Bugün Viewsonic servisini arayıp bilgi istedim. Ürünün dün Hepsiburada'ya geri kargolanmış ve 1 pikselin yeterli olmadığı, en az 2 piksel olması gerektiği ve onun da göze batabilecek belli noktalarda kabul olduğunu söyledi telefondaki hanımefendi. Hepsiburada'yı aradığımda daha ellerine gelmemişti, sonucu söyledim ve net birşey söylemediklerini, geldikten sonra işleme alacaklarını ama değişim istediğimi tekrar talep açtığını söyledi. Daha önce konuştuğum kişilere göre son 3 görüşmede çok ılımlı ve halimi anlayan insanlar vardı karşımda enteresan bir şekilde. Daha sonra akşama doğru tekrar arayıp gelip gelmediğini sorduğumda karşımdaki hanımefendi ürünün onarıldığını ve tarafıma 5 iş günü içerisinde gönderileceğini söyledi. Ayrıca ellerinde tüketici hakem heyeti raporu olduğunu söyledi (rapor dediği benim yolladığım thh başvuru formu). Ben ürünün servisinin böyle söylemediğini ve zaten onarım istemediğimi sadece değişim istediğimi söyledim. Yine anlayışlı biriydi ama beni pek anlayıp her sorumu cevaplayamadı ve talebimi aciliyet ile tekrar sisteme girdi. Bakalım ne olacak. Servis raporu değişim demedikçe değişim yapamadıklarını da söyledi. En azından servisi 20 gün beklemem gerekmedi ve hızlı bir şekilde çözüme doğru ilerliyoruz.
13.11.19
Bugün Viewsonic servisinden Hepsiburada tarafına ulaşan ürünüm için 14.11 tarihinde geri dönüş sağlanacağı söylenen bir mesaj yazılmış talep formuma. Müşteri hizmetlerinin de söylediği üzere geç kalınmış ve hala dönüş sağlanmamıştır. Şu zamana kadar sorunun sadece Viewsonic olduğunu sanıyordum ama Hepsiburada gerçekten çok kötü bir süreç yaşatıyor bana. 2017 temmuz ayından beri bir sürü alışveriş yaptım ve hala bu sorunu yaşadıktan sonra bile 2 alışverişim oldu. Az önce yaptığım görüşmede aciliyet ile talebimi birimlere 3. kez tekrar ilettiler. En geç pazartesi bana ulaşılması gerekiyordu ama az önce departmandaki yoğunluğu bilemekdikleri için gecikebileceğini söylüyorlar. Valla bravo
@Hepsiburada .
18.11.19
Hepsiburada ürünü kabul etmiyor, tarafıma geri gönderilecekmiş. Tüketici hakem heyeti kararını bekliyorlar. Bakalım gelsin kullanalım artık hakem heyetine kadar.
21.11.19
Pazartesi gününden beri ürün tarafıma yollanacak ama perşembe günü (bugün) öğreniyorum ki ürünün nerede olduğu bilinmiyor. Müşteri hizmetleri ürününüz serviste diyor. Böyle saçma bir süreç görmedim. Sağolsun osman bey'di sanırım, yetkili biriyle görüşmek istiyorum dediğimde görüştüğüm kişi. Yani az çok yardımcı olmaya çalışıyorlar ama her gün arayıp yada mesaj ile müşteri hizmetleriyle iletişim kurup perşembe ve cuma muhteşem indirim gelmeden yani firmanızda işler yoğunlaşmadan ürünümü yollayın dedim ama beklememi söylediler sürekli. Demek ki normal ses tonuyla değil de yüksek bir ses tonuyla normal konuşursanız daha fazla yardımcı oluyorlarmış. 20. gün öğrendim bunu ama insanları böyle rahatsız etmek istememiştim, sonuçta çalışanlar ve direkt olarak muhatabım değiller diye düşünüyordum ki aslında siz normal konuştukça hepsi olmasa da 23 kişiyle konuştum net olarak 17-18'i orada akşama kadar oturup aslında yapabiliyor olmasına rağmen yetkili kişiye bağlayamadığını söyleyip bir şekilde sizi basit şirket cevaplarıyla geçiştiren insanlar. Her ne kadar sesimi yükselttiğim kişilere sorunun onlarla ilgili olmadığını söyleyip özür dilesem de yüksek sesle konuşmak işe yarıyor. Sonuç olarak osman bey cuma günü yani bugün aranacağımı söyledi, bakalım göreceğiz.
23.11.19
Bugün kargom ptt kargo ile geri geldi. Son 2-3 gündür müşteri hizmetleri aktarımıyla yetkili olan toplam 4 kişiyle görüştüm ama kargom bulunamamıştı hatta en son pazartesi gününe aranacağımı söylediler. Tabi birileri vermiş sonuçta kargoya ama ne bilgi girilmiş sisteme ne bir şey. Servis raporu istedim pazartesi günü ama yok yani o da kargodan çıktı. Bu arada monitörün kasasını açmışlar ve alt tarafları düzgün yapıştırılmamış hatta hiç yapıştırılmamış çeksem açılır durumda, sol üst yanının arka kapakta bulunan ve çn parçaya tutturmaları gereken bir tırnak/diş takılmamış açıklık duruyor kasada. Bir bildiklerini vardır diye artık böyle kullanıyorum tüketici hakem heyetine kadar. Hepsiburada müşteri hizmetlerine ürünün geldiğini ve düzgün kapatılmadığını da söyledim, kayıtlara geçtiler. Heves falan kalmadı artık ama kullanıyorum işte yine de keyifli böyle büyük bir ekrana 22 inç monitörden geçmek. Renk olsun 144 hz olsun harika gerçekten. Eski Samsung monitörde artık gözümün bozulduğunu bu yüzden göz ağrısı yaşadığımı düşünüyordum ama malum artık gerçekten eski teknolojiymiş onu anladım, sıfır göz ağrısı var yine aynı mesafeden kullanmama rağmen. Çok söyledim bu arada diye ama şimdi geldi aklıma, Viewsonic servisinin kvk olduğunu gördüm. Bilmiyordum ama bu kalitesiz servis anca kvk olabilir zaten, ancak kalitesiz olsa da 20 gün denilen servis süresini sanırım iş günü olarak bakarsak 3 yada 4 günde tamamladılar. Hepsiburada'yı iyi bilirdim bu konuda ama bana söyledikleri zamanlarda asla işlemlerini tamamlamadılar hatta kesinlikle söyledikleri 'sizi anlıyoruz' gibi sözlere inanıp yumuşamayın çünkü bunu yetkili kişi bile söylese (osman bey ile görüştüm, sanırım oradaki en yetkili kişiymiş ve dediği sürede dönmedi tarafıma hatta 3 kere aramama rağmen tarafıma döneceği de söylenmesine rağmen ısrarla dönmedi) inanmayın. Resmen kendi sürecimde konuştuğum herşeyi internette arattığım şikayetlerde (şikayetler 1 sene önceye de ait, 3-5 ay önceye de ait) aynı sözleri hepsine söylemişler ve bu kişeler benim gibi her gün değil haftada 1 yada 2 haftada 1 falan iletişime geçtiğinden aylarca uzamış süreçleri. Tabi bu sorun yaşayan arkadaşlar ne kadar haklı da olsa uzun süren aralarla karşı taraf ile iletişime geçtiğinden süreçleri 3-6 ay'a varan süreçlerdi bunlar. Öğrendiğim şey şu, karşınızdakini rencide etmeden, hakaret vs. söylemeden yüksek bir ses ile şikayetinizi söyleyin ve yetkili kişileri mümkün olduğunca sık darlayın ki ilgilensinler. Ben bile bu kadar aramama rağmen yine de geç kaldılar her süreçte.
24.11.19
Servisten gelen halini de paylaşayım ki kvk kalitesi de biraz gözüksün. Madem kabul edilmiyor neden bu şekilde sıfır aldığım cihaz resmen 2. el kalitesine düşüyor. Bu arada bu servis testini yapmak 30₺'ye mal oluyormuş ama bana ücretsizmiş, teşekkür ederim Viewsonic kvk.