VDSL 2 ile 29 metreden ne kadar hız alırım?

MuhammedEK

Hectopat
TurkNet'e geçiş yapacağım evim ve kutu arasında 29 metre var. Sizce kaç Mbps internet alırım, ne kadar download ve ne kadar upload olur? Cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet'e geçiş yapacağım evim ve kutu arasında 29 metre var. Sizce kaç Mbps internet alırım, ne kadar download ve ne kadar upload olur? Cevap veren herkese teşekkürler.
29 Metre çok düşük. Yani 100 bile görebilirsiniz bana göre. Altyapı sorgulama sitelerinden bakmanızı öneririm.

İlk önce TurkNet kendi sitesinden altyapı hız testi yaptır adresin ile oradakine yakın bir sonuç çıkacaktır sanırım.
100mbpsye kadar download 8 upload diyor ama 80 metre uzaklıkta olan arkadaşıma da aynı şey deniliyor
29 Metre çok düşük. Yani 100 bile görebilirsiniz bana göre. Altyapı sorgulama sitelerinden bakmanızı öneririm.
Baktım ama çok farklı çıkıyor biri 35 biri 85 biri de 100 diyor 😅

100 Mbps'e çok yakın hız alabilirsiniz. Netspeed ve TurkNet'in altyapı sorgulama sistemi üzerinden adresinizi sorgulayın, orası size tahmini alabileceğiniz hızı belirtir zaten.
100mbpsye kadar download 8 upload diyor ama 80 metre uzaklıkta olan arkadaşıma da aynı şey deniliyor

Baktım ama çok farklı çıkıyor biri 35 biri 85 biri de 100 diyor 😅
Hangisi 85, hangisi 100 diyor? Netspeed'in sistemi üzerinden ekran görüntüsü atabilir misiniz konuya?

100 Mbps'e kadar rahatlıkla hız alabilirsin. Farklı ISS'lerden altyapıyı sorgulamanı tavsiye ederim. Öncelikle Türk Telekom'dan altyapıyı sorgula.

Lokal kabloda arıza yoksa 100 Mbit sıkıntısız alırsın. Ben ortalama 300 m mesafeden 160 Mbit kapasiteli hat kullanıyorum. Başka mahalledeki bir arkadaşım, saha dolabı evinin önünde olmasına rağmen 50 Mbit'i ara ara görebiliyor. Birkaç yıl önce fırtınada telefon kabloları kopmuş. Yenilemek yerine tamir edip geçmişler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı