Viewsonic: 1 Ölü Piksel Tolerans İçerisindedir

Merhaba hocam benim de buna benzer bir sorunum var Hepsiburada'yla ilgili bilgili birine benziyorsunuz. Soracak başka bir yer olmadığı için size sorayım dedim. ASUS monitörüm vardı ölü pixelden görüntü titremesinden falan servise gönderdim bana iade/değişim raporu gönderdiler. Bende 12 Kasım'da Hepsiburada'dan kod alıp kargoladım 16 Kasım'da Hepsiburada'ya ulaştı. O günden beri (12 iş günü) hiç ses seda yok aradığımda ise aciliyetini bildiriyoruz falan hep anlamsız konuşuyorlar hiç yardımcı olamıyorlar ne yapmam lazım daha ne kadar beklemem lazım sizce :/

Merhaba hocam benim de buna benzer bir sorunum var Hepsiburada'yla ilgili bilgili birine benziyorsunuz. Soracak başka bir yer olmadığı için size sorayım dedim. ASUS monitörüm vardı ölü pixelden görüntü titremesinden falan servise gönderdim bana iade/değişim raporu gönderdiler. Bende 12 Kasım'da Hepsiburada'dan kod alıp kargoladım 16 Kasım'da Hepsiburada'ya ulaştı. O günden beri (12 iş günü) hiç ses seda yok aradığımda ise aciliyetini bildiriyoruz falan hep anlamsız konuşuyorlar hiç yardımcı olamıyorlar ne yapmam lazım daha ne kadar beklemem lazım sizce

Merhaba. Benim sorunumu 5 ay gibi uzun olsa bile bence kısa bir sürede çözmemim sebebi biraz sert ve ısrarlı olmamdı açıkçası. Yetkili birisine bağlanmak isteyin. Geçen zamanı söyleyin ve mağdur edildiğinizi, işinizin veya eğitiminiz için kullanmanız gerektiğini söyleyin ayrıca eğer bağlanmazlarsa ya da aksiyon almazlarsa (ki sürekli aksiyon alıyoruz, not alıyoruz diyorlardı) kendilerini şikayet edeceğinizi, bir iadenin bu kadar uzun sürmeyeceğini ve sizi oyaladıklarını söyleyin. Bu arada yetkiliye bağlanma saatleri en geç akşam 8:30-9:00 gibi bitiyor. Bağlayamıyoruz dediklerine pek bakmayın. Biraz üsteleyince ve düzgün bir lisan ile haklı bir konuşma yaparsanız ve hala bağlamıyorsa kendisini yetkiliye şikayet edececeğinizi söyleyin. Kaç kere yaşadım, özellikle kadın temsilciler geçiştiriyorlar ama kapatıp tekrar arayınca bağlanabiliyorum ne hikmetse. 5-6 kere belki daha fazla farklı yetkili ile görüştüm o yüzden olay sadece konuşabilmek. Aşağılamıyorum ama karşındaki kişiye mahcup konuşuyor çoğu kişi ya da doğru düzgün konuşamayıp konuşmayı ilerletemiyor. Sorunumu bilip öyle konuştum ve çözüm. Benim kargomu kaybettiler üstelik en son ona rağmen sürekli arayarak halletmelerini sağladım. Belki bıktılar benden ama orada işini yapayan depo görevlisi, kargocu ne bileyim birisi yüzünden bir sürü para verdiğim ürünü kullanamayıp mağdur ediliyorsam haklı olarak aşağılamam ama üstelerim ve işlerini yapmalarını isterim. Alo 175 Tüketici Danışma Hattından bilgi alabilirsiniz. Basit ve hızlı bir şekilde yardımcı oluyorlar. Ayrıca şöyle bir ekleme yapayım, Kasım ayında indirimlerden dolayı yoğunluk oluyor ve neredeyse Ocak, Şubat ayına kadar sürüyordu. Benim sorunum da 2019 yılının bu dönemlerinde başladığı için az çok biliyorum yoğunluklarını.

Merhaba. Benim sorunumu 5 ay gibi uzun olsa bile bence kısa bir sürede çözmemim sebebi biraz sert ve ısrarlı olmamdı açıkçası. Yetkili birisine bağlanmak isteyin. Geçen zamanı söyleyin ve mağdur edildiğinizi, işinizin veya eğitiminiz için kullanmanız gerektiğini söyleyin ayrıca eğer bağlanmazlarsa ya da aksiyon almazlarsa (ki sürekli aksiyon alıyoruz, not alıyoruz diyorlardı) kendilerini şikayet edeceğinizi, bir iadenin bu kadar uzun sürmeyeceğini ve sizi oyaladıklarını söyleyin. Bu arada yetkiliye bağlanma saatleri en geç akşam 8:30-9:00 gibi bitiyor. Bağlayamıyoruz dediklerine pek bakmayın. Biraz üsteleyince ve düzgün bir lisan ile haklı bir konuşma yaparsanız ve hala bağlamıyorsa kendisini yetkiliye şikayet edececeğinizi söyleyin. Kaç kere yaşadım, özellikle kadın temsilciler geçiştiriyorlar ama kapatıp tekrar arayınca bağlanabiliyorum ne hikmetse. 5-6 kere belki daha fazla farklı yetkili ile görüştüm o yüzden olay sadece konuşabilmek. Aşağılamıyorum ama karşındaki kişiye mahcup konuşuyor çoğu kişi ya da doğru düzgün konuşamayıp konuşmayı ilerletemiyor. Sorunumu bilip öyle konuştum ve çözüm. Benim kargomu kaybettiler üstelik en son ona rağmen sürekli arayarak halletmelerini sağladım. Belki bıktılar benden ama orada işini yapayan depo görevlisi, kargocu ne bileyim birisi yüzünden bir sürü para verdiğim ürünü kullanamayıp mağdur ediliyorsam haklı olarak aşağılamam ama üstelerim ve işlerini yapmalarını isterim. Alo 175 Tüketici Danışma Hattından bilgi alabilirsiniz. Basit ve hızlı bir şekilde yardımcı oluyorlar. Ayrıca şöyle bir ekleme yapayım, Kasım ayında indirimlerden dolayı yoğunluk oluyor ve neredeyse ocak, Şubat ayına kadar sürüyordu. Benim sorunum da 2019 yılının bu dönemlerinde başladığı için az çok biliyorum yoğunluklarını.

Hocam aradım hep aynı genel bilgiler veriliyor. 12344 numaralı süreciniz devam etmektedir yazıyor çözüm merkezinde. Aradığımda Yetkiliye bağlamasını söyledim ama tetkiliye mail attım aciliyetini bildirdim diye geçiştirdi. Hep klasik cevaplar mecbur bekleyeceğim başka yapacak bir şey gelmiyor aklıma. Peder bekle arama daha diyor.

Üründe sorun var ise bunu belirtmeden sadece ürünün keyfe keder beğenmedinizi söylerek iade kabul ettirme %100(eksiksiz kutulu vs tabiki)

Hocam aradım hep aynı genel bilgiler veriliyor. 12344 numaralı süreciniz devam etmektedir yazıyor çözüm merkezinde. Aradığımda Yetkiliye bağlamasını söyledim ama tetkiliye mail attım aciliyetini bildirdim diye geçiştirdi. Hep klasik cevaplar mecbur bekleyeceğim başka yapacak bir şey gelmiyor aklıma. Peder bekle arama daha diyor.
Durum nedir?

Konu içerisinde mesajlar mevcuttu aslında ama ben yine de paylaşayım alıntı olarak.

Valla güldürdünüz :) Aslında son zamanlarda görüyordum ama bu modelde olmayınca üzülmeyeyim diye yapmışlar demek ki :)
Uzun zaman sonra yazayım dedim son gelişmeleri. 7.1.20 tarihinde Tüketici hakem heyeti karar vermiş ve bunu internetten takip ettiğim için ve zaten geç giriş yaptıkları için (30.1.19 tarihinde sonuçlar girilmiş) geç haberim oldu. İnternette başvuru yaparken hem ikametgah adresi hem de tebligat adresi giriliyor, ben de sonucu beklemeyeyim gelmesini arayıp sordum. İkametgah adresime yakın olan heyeti arayıp sordum sonucu, evinize gelecek dedi. Prosedürleri böyleymiş tebligat edresi geçerli olmuyormuş. Neyse bekledim tarih oldu 5 şubat sanırım. Tekrar aradım, çoktan gelmesi lazım gelmediyse evde olmadığınız için kaymakamlığa geri dönmüştür dediler. Neyse ben zaman bulamadım 9 Şubat'ta gidecektim ama 7 şubat akşamı hepsiburada'yı arayıp sorayım dedim sonuçta onlara da gidiyor tebligat. Müşteri hizmetleri bilgiye ulaşamadıklarını, avukatlarına geldiği ama benim tebligatı onlara bildirip ona göre işlem yapacaklarını söyledi. Sonuç olarak tüketici hakem heyeti de saçma bir uygulama yaptığı için tebligat adresi süreli olduğum iş adresine tebligat gelmeyip eve gitmiş ve zaten iş adresime gelecek diye evdekilere de haber vermediğimden bir tebligat eve gelecek diye evde olmadıkları bir zamana gelmiş. Sonuç olarak şimdi de sadece gidip alıp öyle öğrenebilirmişim. Umarım sonuç olumludur da uğraştığıma değsin. Artık pazartesi sabah işe gitmeden kaymakamlığa gidip alıp bakıcam, eğer olumsuzsa tekrar orada itiraz edicem. Umarım süresi de geçmemiştir. Sonucu öğrenince buraya tekrar ekleme yapacağım. Ayrıca 2000'e aldığım monitör şuan hepsiburada da satışı kapatılıp farklı bir satış olarak sunulmuş ve 3000₺'ydi.
11.2.20
Dün tüketici hakem heyetine tebligatı almaya gittim. Tebligatı veremeyeceklerini çünkü tekrar kargoya çıkarttıklarını ayrıca taratmadıkları için de kopyası bilgisayarda olmayınca çıktı olarak ta veremiyorlarmış o anda. Sonuç olarak değişim onayı almışım. Artık tebligatı bekliyorum. Geriye de Hepsiburada ile değişim için cebelleşme faslı kaldı.

26.2.19
En son 22 Şubat'ta tarafıma ürünün değişimi için viewsonic tarafına iletilmiş ama geri dönülmediği için firmanın uyarıldığı aktarılmış. Toplamda 4 adet mesaj var sürecin araştırıldığı ile ilgili ama viewsonic ile iletişime geçtiğimde ki iletişim adreslerindeki telefon numarası servis numarası oluyor yani kesinlikle bayi yada müşteri hizmetlerine ulaşamıyoruz. Web sitesindeki mail ile iletişim kuruluyor ama bayilerin ilgilendiği ve davanın hepsiburada için açılmasından dolayı kendileri bir şey yapamıyorlarmış. En azından servisteki görüştüğüm kişi bu zamana kadar böyle bir iletişim sorunu yada karar olmasına rağmen ürün değiştirme gibi bir duruma şahit olmadığını söyledi. Yazışmaları aktaramadığını ama hepsiburada ilk kez değişim yapan yeni bir firma değil dediler. Kısacası ya hepsiburada ya da viewsonic ikisinden biri geçiştiriyor ama durum çıkmaza girmiş gibi. Zaten monitörü bugün Teknosa da indirimlere bakarken 3400₺'ye (indirim ile 2000₺'ye almıştım) indirimle geldiğini gördüm. Zaten hepsiburada bu modeli kaldırım yerine 1 ms (benim monitörüm 5 ms plan modeli) olan diğer özellikler aynı olan modeli sattığından bu değiştirme süreci için beklettilerini söylüyorlar aslında. Şöyle bir durum var, alo 175 tüketici şikayet bilgilendirme sisteminden aldığım bilgide (internete yazıyormuş aslında bu bilgi) 15 gün itiraz hakları olduğundan bir şey söyleme hakkımız yokmuş ama 16.gün icra işlemi ile karara uyulmadığı için icraya verebiliyormuşum hepsiburada'yı. Sürekli hem telefon ile müşteri hizmetlerine söyleyip not ekletiyorum hem de uygulamadaki mesajlar kısmından 16. gün sabah direkt olarak icra için başvuracağımı ve Viewsonic zaten karar olduğu için değişimi sağlayabileceğini ama firmanızın hala karar olurda değişim yaparız demesine rağmen beni beklettiğini söylüyorum. Valla umarım icraya veririm de işler hızlanır.
.
21.3.20
.
Geçen hafta ürünü temin edemediklerini bu yüzden yeni bir öneri ile geldiklerini söylediler. Önerdikleri ürün aoc full hd 1ms 144 hz 32 inç olan modeliydi. 2k monitör için 1080p monitör önerdiler saçmalık. Farklı bir ürün önerdim, satıcısı biz değiliz dediler, sonra satıcısı olduklarını ürün önerdim 2 gün yazmadılar, bugün 3. gün yani cumartesi diye pazatersiyi beklemem gerekiyormuş. Bende para iadesi istedim, en azından kredi kartı borcumu öderim diye (iş olmadığı için zaten pek çok çevremizdeki iş yeri kapattı ve biz de sanırım haftaya çalışmayacağız) iade aldım. Önümüzdeki hafta kartıma yatacak banka tarafından. Yani bu olayların denk gelmesi bu olayda zarara soktu beni ekstradan. Çünkü hem maaş almak gibi derdim yok kendi işimiz ama para yok zaten hem de kart borcum zaten son 1-2 ay'ı kalmışken bu durumların denk gelmesi mecburen daha da zarara itti beni. Napalım artık en azından cebimde para kalacak ve borcum olmayacak. İleride tekrar durumlar düzelince bakıp yeni bir model alıcam. Hepsiburada'ya güven falan kalmadı ama, sürekli müşteri hizmetleri geçiştiriyordu ayrıca yetkili ile zar zor görüşünce onlar da geçiştiriyordu ve bu olayla ilgilenen ve mesaj yazan departman zaten tam bela gibi mesaj bile yazmıyorlardı. Bu durum denk gelince hiç ulaşılamaz oldular doğal olarak ama bundan önce de böyle bir durumda çileden çıkardılar beni. Sıradan konuşunca takmayan temsilciler anca sesinizi yükseltince birşeyler yapmaya başlıyorlar zaten. En son sesimi yükseltmekten sesim kısıldı. Bu siteden güvenip ürün almak artık hayal gibi. Sorun olunca yapacak bir şey bulamıyorlar, işlerini düzgün yapan yok gibi. Sadece oyalayıp zaman kazanma gibi dertleri var. Bir daha da yüksek fiyatlı bir ürün almayacağım bu siteden. Buraya satırlarca küfür yazsam hepsini hakederler ama uyarı almak istemiyorum. Umarım birileri okuyup bir kanıya varırlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı