2 yıla yakındır 24G2U kullanıyorum.
Eleştiri yapabileceğim üç şey var. Onlardan da ikisi zaten oyuncu monitörlerinde standart olmayan özellikler.
1- İlk zamanlarda bazı oyunlarda hafiften flicker sorunu ortaya çıkmıştı. Nasıl oldu bilmiyorum ama artık görmüyorum.
2- Dahili hoparlörler işe yaramaz. Çok az ses veriyor. Ancak rakiplerinde ya hoparlör yok yada onlarda aynı seviyede 2x2W hoparlör kullanıyor.
3- Arkadaki USB portlarının yeri ve duruş yönü pek hoş değil. Hala takarken zorlanıyorum. Ancak bu da ekstra bir özellik. Ayrıca içlerinden birisi kasadakiler de dahil hepsinden daha yüksek çıkış gücüne sahip olduğundan telefon şarj ederken kullanabiliyorum.
Bunlar dışında her yönüyle kusursuzsa yakın diyebilirim. Renk kalitesi çok hoş. IPS panellerin karakteristik ve kaçınılmaz olumsuz özelliği olan IPS glow ve ışık sızması az düzeyde ve kabul edilir. Orta veya yüksek seviyede overdrive açıldığında ghosting de olmuyor. Hiç ölü piksel yoktu. Markanın 1 ölü piksele veya 3 sub piksele garantisi var diye hatırlıyorum. Ayağında her yöne hareker kabiliyeti var. (Tilt, swivel, pivot ve yukarı-aşağı) Bazıları ayağının yer kapladığını ve monitöre çok yakından bakıp, fareyi de yan hizasında kullandıkları için bu durumdan rahatsız olduğunu söylüyor. Benim bir şikayetim yok.
Şu an yine monitör alacak olsam ya yine 24G2U alırım yada buna çok yakın özellikli Asus TUF iki model vardı, birisi 144 diğeri 165 Hz olan, onlardan birisini alırdım.