Viewsonic VX2458-MHD 144Hz Monitör Nasıldır?

Ben aldım sağ köşeye 1 karış orta mesafede 1 adet kırmızı renkte piksel hatası olduğunu gördüm,koyu renklerde ister istemez kendini belli ediyor,itopya bu ürünün değişimini yapmıyor,yetkili servise göndereceklerini söylüyor,ben de süreci hızlandırmak için viewsonic adresine mail attım,geri dönüş bekliyorum.Bu durumda bana iade yada kusursuz bir ürün konusunda zorluk çıkarırlar mı bilmiyorum.Umarım kısa sürede mağduriyetimi giderirler.
Arkadaşlar başlıktaki monitörü aldım, düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Ölü piksel testi yaptınız mı? Display port kablosu ve arkada kablolama için olan ufak kırmızı bağlantı apartı varmıydı? Bende bunlar çıkmadı da.Ufacık kırmızı bir benek koca monitörde dikkatimi dağıtıyor resmen.

Son düzenleme:
Ben aldım sağ köşeye 1 karış orta mesafede 1 adet kırmızı renkte piksel hatası olduğunu gördüm,koyu renklerde ister istemez kendini belli ediyor,itopya bu ürünün değişimini yapmıyor,yetkili servise göndereceklerini söylüyor,ben de süreci hızlandırmak için viewsonic adresine mail attım,geri dönüş bekliyorum.Bu durumda bana iade yada kusursuz bir ürün konusunda zorluk çıkarırlar mı bilmiyorum.Umarım kısa sürede mağduriyetimi giderirler.

Ölü piksel testi yaptınız mı? Display port kablosu ve arkada kablolama için olan ufak kırmızı bağlantı apartı varmıydı? Bende bunlar çıkmadı da.Ufacık kırmızı bir benek koca monitörde dikkatimi dağıtıyor resmen.
Testi yaptım sağlam çıktı ama adam gibi yapamadım testi. İlk bakışta birkaç tane gördüm sonra elimle dokuniyim dedim baktım tozmuş :) . Nasıl temizleyeceğim bilmiyorum. DisplayPort kablosu ve kırmızı aparat bende de çıkmadı Viewsonic’in sitesinde zaten HDMI gönderilir yazıyor. Sallandığı doğrudur ama masa sallanmıyorsa sıkıntı olmaz. Kenarları kalın olması dışında sıkıntısı yok. Memnunum.

@Serdar ak Oyunlarda 144 FPS alamıyorum. İşlemci: Athlon X4 950 Ekran Kartı: RX560. Yakında Ryzen 5 1600 almayı düşünüyorum. Ekran kartını da sonradan hallederim ama oyunları 1080p en düşük ayarlarda oynamak bana sorun değil. Monitoru değiştirme amacım artık 21.5 inçten kurtulmak istiyorum. Sizinki 23.6 inç. Belki AOC C24G1 alırım biraz daha para koyup. Hem 24 inç hem de Curved olması bana hoş geliyor. Stokta yok ama gelir belki.

Ben memnunum ancak bilgisayarınız 144 Fps veremiyorsa oyunlarda sakın satmayın, monitörünüz gayet güzel.
Yanlış bir tabir değil mi bu?

Ben alabiliyorum fakat örnek vermek gerekirse; 90 FPS alsa bile 90 Hz'de çalışmaya devam ediyor monitör.

Sadece oyun olarakta düşünmemek lazım. Görüntü genel olarak akıcılaşıyor. Her türlü alınır derim.

Yanlış bir tabir değil mi bu?

Ben alabiliyorum fakat örnek vermek gerekirse; 90 FPS alsa bile 90 Hz'de çalışmaya devam ediyor monitör.

Sadece oyun olarakta düşünmemek lazım. Görüntü genel olarak akıcılaşıyor. Her türlü alınır derim.
Görüntünün akıcılaşması çok doğru olmayabilir ancak arkadaşın monitörü VA panel benimki TN, arkadaşın monitörünün kenarları ipince, benimki metre tutsan ölçülür, 144 Fps alamıyosa niye boşuna masraf yapsın, ileride upgrade ederse AOC C24G1 alır rahatına bakar.

Cihaz TN panel değil VA panel. İtopya nasıl böyle bir hata yapmış anlamadım. Monitörün paneli gayet başarılı ve alınası bir oyuncu monitörü. Tavsiye ederim.

Bende TN panel AOC AG241QX ve VA panel AOC C24G1 var ikisi arasında hiç bir renk farkı yok. AG241QX 1440p olduğu için tabi görüntü kat kat daha iyi diğerine göre. 1080p oyunculuk için C24G1 alınabilir, tavsiye ederim curved isteyenler için.

Görüntünün akıcılaşması çok doğru olmayabilir ancak arkadaşın monitörü VA panel benimki TN, arkadaşın monitörünün kenarları ipince, benimki metre tutsan ölçülür, 144 Fps alamıyosa niye boşuna masraf yapsın, ileride upgrade ederse AOC C24G1 alır rahatına bakar.
Akıcılaşıyor. Mouseun hareketi bile çok farklı geliyor.

Monitörün paneli de fiyatına göre kötü bir panel değil bu arada

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı