ViewSonic XG2401 monitörde ghosting

Katılım
2 Haziran 2019
Mesajlar
50
Monitörümü aylarca sorunsuz kullandım. Ama dikkat etmeniz gereken yeri yazıyorum önce. Ekran bir ara tamamen yeşil ve yeşilin tonları oldu. Ardından monitörün arayüzünden fabrika ayarlarına döndürdüm düzeldi. Ama bir şey fark ettim renkler daha canlıydı ama matlığı gitmişti, böyle simgeler falan hafif daha soluk oluyordu. Dijital vibrance açmış ama soluk hali gibiydi. Yanıt süresini Ultra hızlıya alınca her şeyin etrafında gölgelenme ghosting oluyordu. Yanıt süresini düşürünce bu sefer gölge olmadan siyahlık olmadan normal kendi renginde ghosting oluyordu. Bütün ayarları denedim, 1 sene oldu sorun başlayalı. Sorun ekran kartından mı monitörden mi bulamadım. V-Sync olmadan akıcılık gidiyor (görüntü yırtılması hariç), V-Sync açınca da 144 FPS'in biraz altına doğru 100'e falan düşünce akıcılık yine bayağı gidiyordu. FPS değerine göre kasıyor gözüküyordu. Monitörü garantiye yolladım (Vatan'dan aldım) test yapmışlar bir şey bulamamışlar. Motion test yaptıklarını düşünmüyorum. Sizce ekran kartından olma ihtimali var mıdır? (Unutmayın uzun süre düzgün kullandım ekran bir anda yeşil olduktan sonra başladı. Kilit olay burada ekranın yeşil olması) Ekran kartı MSI RTX 2060.
 
Recep Baltaş bunun gibi bir konuya yorumu var, ekran kartı veya kablo ile alakalı olduğunu belirtmişler. Bir de televizyona bağlı deneme şansınız var mı?
 
Servise gitti mi? Çünkü bildiğim en iyi servise sahip şirket olabilir.

Vatan direk ViewSonic servisine mi gönderiyor? Onlara verdik onlar gönderdi çünkü.
Recep Baltaş bunun gibi bir konuya yorumu var, ekran kartı veya kablo ile alakalı olduğunu belirtmişler. Bir de televizyona bağlı deneme şansınız var mı?

Rica etsem link verebilir misiniz? Bu arada televizyonda denedim ama televizyonda girdiğim oyunda 144'ün altına düşüremediğim için sağlıklı sonuç alamadım. Bu arada ekranın yeşil olmasının sebebini biliyor musunuz?
Recep Baltaş bunun gibi bir konuya yorumu var, ekran kartı veya kablo ile alakalı olduğunu belirtmişler. Bir de televizyona bağlı deneme şansınız var mı?
Sizce ekran kartını göndermeli miyim ?
 
Televizyonda sıkıntısız görüntü vermiş ise, monitör o zaman şüpheli duruma düşüyor. Kablolarında sorun yoksa tekrar bi servise yollayın derim. Vatan üzerinden yollayın tekrar. Durumu anlatan ancak detaylı şekilde, TV ye bağladım böyle böyle diye.
Umarım sorununuz çözülür.
 
Televizyonda sıkıntısız görüntü vermiş ise, monitör o zaman şüpheli duruma düşüyor. Kablolarında sorun yoksa tekrar bir servise yollayın derim. Vatan üzerinden yollayın tekrar. Durumu anlatan ancak detaylı şekilde, TV'ye bağladım böyle böyle diye.
Umarım sorununuz çözülür.

Teşekkürler, Recep Baltaşın olduğu linki verebilir misiniz?
 

Benim sorunum linkteki değil. Ekran tamamen yeşil olmamıştı. Bilgisayar rahat kullanılıyordu fakat ekrandaki her şey yeşil ve yeşilin tonlarıydı burada tamamen yeşil ekran vermiş.
Arkadaşlar sorunu biraz daha iyi açıklayabilirim sanırım. Dikey senkronizasyon kapalı olduğunda görüntüde yırtılmalar olurya, bende sadece o yok. Akıcılık da gidiyor sanki hafif kasıyormuş gibi FPS'iniz düşmüş gibi oluyor ama FPS 300'lerde 400'lerde geziyor. Dikey senkronizasyon açık olduğunda (144Hz) Hz değerinin bir 10 20 altına düşünce akıcılık çok fena gidiyor.(dikey senkronizasyon açıkken ve 144 sabitken akıcılık iyi ama yine tam değil ama yine çok iyi diğerine göre)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı