AOC 24G2U Vs. ViewSonic XG2405

Bütçe
2000 TL
Ürünü deneyimledim parlaklık aşırı düşmüyor. GtG 1ms için XG2405 alırdım, masada daha güzel duruyor ayrıca.
Videosunu çeker mısınız? Ne kadarlık bir düşüş oluyor? AOC alacağım ama merak ettim.
1 MS var diye almak saçmalık olur hocam. Bir de parlaklık düşüyor mu, düşüyor sonuçta. AOC renk konusunda çok daha önde.
Hocam 1ms için çok ghosting oluyormuş zaten.

Son düzenleme:
24G2U'nun ilk üretilen serisi ile ikinci üretilen serisi farklı. Youtube'da Hardware Unboxed kanalının videosu var bu konuda bakabilirsiniz.

Eğer ilk modelleri karşılaştıracak olursak ben AOC öneririm. İkisinin panelleri aynı değil bu arada. AOC IGZO panel kullanıyor yani daha iyi.
Ayrıca renkleri de daha iyi. Az önce söylediğim Yt. kanalının videosuna göre Overdrive ayarı Strong iken 4.89ms gecikmesi var.

Kendim kullanıyorum şuan malzeme kalitesi vs. açısından gayet iyi hiçbir sıkıntı görmedim. Dikey olarak kullanılabiliyor. Güç tüketimi açısından AOC çok çok iyi. Diğer monitörlere göre az elektrik harcıyor ama Viewsonic nasıl onu bilmiyorum.
Gecikme konusuna gelirsek 2-3 milisaniyenin hesabını yapmayın ve en iyi görüntü vereni seçin derim. Saniyenin 1000'de 1'i ile ölçülen hız farkları için görüntüden feragat etmek absürt bence. O kadar düşük gecikme istiyorsanız daha iyi bir internet sağlayıcı tercih edebilirsiniz veya profesyonel kullanım için TN seçebilirsiniz.

Dediğim gibi eğer alacağın model ilk üretilen seri ise AOC tavsiye ederim. Almadan önce seri numarasına vs. bakıp alabilirsin ilk üretilenlerden mi diye anlamak için. Videolarda da var zaten.

Tasarım, malzeme kalitesi olarak Viewsonic bir tık daha iyi diye biliyorum. Fakat 24G2U kullananlardan bir şikayet görmedim bu konu hakkında.

Ayrıca 24G2U'de de ghosting yok diye biliyorum.

Eğer gönlün XG2405'den yanaysa onu da alabilirsin. İkisi de üzmeycek güzel monitörler.

Ben olsaydım 24G2U alırdım.

24G2U'nun ilk üretilen serisi ile ikinci üretilen serisi farklı. Youtube'da Hardware Unboxed kanalının videosu var bu konuda bakabilirsiniz.

Eğer ilk modelleri karşılaştıracak olursak ben AOC öneririm. İkisinin panelleri aynı değil bu arada. AOC IGZO panel kullanıyor yani daha iyi.
Ayrıca renkleri de daha iyi. Az önce söylediğim Yt. kanalının videosuna göre Overdrive ayarı Strong iken 4.89ms gecikmesi var.

Kendim kullanıyorum şuan malzeme kalitesi vs. açısından gayet iyi hiçbir sıkıntı görmedim. Dikey olarak kullanılabiliyor. Güç tüketimi açısından AOC çok çok iyi. Diğer monitörlere göre az elektrik harcıyor ama Viewsonic nasıl onu bilmiyorum.
Gecikme konusuna gelirsek 2-3 milisaniyenin hesabını yapmayın ve en iyi görüntü vereni seçin derim. Saniyenin 1000'de 1'i ile ölçülen hız farkları için görüntüden feragat etmek absürt bence. O kadar düşük gecikme istiyorsanız daha iyi bir internet sağlayıcı tercih edebilirsiniz veya profesyonel kullanım için TN seçebilirsiniz.

Dediğim gibi eğer alacağın model ilk üretilen seri ise AOC tavsiye ederim. Almadan önce seri numarasına vs. bakıp alabilirsin ilk üretilenlerden mi diye anlamak için. Videolarda da var zaten.
Hangisinin ilk olduğunu nasıl anlayabilirim? Ghosting yok değil mi? Sormak istediğim soru var. AOC için 1ms nasıl yazıyorlar oraya o zaman Strong değer 4/5 ms iken? Strong en az ms muhtemelen. Medium falan kaç ms? Strong en fazla olduğu için sadece Strong için ghosting var mı?
Tasarım, malzeme kalitesi olarak Viewsonic bir tık daha iyi diye biliyorum. Fakat 24G2U kullananlardan bir şikayet görmedim bu konu hakkında.

Ayrıca 24G2U'de de ghosting yok diye biliyorum.

Eğer gönlün XG2405'den yanaysa onu da alabilirsin. İkisi de üzmeycek güzel monitörler.

Ben olsaydım 24G2U alırdım.
Teşekkürler hocam. Bende AOC alacağım o zaman paneli bile daha iyiymiş. VW'nin eskilerine dayanmıştım madem AOC iyiyse onu alırım. Bu forumun çok bilge insanları var teşekkür ederim herkese @Agarwaen3 cevap verdikten sonra konu kilitlenebilir.

Hangisinin ilk olduğunu nasıl anlayabilirim?

Ürünün kutusunda seri numarası vardır, kutunun sağ alt kısmında. Seri numarası hdn ile başlıyorsa eski panel, hdp ile başlıyorsa yeni panel türüdür.

Yeni panelin artıları:
-Daha hızlı.
-Ghosting bir tık daha az (kendi gözlemimce)

Eksileri:
-sRGB oranı %132 civarından %126 civarına düştü.
-Candela değeri 358'den 248'e düştü.
-Kontrast oranı 1500 civarından 1000 civarına düştü.

Yani bir nevi eski panel fabrika verilerinden çok daha yukarıdaydı.

Ürünün kutusunda seri numarası vardır, kutunun sağ alt kısmında. Seri numarası hdn ile başlıyorsa eski panel, hdp ile başlıyorsa yeni panel türüdür.

Yeni panelin artıları:
-Daha hızlı.
-Ghosting bir tık daha az (kendi gözlemimce)

Eksileri:
-sRGB oranı %132 civarından %126 civarına düştü.
-Candela değeri 358'den 248'e düştü.
-Kontrast oranı 1500 civarından 1000 civarına düştü.

Yani bir nevi eski panel fabrika verilerinden çok daha yukarıdaydı.
Hangi panel daha mantıklı? Ghosting yok deniyordu var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı