VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys) Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

warlyrics

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
84
Çözümler
2
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus
Ekran kartı
ASUS STRIX GTX 1060
Anakart
Gigabyte Z390 Gaming X
İşlemci
Intel I5-9600K
Arada bir oyun oynarken bu mavi ekranı alıyorum. Herhangi bir durum üzerine oluşuyor gibi durmuyor, tamamen rastgele. Sabah oyun oynadım problem yok. Dizi izledim 2-3 saat, sonra oyuna girdim 10 dakika sonra bu hata. Daha önceki günlerde de aldım. Bu hata silsilesi ile çok uzun süredir uğraştayım gerçi. Fikirlerim tükendi. 4-5 ay önce bu mavi ekran yüzünden Windows 11'e formatladım. Birazcık iyi gitti ama şimdi tekrardan vermeye başladı. BIOS güncel. Driverlar güncel. Windows zaten 3-4 aylık daha yeni.

Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile ekran kartı sürücüsünü temizleyip, en son WHQL sürümü kurun.

Corsair yazılımlarını kaldırın. Corsair marka aygıtların sürücülerini güncelleyin.

Samsung Magician yazılımını kaldırın.
 
DDU ile ekran kartı sürücüsünü temizleyip, en son WHQL sürümü kurun.

Corsair yazılımlarını kaldırın. Corsair marka aygıtların sürücülerini güncelleyin.

Samsung Magician yazılımını kaldırın.

Samsung Magician yazılımını kaldırdım. DDU ile yaklaşık olarak 10 defa sürücü yazılımlarını kaldırıp silmişimdir. Zaten en son canıma tak etti bu durum temiz format attım tekrar da yaparım sorun değil ama bunun bir çözüm olacağını hiç sanmıyorum. Birkaç gün arayla mavi ekran veriyor şimdilik gözlemlemeye devam edeceğim aksi bir durum olursa belirtirim.
 
O halde OCCT ile ayarlara ellemeden 10 dakika VRAM testi çalıştırın. Donanımsal bir sorun olabilir. Sonuçları paylaşın.
 
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2022-05-19 21:10:40
00:00:00 - Info - VRAM - Started (Duration : 00:10:00)
00:10:00 - Info - VRAM - Stopped
00:10:00 - Info - Test schedule completed

Herhangi bir sorun çıkmadı. Her zaman da mavi ekran vermiyor. Mesela sabah verdi şimdi 2-3 saat oyun açtım mavi ekran vermedi. 1-2 gün veya 1-2 hafta sonra kafasına ne zaman eserse yine verir. Verdiği zaman oyunu açtığım ilk 10 dakika içerisinde oluyor. Fazla bekletmiyor.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    115,7 KB · Görüntüleme: 27
Corsair ile ilgili bir şey tetikliyor diye düşünüyorum. Bilgisayardaki tüm corsair yazılımlarını kaldırdınız değil mi? Ayrıca sisteme bağlı olan Corsair marka tüm aygıtları yazar mısınız?
 
Corsair yazılımı olarak bir tek iCUE kullanıyorum. Corsair ürünleri olarak da Klavye (K95) ve Mouse (Ironclaw) var. Şuanda iCUE yazılımını kaldırıyorum 1-2 gün içerisinde mavi ekran alacak mıyım bakalım. Sabah oyun oynadım bir sorun oluşmadı 2-3 günde bir veriyor gibi duruyor şuanda.
Corsair ile ilgili bir şey tetikliyor diye düşünüyorum. Bilgisayardaki tüm corsair yazılımlarını kaldırdınız değil mi? Ayrıca sisteme bağlı olan Corsair marka tüm aygıtları yazar mısınız?
@LSD Hocam tekrardan merhabalar bu gün yine aynı şekilde mavi ekran aldım. 1-2 Gündür oyun oynuyordum sorun olmuyordu. Mavi ekranı her defasında şu şekilde alıyorum; Sabah oyun oynuyorum sonra bilgisayarı 3-4 saat boşta bırakıyorum hiç başında bile olmuyor daha sonra gelip oyuna girdiğimde ilk 15 dakika içerisinde mavi ekran alıyorum. Minidump dosyasını da paylaşıyorum.

Minidump
 
Son düzenleme:
HD Tune Pro ile sisteme bağlı tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan yapıp sonuçları paylaşın. Ek olarak tüm diskler için Health sekmelerini de paylaşın.
 
HD Tune Pro ile sisteme bağlı tüm disklere quick scan kapalı olacak şekilde error scan yapıp sonuçları paylaşın. Ek olarak tüm diskler için health sekmelerini de paylaşın.

Hocam dediklerinizi tek tek yaptım hiçbir negatif sonuç çıkmadı. M.2 Disk'in sağlık durumunu görüntüleyemedi sadece. M.2 olduğuna yordum ben de. Ayrıca dün mavi ekran aldıktan sonra 20 dakikalık FurMark testi de yaptım test sırasında bir sorun oluşmadı.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    33,8 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    27,5 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    46,5 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    52,8 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    37,3 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran Görüntüsü (26).png
    Ekran Görüntüsü (26).png
    3,4 MB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    36,7 KB · Görüntüleme: 22
970 Evo Plus için HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini de paylaşır mısınız? Hatta imkanınız varsa hepsini paylaşırsanız iyi olur. Zaten fazla vaktinizi almaz. Sorunun Disk kaynaklı olmadığına emin oluruz. Ekran kartı kaynaklı gözüküyor. İlk mesajımda bahsettiğim şekilde sürücü güncelleştirmesi yaptınız diye tahmin ediyorum. OCCT ile 30 dakika 3D testi yapar mısınız?
 

Geri
Yukarı