Çoğu devlet bunu yapar fakat bu aslında devlet ve bir yapının savaşı değil devlet ve devletin savaşıdır bu adamlar tek başına bir devlete kafa tutamaz. Destekleniyor ve son teknoloji silahları ile bu cesareti buluyorlar.Askere, polise ölmemelerini sağlayacak ekipman, araç vesaire sağlanmıyorsa o hükümet, o yönetim sağ olmasın.
Vatan Sağolsun demek ne zamandan beri "Evladını sevmemek" haline geldi inanın anlayamıyorum.20 yaşındaki anasının kuzusu insanın öldüğü haberi geldiğinde sanki yabancı birisiymiş gibi "vatan sağolsun" deyip geçiştiren ana babanın o evladını sevdiğini düşünmüyorum. Genelde babalar der bunu, çocuğuna hayatında hiç yakın olmamış olanlar. Anaların pek dediğini görmedim bu cümleyi.
Çocuğun ölmüş, canın ciğerin ölmüş. Bundan daha ötesi var mıdır şu dünyada? O kelimeyi en azından şehit olduğu sırada etmek o insanın evladını ne kadar umursamadığının göstergesidir bence.
Vatani koruma sadece farkli ulkere karsi mi oluyor? Senin mantigina gore o zaman askeri guc onlem almasin dis orgutlere karsi. Onlar da bundan 30 yil onceki gibi koyleri daga adam cikarmak icin bassinlar.
Bu olaylar sadece Turkiye'de mi var saniyorsunuz? Fransa, Ingiltere, Hollanda'yi ne ara unuttunuz?![]()
Tarihini bilmeyen millet yok olmayaha mahkumdur. Bundan 100 yil once atalarimiz bu vatan icin ciplak ayaklarla, sopalarla, ac, susuz, silahsiz bir sekilde savasmadi mi? Onlar da deselerdi bizim canimizdan onemli degil vatan. Yataklarinda dusman tarafindan katledilmeyi bekleselerdi. Kiz cocuklarini, eslerini dusmana satsalardi.
Eger bunlari deselerdi su an bu yasadigin vatan olmazdi. Ha toprak parcasi olarak olurdu ama be dilin, ne irkin, ne dinin, ne de haklarin olurdu. 5-6 ulke seni somururken sen de onlara kole olarak calisirdin. Bu kadar basit degil.
Benim babam olunce vatan mi kurtulcak veya 24 yasindaki bir er olunce vatan mi sag olacak diyorsun. Evet eger sen gece rahat uyuyabiliyorsan o "vatan" icin canini feda eden insanlar yuzunden uyuyabiliyorsun.
Bence asıl saçmalık; böyle bir konuyu, kendini haklı zannederek açabiliyor olmanda.
Vatan denen kavramın önemini kavrayabilmen için illa Vatanından olman gerekmiyor.
Yeni nesil iyice bozdu bana kalırsa, kimlere özenip böyle yorumlar yapıyorsunuz bilmiyorum.
1 şehit ile Vatan elbette kurtulmuyor, kurtulmasını beklemen zaten saçmalık olurdu. Tam bağımsız bir Vatana sahip olduğun için bunları yazabiliyorsun bugün. Çanakkale'de 250 bin şehit boşuna mı verdik? Ve zaten bulunduğumuz coğrafya gereği şehit haberleri de susmayacak hiç. Bu ülke için canını veren birileri her daim olacak. Senin gibi şehitlere saygısızlık eden aylak gençlik de her zaman olacak.
Askerlik yapmaktan bile çekinen, aptallık olarak gören insanlar var aramızda. Oysa Vatanını koruyacağı için onurlanmalı bir insan. Askerlikten kaçmamalı bir insan. Türk Milleti korkak bir millet değildir çünkü.
Bu yüzden yapılan olumsuz eleştirilere bilenip iyice düşünce yapını bozma; biraz önerilere kulak ver, Türk olmanın gereği neyse ona göre düşün - ona göre davran. Vatanınıza sahip çıkın.
Eleştireceksen; bu ülkeyi neden hep fakir fukara savunuyor? Neden hep mahallelerden şehitler çıkıyor? Neden hiç villadan kalkan bir şehit cenazesi göremiyoruz bunları eleştir. Neden hep halkın çocukları ölüyor? Niçin zenginler ile halk arasındaki uçurum giderek büyüyor bunları sorgula, hak vereyim ben de.
Sıkıntım makro olayların mikro sonuçlar yaratması.Vatan üzerine her ne kadar methiyeler düzülse de şu bir gerçektir ki devlet zorla vergi alır ve zorla askere gönderir. Medeniyet tarihine bakınca bu zorlamanın hayati olduğunu görebiliriz. Makro olayları mikro duygulardan yola çıkarak kavramak zor olabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.