Vatan Bilgisayardan PC toplamak

Arkadaşlar, ben vatan bilgisayardan pc toplayacağım. Montaj yapmayı biliyorum ama ne olur ne olmaz diye onlara yaptırmak istiyorum. Montaj yapılırken yanlarında durabilir miyim? Bu arada Beylikdüzü şubesinden toplayacağım. Oradan toplamış arkadaşlar yada başka şubede bir cevap verirse sevinirim.

Eğer işten anlıyorsan kendin topla dışarıdan hiç kimse senden iyi özenle kasa toplamaz :D kurda sormuşlar ensen neden kalın diye kendi işimi kendim görürümde ondan demiş.

Yok ben Beylikdüzü şubesinde nasıl yapıldığını merak ediyorum. Nasıl nerede gibi sorular iyi yapıyorlar mı? Bu sorular Beylikdüzü şubesi için soruyorum.

Birde ne kadar bir zamanda topluyorlar?
Şahsen başımdan geçen olayları sana anlatayım. Bilgisayarı 2 Ocak 2015 tarihinde, VatanBilgisayarın ana şubesi; Ankara Söğütözünde topladım. saat 14:00 civarıydı satın alma işlemi tamamlandığında, montaj bölümüne parçalar gitti ve bana saat 19:00'da hazır olacağı söylendi. Şubenin civarlarında AVM'de dolaştım, saat 17:30 civarında tekrar şubeye gittim. Toplama işlemine henüz başlamayı geçtim, kutular olduğu gibi ortada duruyordu. Saat 19:30'da montaj başladı.(19:00 hazır olması gerekiyor, 19:30 montaj daha yeni başlıyor.) Montaj için ayrı bir bölüm var ve seni oraya almıyorlar güvenlik açısından.(Söğütözü şubesi için konuşuyorum) Ancak arada en fazla 6-7 metre var. Adam montaja başlamasıyla birlikte, sürekli laptop geldi sürekli tablet geldi. Her gelen laptopun tabletin bütün işlerini bitirmeden de tekrar montaja dönmedi. Ayrıca montajda ki diğer arkadaş ile aralarında gergin bir hava vardı ve inanılmaz sinirliydi. 19:30'da başlayan montaj, 21:45 gibi bitti. Kablo düzenlemesini pek beğenmedim. Benim açımdan çok büyük bir hayal kırıklığıydı.

Montaj dışında kesin tavsiyem şu ki; forumda konu açarak vs. bileşenlerini aklında net olarak belirle. Bileşenlerin sorun çıkarmayacağına dair forumdan tavsiyeleri ve bilgilere uy. Ne alacağını bilerek Vatan Bilgisayara git. Sana " şu olmamış bunu koyayım " yada " 600W güç kaynağı yetmez 750W vereyim " gibi sözlere aldanma. Kafanda ne belirlediysen onu al..

Bizim buradaki vatanın toplamasından gayet memnun kalmıştım ben sabah 11:00 gibi gitmiştim 16:00 civarı hazır olacağı söylendi 15:00 gibi gittiğimde kasamı toplamışlardı ve başka bir kasa toplamaya başlamışlardı ve kablo düzenide gayet iyiydi. Ama @Xurmirac 'ın da dediği gibi oraya gitmeden önce kesinlikle alacağın bileşenleri belirle oradakilerede kulak asma ben bu parçaları istiyorum de çünkü vatan çalışanları saçma sapan öneriler yapabiliyorlar.

Sizden önce ki cevap yazan arkadaşlar yanlarında durabilirsiniz dedi. Ben bu yanında durma olayını önemsiyorum başka parça vs. takmamaları için. Beylikdüzünde nasıl yapıldığınıda bilmiyorum. Beylikdüzünde toplayan hiç mi yok?

Vatan bilgisayara toplatmamın tek nedeni bir işlemci soğutucu xıgmatek tyr sd962 bunla ilgili herkes zor diyor. Video çeken vs. olmamış bilen varsa buradan resimli anlatım video ya da yazarak anlatırsa kendim evde toplamayı planlıyorum.

Sizden önce ki cevap yazan arkadaşlar yanlarında durabilirsiniz dedi. Ben bu yanında durma olayını önemsiyorum başka parça vs. takmamaları için. Beylikdüzünde nasıl yapıldığınıda bilmiyorum. Beylikdüzünde toplayan hiç mi yok?

Vatan bilgisayara toplatmamın tek nedeni bir işlemci soğutucu xıgmatek tyr sd962 bunla ilgili herkes zor diyor. Video çeken vs. olmamış bilen varsa buradan resimli anlatım video ya da yazarak anlatırsa kendim evde toplamayı planlıyorum.

Merhaba xıgmatek tyr sd962 kurulumu hakkında bilgin yoksa kitapcığında montaj için tüm bilgiler yer almaktadır. En doğru bilgiye oradan ulaşabilirsiniz. Fakat tek kişi buna benzer fanların montajı zor oluyor yanında bir arkadaşın olursa vidalama kısmını çok kolay yapabilirsiniz. Tabi bu anakartınıza göre değişiklilik gösterebilir.

Bu üründe 4 vida ile işi çözebilirsiniz.
01-board.jpg

Fakat bu üründe anakartın arka kısmına aparat yerleştirmeniz gerekiyor.
bxbxb.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı