Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms monitör alınır mı?

bende xg2405 sipariş geçtim, pazartesi elimde olacak. elimde vc239h ips asus monitör var, direk yanyana kullanacağım 1 hafta beğenirsem elimde tutacağım beğenmezsem cayma hakkımı kullanacağım. asus vc239h ı geçemedi şu ana kadar 2 monitörü böyle geri iade ettim. vg279 pixellenme yapıyordu. aoc 24g1 ise göz yoruyordu. bakalım xg2405 nasıl olacak belki artık vc239h ı geçer ve vc239h emekli olur. hayırlısı...
freesync ve response time ultrafast (level 3)

freesync and response time advanced (level 2)
freesync and response time standard (level 1)
no-sync and response time standard (level 1)

no-sync and response time advanced (level 2)
no-sync and responsetime ultrafast (level 3)

Bu fotoğrafların hepsi bu modlar açıkken çekilen bir sürü fotoğraf içinden en iyi olarak çekilmiş olanlardır. XG2405 modeline ait. Bir de sorunu çözemediğim 1ms mode ile karşıma çıkan şu sorun ki sanırım kamera ile alakalı ama bir süre sonra monitör renkleri kaydı ve dondu bi an yandı sandım fişi çıkarıp taktım ve ayarları sıfırlayınca düzeldi yinede şu fotodaki olay hep oluyor 1ms mode da siyahlıklar oluşuyor inceli kalınlı.:

ilerleyen vakitlerde elimdeki vc239h ile kıyaslamaları da paylaşacağım

Son düzenleme:

Öncelikle hayırlı olsun.

Sanırım hdmi kablo kullanıyorsunuz, öyleyse; o özelliğin düzgün çalışması için displayport kablo gerekiyor muhtemelen. Bu arada kutu içeriğinde yok muydu dp?

Ayrıca yaptığınız test için şartlar uygun değil sanıyorum, yani gördüğümüz sonuç fotoğraf çekiminden(kameradan) kaynaklı problemleri de içeriyor.

Şurada anlatıldığı gibi yapılması gerekiyor bu çekimlerin;

şu ortadaki noktaların burada oldugu gibi düz bir çizgi gibi çıkması gerekiyormuş mesela.

Kamerayı aynı hızda hareket ettirerek video çekmek kısmen daha sağlıklı olabilir?

Ama en sağlıklısı bence kendi gözleminizle yapacağınız yorumlar olur.

Özellikle input-lag konusunda bir değerlendirme yapabilir misiniz, test edebileceğiniz bir oyun varsa? Ghostingi de yine oyun içinde bir yazının -ekranı çevirirkenki- okunurluğuyla saptayabilirsiniz sanırım.

Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Son düzenleme:
deli gibi ips glow var benim üründe bilin istedim. ghosting çok az düzgün ayarlarla. renk kalitesini hala karşılaştırmaktayım

deli gibi ips glow var benim üründe bilin istedim. ghosting çok az düzgün ayarlarla. renk kalitesini hala karşılaştırmaktayım
Ya hangi monitöre yönelsem bir sorunla karşılaşıyorum Sanırım kalite ve güven veren, ASUS 24,5" VG258Q 1ms 144Hz yada VG258QR alacağım.

ips glow şans işi o yüzden benim ürün dedim , cayma hakkı kullanmaktan kendimi kötü hissediyorum artık. daha aoc 24g2u alıp onuda elimdeki monitörle yarıştırcam. ama inanıyorum ki eninde sonunda alacağım monitör vg259q

Türkiye'de çıkarsa alacağız inşallah

cayma hakkı kullanmaktan kendimi kötü hissediyorum artık.

Hangi siteden alışveriş yapıyorsunuz (veya yaptınız diğer iki iade için)? Ben de çok kararsız olduğum için böyle mi yapsam acaba diyorum ama uğraştırırlar diye de pek güvenmiyorum.

o 1 ms mod ile oluşan siyahlıklar monitörün 1 msye yaklaşabilmesi için aktif olan strobe backlight fonksiyonu. ekranın yenileme hızına göre arka ışık titreşiyor ve çok hızlı olduğu için aradaki geçişi görmüyoruz ve bulanıklık azalmış gibi hissediyoruz. O titreşmeyi kamera yakalayabildiği için fotoğraf ve videolarda görünür oluyor. bazı kişiler bu şekilde kullanınca rahatsızlık, yorulma, göz sorunları hissediyor. Bu özelliği kapatınca flicker-free denen görüntü ortaya çıkıyor ve arka ışık sürekli yanıyor. Şimdiye kadar anladığım bu.

Hangi siteden alışveriş yapıyorsunuz (veya yaptınız diğer iki iade için)? Ben de çok kararsız olduğum için böyle mi yapsam acaba diyorum ama uğraştırırlar diye de pek güvenmiyorum.

İtopyadan C24g1: Gözümü aşırı yorup hafif baş ağrısı yapıyordu görüntüden ötürü. 1 tane de stuck pixel vardı ki ilginç.

Vatanbilgisayar VG279Q: Pixel yoğunluğundan ötürü VC239H ı geçemedi ve kusursuz olmasına rağmen içim acıya acıya cayma hakkımı kullandım. Ne ölü pixel vardı ne backlight bleed ne IPS glow.

Yine Vatan Bilgisayar XG2405: Ölü pixel yok ama IPS glow çok fazla sol üstte resmen ışığı görüyorum. Açma kapama tuşu bozuldu (? ) Ya da çalışmıyor. Bir de bir kere görüntü bozuldu fabrika ayarlarına döndürmek zorunda kaldım düzelmesi için.

24g2U gelse onu da alıp deneyeceğim aynı şekilde cfg73'te öyle. Ama cfg73 VA olduğu için yazılar sıkıntı olur diye düşünüyorum tıpkı 24g1 gibi başımı ağrıtabilir. En son noktayı VG259Q'da koyacağıma inanıyorum çünkü 6 aydır bekliyorum artık.
@xx98burak98xx ghosting nasıl ölçülüyor acaba?

Ölçülmek değil de ufo ghosting test diye bir site var oradan gözümüzle canlı canlı görebiliyoruz. Ben kamera ile bir sürü fotoğraf çektim her mod için ayrı ayrı. Yani normalde insan gözü ayrı telefon ayrı. Ama dediğim gibi OverDrive Advanced en iyisi idi. Ne çok fazla ghosting var ne de çok fazla overshoot. Ultrafast te deli gibi overshoot var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…