Virüs şüphesi olan PC'ye format atılır mı?

Feath7800

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 hafta önce yeni bir PC aldım PC de Windows 11 Pro 23H2 sürümü yüklü geldi tüm güncellemelerini yaptım ve istediğim uygulamaları indirmeye başladım 1 tane korsan uygulama indirmiştim öncelikle klavye takılı kalmaya başladı ve en sonunda PC donmaya başladı hemen uygulamayı sildimv sizce PC'ye format atmalı mıyım?

Korsan uygulmayı kaldırdıktan sonra bir daha sorun yaşamadım

Arkadaşlar 2 hafta önce yeni bir PC aldım PC de Windows 11 Pro 23H2 sürümü yüklü geldi tüm güncellemelerini yaptım ve istediğim uygulamaları indirmeye başladım 1 tane korsan uygulama indirmiştim öncelikle klavye takılı kalmaya başladı ve en sonunda PC donmaya başladı hemen uygulamayı sildimv sizce PC'ye format atmalı mıyım?

-Malwarebytes
-Kaspersky
Bu iki uygulamayı indir tam tarama yaptır yalnız dikkat et birbirlerini silmesinler ikiside Anti-Virus olduğu için birbirlerini algılayıp tehtid olarak görüyorlar ama yeni bilgisayar diyorsun en temiz şekilde kafanın rahat olması için USB ile format at sonra bunlardan birisi ile tekrar tarama yapıp emin olursun,her şey bitince birdaha korsan yazılım indirmemeye dikkat edersin.

Malwarebytes kurup derin bir tarama yapın, zaten orada kaç dosya bulunduğu yazacaktır. Sonuçları bekliyorum hocam.

1722851808300.png

Virüs çıkmadı hocam
Yine de formata gerek var mı?

Bu bilgiler ışığında senin için cevap evet, Technopat'ta format rehberleri var - sıfırlama değil, format. Sıfırlarsan gene bir şeyler kalabilir. Format için de temiz bir sistemde hazırlık yapman gerekecek, yani önce Malwarebytes + Kaspersky kombosunu yaptıktan sonra girişebilirsin.

1722851868081.png

Virüs çıkmadı hocam
Gene de format gerek var mı?

Ekstra;

Tüm her şey bitip emin olduktan sonra bu iki uygulamayı da indirin ve bu saatten sonra kafanız rahat iş yapın iki uygulamada da ister üyelik satın alın ister sahte mail ile deneme süresini kullanarak devam edin (ancak o kadar tuzlu bir fiyatı yok bilginiz olsun) indirdiğiniz her şey için tarama yapıyorlar siteleri tarayarak herhangi bir kötü amaç var ise engelliyor indirdiğin her şey taranıyor şüpheli olanlar otomatik karantinaya alınıyor ve tüm faaliyetleri durduruluyor dilerseniz izin vererek kullanırsınız ya da silerek virüs tehlikesinden tamamen kurtulursunuz.

Görev Yöneticisi'nden işlemci ekran kartı ve RAM kullanımını atabilir misiniz hocam.

Hocam resim atamadım da
Kullanım
İşlemci: Boşta %5-%10 arası
Ekran kartı: Boşta %5-%7 arası
RAM: Boşta 6-8 GB arası

Sistemim:
MSI Ventus 2X RTX 4070 Super
AMD Ryzen 7 7800x3D
G.Skill Trident t 5 Neo 32 GB(2x16) DDR 5 6000MHz CL 30
MSI Pro b 650 s Wi-Fi
Corsair MP600ELIte

Son düzenleme:
Hocam resim atamadım da
Kullanım
İşlemci: Boşta %5-%10 arası
Ekran kartı: Boşta %5-%7 arası
RAM: Boşta 6-8 GB arası

Sistemim:
MSI Ventus 2X RTX 4070 Super
AMD Ryzen 7 7800x3D
G.Skill Trident t 5 Neo 32 GB(2x16) DDR 5 6000MHz CL 30
MSI Pro b 650 s Wi-Fi
Corsair MP600ELIte

Bir sıkıntı göremedim ama işinizi sağlama almak için temiz kurulum format atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı