Video render ve shop için MacBook tercihi

jacpLayz

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Şu anki sistemimde Ryzen 5 3600, ROG STRIX 2060 Super, 32 GB RAM var. Fakat taşınabilir bir bilgisayar almayı düşünüyorum. MacBook'lardan çok anlamadığım için hangi modelini alacağımı bilmiyorum. Eğer MacBook'a geçersem render hızı şu anki masaüstü bilgisayarıma göre daha iyi olur mu?

Video render, Photoshop ve belki kodlama işleri yapacağım. Bana MacBook modeli önerebilir misiniz? Alacağım modelin kaç GB RAM olması gerekiyor falan söylerseniz daha iyi olur. Ortalama bütçem 20 bin civarı.

Sizce ne yapmalıyım?

Merhabalar,

Şu anki sistemimde Ryzen 5 3600, ROG STRIX 2060 Super, 32 GB RAM var. Fakat taşınabilir bir bilgisayar almayı düşünüyorum. MacBook'lardan çok anlamadığım için hangi modelini alacağımı bilmiyorum. Eğer MacBook'a geçersem render hızı şu anki masaüstü bilgisayarıma göre daha iyi olur mu?

Video render, Photoshop ve belki kodlama işleri yapacağım. Bana MacBook modeli önerebilir misiniz? Alacağım modelin kaç GB RAM olması gerekiyor falan söylerseniz daha iyi olur. Ortalama bütçem 20 bin civarı.

Sizce ne yapmalıyım?

MacBook Air M1 16 GB RAM 512 GB SSD bence şu an alınabilecek en iyi fiyat performans MacBook'u.

MacBook Pro ile farkı nedir?
İğrenç bir touchbar'ı ve fanı yok. Bence bu iki özelliğin olmaması daha iyi. Hem daha sessiz hem farkında olmadan bir işlem gerçekleştiremiyorsunuz hem de daha ucuz. Fan sizin işinize yarar. O konuda bir şey diyemem. Ama touchbar bence çok gereksiz. Siz video düzenleyeceğiniz için içinde fan bulunan bir Pro tercih edebilirsiniz.

İğrenç bir touchbar'ı ve fanı yok. Bence bu iki özelliğin olmaması daha iyi. Hem daha sessiz hem farkında olmadan bir işlem gerçekleştiremiyorsunuz hem de daha ucuz. Fan sizin işinize yarar. O konuda bir şey diyemem. Ama touchbar bence çok gereksiz. Siz video düzenleyeceğiniz için içinde fan bulunan bir Pro tercih edebilirsiniz.
Fandan başka herhangi bir teknik özellik olarak farkı yok mu? İşlemci vs falan?

Fandan başka herhangi bir teknik özellik olarak farkı yok mu? İşlemci vs falan?

Giriş modellerinde 1 çekirdek GPU fark var. Fakat Air modelini 512 GB yaptığında o 1 çekirdek ekleniyor. Düşündürecek bir fark yok. Ekran, klavye, RAM, SSD her şey aynı. Fan ve iğrenç touchbar farklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı