Viewsonic: 1 Ölü Piksel Tolerans İçerisindedir

@bazzinga İsmimle hitap etmişsin ne kadar kibar bir çocuksun bak. Şimdi güzel kardeşim, pasif agresif tavırlarla yazarsan yine aynı şekilde karşılık alman çok doğaldır. "Viewsonic: 1 Ölü Piksel Tolerans İçerisindedir." ölü piksel dediğin olay aktif olmayan, hiç çalışmayan piksel için kullanılır. Senin yaşadığın şeyin yabancı literatürdeki karşılığı "stuck pixel". "Dead pixel" farklı bir şey. Tembeli var bunun birde ne ölü tam siyah veriyor ne de tam renkleri verebiliyor. Bir dünya sorun var pikseller ile alakalı. Ben başlığa bakıyorum ne yazmışsın? "Ölü piksel" doğru mu? Bende ölü piksel ile alakalı olarak yazdım cevabımı sana. Evet resme bakmadım çünkü ölü pikselin ne olduğunu biliyorum. Bir tane ölü pikselim var demişsin bende karşılığı olarak bir ölü pikselin sorun yaratmayacağını, şirketin politikasını çokta yanlış bulmadığımı söyledim. Sonrasında sen açıklık getirdin konuya pikselin bozuk olduğunu dile getirdin. Bende sana "o zaman haklısın." dedim. Doğru mu? Saldırgan tutum sergileyen sensin. Çocuk çocuk klavyeden tehditler savurmayacağım olgun ol diyorum sana sadece.

maxresdefault.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dun aoc firmasi ile görüştüm. Firma standartlarına göre 1cmkare’de 3 ve 3den fazla ölü piksel varsa ayıpsız ürün olarak kabul ediyor.

Kanuna göre ise 1 tane bile ölü pixel oluşu ayıplı ürün sayılıyor. Tüketici hakem heyetine basvuruda bulunmanı tavsiye ederim.

Hocam boşu boşuna canınızı sıkmışsınız diyeceğiniz şey ürünü teslim aldım ve memnun kalmadım gerek hizmetten gerek yaptığınız iş yüzünden koşulsuz cayma hakkımı talep ediyorum işlemleri başlatın diyip hiç muhattap bişe olmayacaktınız daha fazla böyle bir hizmet anlayışı yok yani.

Hocam boşu boşuna canınızı sıkmışsınız diyeceğiniz şey ürünü teslim aldım ve memnun kalmadım gerek hizmetten gerek yaptığınız iş yüzünden koşulsuz cayma hakkımı talep ediyorum işlemleri başlatın diyip hiç muhattap bişe olmayacaktınız daha fazla böyle bir hizmet anlayışı yok yani.
Hocam ürünü indirim ile aldım ve kullanmak istiyorum, özelliklerinden memnunum. Artık servise bile gitti geldi yapacak bir şey kalmadı, heyete neredeyse ilk günden başvurdum ki sorunumu çözseler davası düşüyor diye. Şuan film ve dizi için daha çok kullanırdım normalde ama kullanmamaya çalışıyorum, rahatsız ediyor. Oyunlarda pek hissetmiyorum genelde oynadığım oyunlarda hızlı geçişler olduğundan dolayı. Yani bu cihazın başka benzerini de bulamadım, öyle de bir gerçek var. Hem fiyat olarak 2000-2500₺ iyi (vatan bilgisayar en son baktığımda 3500'e satıyordu) hem 32'inç, 2k ve 144hz özellikleri olan başka monitör görmedim. Şuan kullanıyorum zaten, değişirse daha memnun olarak kullanayım diye girdim bu yola.

Hocam ürünü indirim ile aldım ve kullanmak istiyorum, özelliklerinden memnunum. Artık servise bile gitti geldi yapacak bir şey kalmadı, heyete neredeyse ilk günden başvurdum ki sorunumu çözseler davası düşüyor diye. Şuan film ve dizi için daha çok kullanırdım normalde ama kullanmamaya çalışıyorum, rahatsız ediyor. Oyunlarda pek hissetmiyorum genelde oynadığım oyunlarda hızlı geçişler olduğundan dolayı. Yani bu cihazın başka benzerini de bulamadım, öyle de bir gerçek var. Hem fiyat olarak 2000-2500₺ iyi (vatan bilgisayar en son baktığımda 3500'e satıyordu) hem 32'inç, 2k ve 144hz özellikleri olan başka monitör görmedim. Şuan kullanıyorum zaten, değişirse daha memnun olarak kullanayım diye girdim bu yola.
Dediğiniz gibi avantajlıysa inşallah birebir değişim yaparlar en kötü panel değiştirirler. Aocun 31.5'' 144 hz monitörünü itopyada dediğiniz fiyat aralığında gördüm sanırım bu indirimde yanlış hayırlamıyosam 2 gün sonra yine var indirim takip edebilirsiniz.

Dediğiniz gibi avantajlıysa inşallah birebir değişim yaparlar en kötü panel değiştirirler. Aocun 31.5'' 144 hz monitörünü itopyada dediğiniz fiyat aralığında gördüm sanırım bu indirimde yanlış hayırlamıyosam 2 gün sonra yine var indirim takip edebilirsiniz.
Servis kasasını açık bıraktığı için zaten hata yaptılar. Şuan iade imkansız olduğundan yeni bir ürün alamam. Teşekkür ederim ama keşke daha önce görseydim, iş yerimize aoc aldım mesela gayette iyiydi. Olacağı varmış diyelim.

Servis kasasını açık bıraktığı için zaten hata yaptılar. Şuan iade imkansız olduğundan yeni bir ürün alamam. Teşekkür ederim ama keşke daha önce görseydim, iş yerimize aoc aldım mesela gayette iyiydi. Olacağı varmış diyelim.
İnsan üzülüyor işte para veriyoruz sonuçta onların ayıbı. Ama çokta sıkma canını birazda şans bu teknoloji inşallah çözğm bulunur dostum.

Son durum ne oldu iade ya da onarım yapıldı mı?
Ürün tarafıma geri gönderildi gecikmeli olarak. Servis ürünün sözde tozunu almak için açmış ve bir kısmı açık bırakılmış. Viewsonic servisi ile konuştum bunu, ölü piksel gibi durumlarda ekranın içinde kalan tozdan öyle gözükebiliyormuş bazen o yüzden toz alma işlemi için açılmıştır dedi. Tabi benim ekranımda ölü değil bariz olarak bozuk piksel olduğunu, zaten ekranı açınca renk olarak kendini belli ettiğini söyledim. Daha fotoğrafına bakmamıştı konuştuğum kişi, bakınca düzeltmek için tekrar iletişime geçeceğini ve servise geri gönderirsem sorunu çözebileceklerini söyledi tabi ben de artık sürecin fazla uzadığını ve tarafıma böyle yollandıysa servisteki arkadaşın bir bildiği vardır diye yollamıştır dedim ve heyete'de böyle söyleyeceğimi ilettim. Zaten bir çizik gibi bir şey de var, sanki zorlayıp açmış gibi rezil etmişler iyice monitörü. Değişim ihtimalini daha da yükselttiler sağolsunlar. Ürünü kullanıyorum şuan mecburen ama heyet 6 ay içerisinde bakıyor davaya. Yani genelde o kadar sürmüyor ama en geç 6 ay'ı bulabiliyor. Sanırım servisin hatasını fotoğrafını yüklememişim, yükleyeyim de konuda bulunsun. Servisimiz maalesef ürün bana gelince anladım ki kvk. Mesut çevik ile instagram'dan kısaca konuştum ve bu tarz tüketici haklarıyla ilgili bir video yapabilir misiniz diye sordum. Tabi olabilir ama genel olarak bahsedilir dedi. Geçenlerde gerçekten de genel olarak çok güzel bir video yaptı kendisi onu da ekliyorum.

Mesut Çevik - Tüketici Haklarıyla İlgili Bilgilendirici Video

20191124142135-1574837536.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı