Vefat eden kişiler nereye gidiyor?

Kusura bakmada biz burada inancımıza göre söyleyince saçma bulunuluyoruz bu konu zaten ucundan din ile alakalı o yüzden böyle saçma saçma sözcükler söyleyerek kışkırtmaya çalışma :D.
Neresi dinle alakalı? Bence hiç alakası yok. Hem de zerre kadar. 😀 İşte siz tek perspektifle baktığınızdan öyle görüyorsunuz. Sadece göz yanılması. Hatta sizinki zihin yanılması bile olabilir. Çölde serap görmek gibi bir şey sizinki. 🤪
 
Biz Türkiye'de ne kadar islam dinine inanıp onu savunuyorsak aynı derecede dünyanın başka bölgelerinde insanlar kendi dinlerine bizim kadar inanıp savunuyorlar. Dinlerin hangisinin gerçek olduğunu asla bilemeyiz. Şöyle düşünün, örneğin biz islam dinine inanmaktayız ve böyle yaşıyoruz. Gün geldi, islamın şartlarını yerine getirdik dört dörtlük bir müslümanız ve öldük. Karşımızda inancımıza göre olan kişiyi görmeyi ve o aşamaları geçirmeyi bekliyoruz ve bir baktık karşımızda hindu tanrısı Ganesha var. Eee biz müslümandık yanlış mı inandık. Kısaca hangi dinin gerçek olduğunu bilemeyiz. Bildiğimiz şeyler doğruda olabilir yanlışta olabilir.

Ama bana kalırsa dinler insanların açıklayamadıkları şeylere bir kılıf bulmak ve öldükten sonra kişinin yok olacağı düşüncesini ortadan kaldırmak için zamanla insanlar tarafından oluşturulmuş bir manipülasyon yöntemi gibi geliyor. Örneğin inanan bir insanı savaşta ölüme yollayabilirsin. Öldükten sonra vatanını savunduğun için cennete gideceksin deyip savaşta seve seve ölüme yönlendirilebilir. İslam dininde insan öldürmek büyük ve affedilmez bir günahtır. Ama savaşta insan öldürmek sevaptır. Peki ama neden vatanı savunurken ölmek bizi cennete götürüyor. Peki müslümanların dünyada yaşama amacı ne, tabi ki cennete gidebilmek. Peki ya iki müslüman ülke birbirleri ile savaşırsa bu savaşta ölen insanlar nereye gidecek ? İki tarafta vatanlarını savunan birer müslümanlar. İki tarafta cennete gidecekse müslüman olan ülkeler birbirlerini katletsinler ve müslümanlığın temel amacı olan öldükten sonra cennete gitme prensibini gerçekleştirsinler. Toplum içerisinde din ile insanları yönlendirebilirsin. Yapılmamasını istemediğin bir davranışı bak dinde böyle diyor bunu yaparsan günah kazanırsın deyip engelleyebilirsin.

Dediğim gibi benim düşüncem, dinler insanların açıklayamadıkları şeylere bir kılıf bulmak, toplum içerisinde insanları yönlendirebilmek ve öldükten sonra insanın yok olacağı düşüncesini kendisine yediremeyip bu düşünceyi ortadan kaldırmak için insanlar tarafından bilinçli veya bilinçsiz olarak zamanla oluşturulmuş bir manipülasyon yöntemi olduğunu düşünüyorum. Eğer din dediğimiz şey gerçekse de zamanla bunun günümüze çarpık bir versiyonun ulaştığını düşünüyorum. Bir odada bulunan 10 kişi kulaktan kulağa oynarken bile ilk söyleyen ile son söyleyen arasında devasa farklılıklar oluşuyorken dinin binlerce yıl içerisinde zamanla çarpıklaşarak günümüze gelmiş olabileceği düşünülebilir.
 
Başlığı görünce aklıma bu geldi. :D
tumblr_l6sbx1CqDG1qb7dheo1_640.png
 
İzledim fakat bence çok mantıklı değil. Tanrı'nın sonsuz zaman önce var olduğunu söylüyorsak yaratılması mümkün olmuyor. Herhangi bir zamanda yaratılırsa sonsuz zaman önce var olması imkansız oluyor.
Videonun tamamını izlemediniz sanırım. Videoda kısaca, Tanrı denilen varlık için çok fazla çelişki içerdiği için gerçek sayılmıyor ve insanlar kendi korkularıyla Tanrıyı kendisi yaratmış olduğunu söylüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı