VDSL internet hızının bir süre sonra düşmesi

MarksManWalking

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2016
Mesajlar
101
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat Mühendisi
VDSL internet kullanıyorum. TurkNet ve TTNET aboneliklerim var. Modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifre değiştirerek ikisini de deniyor ve kullanıyorum. Sorunum ikisinde de aynı. Hızım 48 Mbit çıkarken bir dakika sonra 0.30 Mbit'e düşüyor. Bu olay günün 24 saati bu şekilde. Yükleme hızım ise hep aynı bir sorun yok. Yeni modem alıp denememe rağmen sorun devam ediyor. Kablolu kablosuz her şeyi denedim. 4 farklı cihazdan test ettim.

İki servis sağlayıcısı da arıza kaydı oluşturdu. Değerlerim gayet iyi gözüküyor SNR Margin değerlerim de gayet iyi. Sorunu çözemedim kafayı yemek üzereyim. Elit ekip geldi evimdeki DSL kablomu cihazlarına takıp değerlerin gayet iyi olduğunu söyledi. Delirmek üzereyim. Atladığım bir noktamı var size sormak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunlar altyapı kaynaklı oluyor. 1 buçuk ay önce bu sorunları yaşamıştım. 1 hafta sonra kendiliğinden düzelmişti. Ben de ayrıca bu bir kesinti yaratıyordu. İndirme yaparken hız birden düşünce kesilme yaşamıyorsanız pek kafanıza takmayın. Hız düşünce 10-15 saniye düşük kalıyorsa o zaman tekrar arıza kaydı oluşturarak duruma göre hat kesintisi veya tam hızı alamıyorum şeklinde başvurun.
 
Yaklaşık iki operatördende 5 tane arıza kaydı oluşturdum hızının ve değerlerimin olabilecek en iyi şartlarda olduğunu söylüyorlar. 1 senedir bu adreste internet kullanıyorum 3 aylık dondurma işleminden sonra açtırdığımda durum böyleydi. Ne yapacağımı bilmiyorum çıldırmak üzereyim internet kullanılamaz halde. Youtube en az sıkıntı yaşadığım site. Onunla vakit geçiriyorum şimdilik..
 
SpeedTest.net ile bir hız testi yapıp detaylı resim paylaşır mısın? Ayrıca kullandığın modemi de belirtirsen güzel olur.
 
Asus DSL N16 marka modem kullanıyorum. Ancak farklı modemle de denedim. Sonuç aynı çıkıyor. O yüzden modem ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kablosuna kadar, elektrik aldığı prizine kadar değiştirdim. Kendimi kaybedeceğim bu sorun yüzünden..
 

Dosya Ekleri

  • hiztesti-1505769751.jpg
    hiztesti-1505769751.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 493
Elit destek ekibi bu sonucu gördü fakat umurlarında değil. Gelen hızda bir sıkıntı yok diyorlar. İki farklı modemde denediğimi söyledim dolayısıyla modem yazılımıyla alakalı bir durum olması zor. Ama yinede son güncelleme kurulu. Akıl sır erdiremedim. Krone bıçağı siparişi verdim. Bina girişindeki ankastreye kendim DSL kablosu bağlayıp modeme takıp orada test yapmayı planlıyorum. Oradaki sonuç umarım düzgün çıkar ve servis sağlayocılarıyla uğraşmak zorunda kalmam.
 
Dediğim gibi altyapı kaynaklı bir sorun. Değişiklik yaşaman düşük bir ihtimal ama denemekten zarar gelmez. Ayrıca elit ekibin yardım etmemesinin sebebi bunun tamirinin senin kablolarının geldiği saha dolabından bina altyapısına kadar her şeyi yenilemek olması. Büyük ihtimalle binada çok kişi kullandığı zamanlarda sorun yaşıyorsundur.
 
Isparta'da yaşıyorum. Apartta yaşıyorum. Buranın ortak interneti var. Genelde burda kalanlar onu kullanıyor. Yeni bir bina kablolama ankastre dolap falan çok iyi temiz. Dışarıdan İnterneti sadece ben kullanıyorum. Dolapta sadece benim kablom var ekstradan. Buranın herkese vermiş olduğu internette bir sıkıntı göremedim zaten 3 mbit kullanıcı başına. İnsanlar işini düzgün yapmadığı için herkes topu başkasına atıyor. İki hafta oldu. İnternette de kaynak bulamıyorum bununla ilgili. Umarım bana çare bulabilecek arkadaş buradan çıkar. Zaten çıksa çıksa bu forumdan çıkar. Ümidim bu.
 
ttnet kullanıcısıydım zar zor kurtuldum 3-4 aydır süperonline vdsl kullanıcısıyım o kadar rahatımki hiç sıkıntı yok sana tavsiyem ttnetten hemen kurtar kendini senlik birşey yok şirkette sıkıntı var.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı