ViewSonic XG2405 vs. AOC 24G2U

Bütçe
2000
Dostum artık GTX 1000 serisi üstünde ekran kartları, Free Sync monitörlerde G-Sync açabiliyor. Sadece AOC için düşünme hepsinde böyle haberin olsun.(masaüstü PC)

Elime ulaştığında dönüş yaparım.
Ama YouTube da yabancı sayfalara bakarsan performans olarak bu fiyat bandında AOC üst sıralarda gözüküyor.
Tamamdır hocam ben senin dönüşünü bekliyorum.

@SkyRose hocam AOC 24G2U modelinin paneli değiştiği söyleniyor, parlaklığı ve renk gamutu düşük bir panelle. Bir bilginiz var mıdır?
Renk gamı düşüşü çok ufak, yeni 24G2U'nun renk gamı hala piyasadaki çoğu 144Hz IPS'i tokatlayabilecek seviyede. sRGB %132'den %126 civarına düşmüştü sanırsam. XG2405 gibi standart modeller %95-105 arası değişiyor.

Parlaklık düşüşü bayağı var. İkisi de kağıt üstünde 250cd ama eskisi ölçümlerde 350 civarı çıkıyordu. Yenisi ise 250cd. Yani aslında yenisi standart seviyede hala.

Ayrıca yenisi eskisinden daha hızlı.

Tamamdır hocam ben senin dönüşünü bekliyorum.

Kargom ya yarın gelecek ya da pazartesiye kalacak.
ViewSonic 21ine kadar 1900TL sonra 2100TL.
Yarın haber gelmezse ViewSonic'i de tercih edebilirsin. Sonra günahı bana kalmasın indirimde kaçırttım diye 😀
Ama incelemelere, forum yorumlarına, YouTube videolarına göre AOC daha üstün. Viewde 1GtG modu var extra olarak ancak onu açtığında ciddi bir parlaklık kısılması gözlemleniyormuş. Çok tercih edilmeyecek bir özellik...

Renk gamı düşüşü çok ufak, yeni 24G2U'nun renk gamı hala piyasadaki çoğu 144Hz IPS'i tokatlayabilecek seviyede. sRGB %132'den %126 civarına düşmüştü sanırsam. XG2405 gibi standart modeller %95-105 arası değişiyor.

Parlaklık düşüşü bayağı var. İkisi de kağıt üstünde 250cd ama eskisi ölçümlerde 350 civarı çıkıyordu. Yenisi ise 250cd. Yani aslında yenisi standart seviyede hala.

Ayrıca yenisi eskisinden daha hızlı.
Renklere çok önem veriyorum ama viewsonicde FreeSync Premium olması dikkatimi çekti ve bazı arkadaşlarım viewsonic almalısın çünkü freesync monitörlerde sadece premium olanlarda gsync açılıyor dediler doğru mudur bu?

Evet NVIDIA GTX1000 serisinden üstün bir ekran kartına sahipsen hepsi destekliyor.
1060 kullanıyorum
1- Yanlış.

2- AOC'da da FreeSync Premium var.
Bu arada buradaki özellikler kısmında premium özelliğinden bahsedilmemiş ama emin misiniz?

1060 kullanıyorum.

1000 serileri de dahil yazmayı unutmuşum. Sıkıntı olmaz yani.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video konuyla ilgili soru işareti bırakmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

NVIDIA 417.71 sürücüsü ya da üst sürücüleri demek daha doğru olur. Sürücü sürümüne bakar mısın bir?

NVIDIA 417.71 sürücüsü ya da üst sürücüleri demek daha doğru olur. Sürücü sürümüne bakar mısın bir?

461.92 sürücüsü mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı