ViewSonic VX2458-C-mhd vs ASUS VP249QGR

alpayozz

Hectopat
Yakın zamanda yeni bir PC alacağım bunun yanında 144 Hz bir monitör almayı planlıyorum. Bu iki model arasında kaldım sizce hangisini almalıyım?

İkisi ASUS alın. Viewsonic TN panel. Renk kaliteinden memnun kalmayacaksınız. Tasarım olarak da iyi değil.
Fakat o ikisinin dışında rahatlıkla bunu önerebilirim:

Viewsonic va panel
Aocun bu modeline baktım ben dahili hoparlörlü almak istiyorum bu yüzden vazgeçtim

ViewSonic VX2458-C-mhd
De şöyle söyleyim FreeSync açınca 1 ms modu kapanıyor. FreeSync kullanmayacaksan 1ms 144 HZ ile sıkıntısız bir şekilde oynarsın içinden çıkan HDMI kablosu ile 144Hz alınabiliyormuş ama ben malasef nedense 120 Hz alıyorum 2 tane özellikleri de var 1. giriş geçikmesini açarsan yanıt verme süresi kapanıyor. Yanıt verme süresini açarsan isen giriş geçikmesi kapanıyor. Ben şöyle kullanıyorum yanıt verme süresini Ultra hızlı açıp AMD Radeon ayarlarındanda giriş geçikmesini açıyorum. Tercih sizin. 2458 alacaksanız 1.400 TL'ye düşüyor o zaman alabilirsiniz siteye bakmadım şu an.

ViewSonic VX2458-C-mhd
De şöyle söyleyim FreeSync açınca 1 ms modu kapanıyor. FreeSync kullanmayacaksan 1ms 144 HZ ile sıkıntısız bir şekilde oynarsın içinden çıkan HDMI kablosu ile 144Hz alınabiliyormuş ama ben malasef nedense 120 Hz alıyorum 2 tane özellikleri de var 1. giriş geçikmesini açarsan yanıt verme süresi kapanıyor. Yanıt verme süresini açarsan isen giriş geçikmesi kapanıyor. Ben şöyle kullanıyorum yanıt verme süresini Ultra hızlı açıp AMD Radeon ayarlarındanda giriş geçikmesini açıyorum. Tercih sizin. 2458 alacaksanız 1.400 TL'ye düşüyor o zaman alabilirsiniz siteye bakmadım şu an.
Asus alınır mı peki 23.8 inç 144 hz ips panel

Ben şahsen IPS terci.

ASUS alınır mı peki 23.8 inç 144 Hz IPS panel.

Ben şahsen kendi görüşüm IPS tercih etmiyorum. Paneller değiştikçe tepkime süreleri artar. Yani IPS panel de 1 ms tepkime süresinin olması zor, en makulu 4 diye biliyorum. FPS oyunları için VA panel öneririm ben. Hikayeli oyunlar oynuyorsan IPS almanı öneririm. IPS'de çok çanlı olduğu için yırtılmalar oluyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Mesela o 2458 görüntü kalitesi çok iyi YouTube'da kötü gözüktügüne bakma kendin karşısına geçince çok canlı oldugunu anlıcaksın. Özel ayarlarınıda yapttımı tamamdır.

Ben şahsen IPS terci.

Ben şahsen kendi görüşüm IPS tercih etmiyorum. Paneller değiştikçe tepkime süreleri artar. Yani IPS panel de 1 ms tepkime süresinin olması zor, en makulu 4 diye biliyorum. FPS oyunları için VA panel öneririm ben. Hikayeli oyunlar oynuyorsan IPS almanı öneririm. IPS'de çok çanlı olduğu için yırtılmalar oluyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Mesela o 2458 görüntü kalitesi çok iyi YouTube'da kötü gözüktügüne bakma kendin karşısına geçince çok canlı oldugunu anlıcaksın. Özel ayarlarınıda yapttımı tamamdır.
Genelde fps oyunları oynuyorum zaten
Vx2458 modelini arkadaşım kullanıyo bildiğim kadarıyla bi şikayeti yok şimdilik 1400tlye düşünce almayı planlıyordum zaten. 144 hz hdmi kablosuyla alamazsam displayport kablosu alırım
Teşekkürler yardımın için

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı