VRAM arttırılırsa nasıl sorunlar yaşanır?

oguzhan.123

Hectopat
Daha fazla  
Benim işlemcim AMD Ryzen 3 3200U ve bu işlemci Windows 10 ve 11 driveri destekliyor. Ben Windows 8 kurup Regedit'ten VRAM arttırsam ne gibi sorunlar yaşarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM var ve Windows 10 dayım şu an 2 GB VRAM alıyor orada da 2 GB VRAM verirsem ekran kartı driveri yüklemeden sorun olr mu?

Düzgün okumadın galiba diyorum ki AMD APU işlemci Windows 8'i desteklemiyor driver yok yani. O yüzden soruyorum Regedit'ten versem sorun çıkar mı diye.
Düzgün okumadın galiba diyorum ki AMD APU işlemci Windows 8'i desteklemiyor driver yok yani. O yüzden soruyorum Regedit'ten versem sorun çıkar mı diye.

Ekran kartına RAM vereceğim driver olmadığı için olay bu.

Ekran kartına RAM vereceğim driver olmadığı için olay bu.
Dediğim gibi 3200U 4 GB VRAM kullanabilecek güçte bir kart değil, Windows 10'a geçip driver yüklesen sürücüsüz duruma göre daha fazla performans elde edersin muhtemelen. Oyunlarda kaç GB VRAM kullanıldığına MSI Afterburner tarzı programlardan bakabilirsin.

VRAM olduğu için 8 GB RAM yetmiyor bunu takviye yapmam lazım ama bilmiyorum laptopu satıp biraz da ben koysam üstüne güzel bir APU sistem çekilebilir diye düşünüyorum.

İşlemci en fazla 2 GB VRAM destekliyorsa isterseniz 16 GB ayarlayın yine etkisi olmaz. Hem Windows 8.1 kurmanız boşa çünkü işlemcinin sürücü desteği yok hem de belli ayarlarda sıkıntı yaşarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı