Vatandaşlık alan Suriyeli: "Suriye'ye geri dönmeyeceğim

Burada savaş çıkarsa başka ülkeye gider misin sorusuna vereceği cevap çok belliydi zaten. Ağzını yaya yaya konuşuyor bir de. Uğur Dündar'ın verdiği tepkinin aynısını bekliyordum röportajı yapan kişiden. :D

Gerçekten yardıma ihtiyacı, sıkıntısı olana ırk, kültür, din, eğitim durumu gözetmeksizin destek oluruz. Başta da herkes kucak açmadı mı? Bazısı din kardeşim dedi, bazısı da sadece savaştan kaçan siviller olarak gördü bu insanları. Kimse Orta Doğu bedevisi olarak sınıflandırmadı, sadece insandır dedi ve ülkesini açtı. Ama bunun da bir sınırı olmalı. O sınırı aştık.

Artık 10 seneyi geçti, vatandaşlıklar verildi, yanlış politikalar güdüldü. Bunlar düzeltilecek. Bir başka tehcir vakası oluşturulmadan sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmeleri sağlanacak. Herhangi bir cana zarar gelmeden bu halledilecek.

Suriyeli sığınmacı; Suriye'ye geri dönmeyeceğim. Vatandaşlık aldım, oyumu Erdoğan'a vereceğim. Türkiye'de savaş çıkarsa, yine başka ülkeye giderim.

Miyav Patisi Genel Başkanı, Miyavettin Özmırnav olarak, sokak köpeklerinin hepsini barınağa gönderdikten sonra, bütün sığınmacı ve kaçakları çöllerine geri göndereceğiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Suriyeliler artık suriyeye gitmez. Diyelim bir şeyler oldu artık gitmek zorundalar. İllaki min. 100.000'den fazla suriyeli saklanır ve kurtulmaya çalışır. Din kardeşi diye aldık ama yardıma muhtaç bir sürü din kardeşi varken yardım ede ede arapların en serseri ve sayko ülkesine yardım ettik.

@Maxtoric Bunları geri göndermek zor bir iş değil. En kötü siyasetçi bile bunları 5 yılda yollar.
Din kardeşi diyorlar ama Suudi Arabistan ile aramız gergin odamı din kardeşimiz oluyor? Açıkçası Suriye önce misak-ı milli topraklarımızı versin öyle bakalım.

Ve gerçekten Müslüman olsalardı Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in Savaştan kaçmanın haram kıldığını bilirlerdi.

Din kardeşi diyorlar ama Suudi Arabistan ile aramız gergin odamı din kardeşimiz oluyor? Açıkçası Suriye önce misak-ı milli topraklarımızı versin öyle bakalım.

Lübnan eskiden Suriye toprağıydı. Suriyeliler ve Lübnanlılar hemen hemen aynı ırktalar. Lübnan bile bunların ne kadar bela olduğunu anlamış, ufacık bir ülke olmasına rağmen her ay takır takır Suriyeli sığınmacı ve kaçakları ülkelerine geri yolluyor. Büyük bir çoğunluğunu göndermeye başardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı