Vatan Bilgisayar'dan alınan RTX 4070 Ti Gaming X Trio'da ESD poşeti yırtık çıktı

Yunus YENER

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Vatan Bilgisayar'dan aldığım MSI RTX 4070 Ti Gaming X Trio kartımın kutusunda ezik ve kartın içinde bulunduğu antistatik poşette yırtılma mevcut. Kutudaki ezilme çok sorun değil fakat sıfır ürünün ESD poşetinde yırtılma olması normal karşılanabilir mi sizce? Bu durum bana, ülkemizdeki sıfır ürünlerde sık sık karşımıza çıkan iade ürünün yeni müşterilere gönderilmesi sorununu aklıma getirdi. Ayrıca içerisinden çıkan ekran kartı destek aparatının poşeti de özensiz kapatılmıştı. Ekran kartını poşetinden çıkarıp baktığımda kullanıma dair ya da vidalama deliklerinde vidalamaya dair herhangi bir iz, deforme göremedim.

Bunun yanında sıfır ekran kartının backplate ve RGB MSI logosunun üzerinde ilk kullanıcı tarafından sökülmek üzere şeffaf jelatin olması gerekmiyor mu? Bu jelatinlerde yoktu mesela. Bazı kutu açılımı videolarında bu bahsettiklerim var, bazılarında ise yok. Bu konuda biraz kafam karıştı nitekim iade ürün olduğuna kanaat getirirsem iade sürem dolmadan ürünü iade/değişim isteyebilirim. Türkiye'de aynı üründen satın alıp kutu açılımı deneyimine istinaden kendi sıfır ürünüyle karşılaştırma yapabilen olursa sevinirim. Zaten ülkemizde neden sıfır ürünler güvenlik etiketi ya da sıfır kutu jelatini olmadan satılıyor kurumsal markalarca anlamış değilim. Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Benim 2 yıl önce bizzat mağazadan aldığım 2060’ta da böyle bir durum vardı. Yırtık değildi ama kutu kapağında etiket yoktu. Daha önceden açılmış gibiydi yani. Hatta sosyale de açmıştım konusunu o zamanlar benim aklıma ilk gümrükten geçtiğinde açılmıştır dedim. Vatan bilgisayara da güvenmeyeceksek nereye güvenecez?

İade ürünü gelmiş muhtemelen.

Kargoda ezilme var ise almamanız gerekirdi, ayrıca video çektiniz mi açarken?
Evet, kargoyu açarken video kaydı aldım. Çünkü muhteşem cuma ve Vatan Bilgisayar %15 OEM ürün indirimlerinde markalar genelde iade ürünleri öncelikli satıyorlar. Daha önce çok kez şahit oldum.

Benim 2 yıl önce bizzat mağazadan aldığım 2060’ta da böyle bir durum vardı. Yırtık değildi ama kutu kapağında etiket yoktu. Daha önceden açılmış gibiydi yani. Hatta sosyale de açmıştım konusunu o zamanlar benim aklıma ilk gümrükten geçtiğinde açılmıştır dedim. Vatan bilgisayara da güvenmeyeceksek nereye güvenecez?
Gördüğüm kadarıyla yurtdışı ya da yurtiçi hiçbir kutu açılımında ürünün kendi kutusuna ait güvenlik bandrolü bulunmuyor. Sadece yurtdışında yapılan bir kutu açılımında kutunun komple jelatinle kaplı olduğunu görmüştüm.

Şimdi şöyle bir durum da var. Vatan Bilgisayar'ın OEM ürünlerde %15 indirim kampanyasından aldım ve piyasa fiyatını kontrol ettiğimde iade etmem durumunda aynı üründen almam için en az 2.000₺ daha vermem gerekecek. Bu durumdan ötürü birebir değişim yapacaklarını sanmam. Bu durumda iade etmek ne kadar yararıma olur emin değilim.

Kutudaki ezik kutu içeriğine kayda değer bir hasar vermemiş, sadece iç süngerde ufak bir baskı izi var. Kartın kendi kozmetiğinde, fanlarında vs. sorun gözükmüyor çünkü.

Dosya Ekleri

• 20230701_223603.jpg
    20230701_223603.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 40
  • 20230701_223544.jpg
    20230701_223544.jpg
    108,4 KB · Görüntüleme: 43
  • 20230701_223034.jpg
    20230701_223034.jpg
    98,8 KB · Görüntüleme: 44
Şimdi şöyle bir durum var. Vatan Bilgisayar'ın OEM ürünlerde %15 indirim kampanyasından aldım ve piyasa fiyatını kontrol ettiğimde iade etmem durumunda aynı üründen almam için en az 2.000₺ daha vermem gerekecek. Bu durumdan ötürü birebir değişim yapacaklarını sanmam. Bu durumda iade etmek ne kadar yararıma olur emin değilim.

Kutudaki ezik kutu içeriğine kayda değer bir hasar vermemiş, sadece iç süngerde ufak bir baskı izi var. Kartın kendi kozmetiğinde, fanlarında vs. sorun gözükmüyor çünkü.
Ürünün kendisinde zarar yoksa çok da takma bence. Gerekli testleri yap, mümkün olduğunca zorla sorun çıkmazsa devam et.

Ürünün kendisinde zarar yoksa çok da takma bence. Gerekli testleri yap, mümkün olduğunca zorla sorun çıkmazsa devam et.
Vatan Bilgisayar ile görüşüp yapacakları geri dönüşe göre hareket edeceğim gibi. Sitelerinde okuduğum kadarıyla birebir aynı ürünle değişim isteme hakkım var. Kartı takıp gerekli testleri yaptıktan sonra iade etmeyi gerek görürsem geri alırlar mı emin değilim.
Vatan Bilgisayar'dan beklenen olaylar 😹
Keşke sadece Vatan Bilgisayar için geçerli olsa. Muhteşem cuma, %15 OEM ürün indirimi ya da buna benzer indirimlerde çoğu kurumsal firma öncelikli olarak iade ürünleri satıyor. Zaten bu tarz ürünleri güvenlik bandrolü ya da koruma jelatini olmadan nasıl satabiliyorlar anlamış değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00