bir fiyata kadar son kararı verebiliyorlar. O fiyatın üstünde ise verdikleri kararı alıp direk tüketici mahkemesine gidiyorsunuz, onlar zaten sonucu dikkate alıp öyle karar veriyorlar ama süreç bir kaç ay uzayabiliyor. Yine de çok büyük oranda bu kararlar hep tüketici lehine çıkar. Hatta emsaller var tüketici lehine.

O fiyat limitini ise inanın hiç hatırlamıyorum, 900 lira civarıydı galiba.

Ekran kartının sorunu, arızası neydi acaba? Ayrıca ürün değişimi istemen çok saçma çünkü artık R370 satılmıyor nereden bulsun adamlar. 500 TL vermiş olduğun bir ürüne 1500 TL istemen de ayriyetten bir saçmalık bana kalırsa. Orası da bir firma onlar da zarar etmek istemezler gayet normal bence. En mantıklısı eğer ki garanti kapsamına giriyorsa arıza ekran kartını yeni ve eş değer güçteki bir ekran kartıyla değişimi istemen. Kendini biraz onların yerine de koymalısın, zamanında 500 TL'ye sattığın bir ürünün sahibi gelip 1500 TL istese vermezdik diye düşünüyorum.
Biz zaten aynısını söyledik eğer stokta yoksa fiyat olarak eş değerinde ekran kartı verin dedik ama adamlar zarar ederiz diyor .
Stokta olsa da aynı zarar giriceksin zaten saçmalık.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı