Vücudumu nasıl toparlayabilirim?

Arkadaşlar merhaba 2 3 sene önce 81 kiloydum bilinçsiz spor yapıp beslenmeme dikkat etmeden 4 ayda 20 kilo verdim daha sonra sporu bıraktım.
4 ay önce yeniden başladım ve düzenli gidiyorum şu an 66 kilodayım ve vücudum iğrenç bir halde ne yapmamı önerirsiniz araştırmaktayım 5gün düzenli ağırlık antrenmanı+kardiyo yapıyorum makrolarım düzenli 180gr protein 200gr karb 50gr yağ alıyorum ve hepsi sağlıklı besinlerden geliyor ama bir türlü kurtulamadım meretten yardım lazım.

Aşırı hızlı kilo verme yüzünden bir tık deri sarkması var sanki veya skinny Fat'de olabilir. Ancak kas kütlesi ile düzelmeyecek kadar değil dert etme. Boyunuz ve yaşınız nedir?

19 yaşım boyum 175 hocam.

Clean bulka gir. 3 gün antrenman 1 gün dinlenme yapabilirsin. Göğüs-arka kol, sırt-ön kol ve omuz bacak şeklinde çalışabilirsin.

Hocam daha çok yağlanmaktan korkuyorum.

Yağlanmaktan çok korma 50Kg'den 76Kg'ye çıktım ölümüne yiyerek hala göbeğim adamakıllı belli olmuyor hayatımda hiç karın çalışmama(neredeyse) rağmen.😅

Clean bulka gir. 3 gün antrenman 1 gün dinlenme yapabilirsin. Göğüs-arka kol, sırt-ön kol ve omuz bacak şeklinde çalışabilirsin.

Yağlanmaktan çok korma 50Kg'den 76Kg'ye çıktım ölümüne yiyerek hala göbeğim adamakıllı belli olmuyor hayatımda hiç karın çalışmama(neredeyse) rağmen.😅

Clean bulk yaparken kardiyoya gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen kardiyo yapmadım metabolizmam çok hızlı olduğundan dolayı. Eğer kardiyoyuda ekleyerek ayda ortalama 1kg alabiliyorsan yap ancak alamıyorsan ikinci plana atabilirsin kardiyoyu. Ve beslenmeyide bir tık arttır bence.

Hocam zaten yağlı bir vücudum var yağlı bir vücutta kas yapmak daha zor gibi ne düşünüyorsunuz bu konuda

Hocam zaten yağlı bir vücudum var yağlı bir vücutta kas yapmak daha zor gibi ne düşünüyorsunuz bu konuda.

Sen yağlı isen ülkenin yarısı ileri derece obez. Boyuna göre kilon az. Kimse anasının karnından sixpac ile doğmadı. Öncelikle kas kütleni arttır göbeğin az bir şey çıkmasının sana bir zararı olmaz eğer göğüs, omuz, sırt ve kolarını gerçekten sağlam inşa etmişsen. Ben şahsen "eat big get big" felsefesindeyim ancak kişilerin spor amaçları farklı olabiliyor. Senin şu anda yapabileceğin en iyi şey clean bulk yaparak kütle kazanman.

Sen yağlı isen ülkenin yarısı ileri derece obez. Boyuna göre kilon az. Kimse anasının karnından sixpac ile doğmadı. Öncelikle kas kütleni arttır göbeğin az bir şey çıkmasının sana bir zararı olmaz eğer göğüs, omuz, sırt ve kolarını gerçekten sağlam inşa etmişsen. Ben şahsen "eat big get big" felsefesindeyim ancak kişilerin spor amaçları farklı olabiliyor. Senin şu anda yapabileceğin en iyi şey clean bulk yaparak kütle kazanman.
tamamdır hocam teşekkür ederim bu konu umarım benim gibi cevap arayanlara rehber olur

Dayı ben de spora başlayalı kilo verdim. Ben de skinny fatim belki jinekomastim bile var ama suanlik olmamasını umuyorum neyse. Benim yaptığım yanlış bir şey mi var kilo veriyorum yağ şuana kadar azaldığını görmedim hayal göbeğim ve memelerim duruyor ama kaslaniyorum da.

Dayı ben de spora başlayalı kilo verdim. Ben de skinny fatim belki jinekomastim bile var ama suanlik olmamasını umuyorum neyse. Benim yaptığım yanlış bir şey mi var kilo veriyorum yağ şu ana kadar azaldığını görmedim hayal göbeğim ve memelerim duruyor ama kaslaniyorum da.

Yeterli beslenemiyorsun o zaman. Beslenmeyi ve proteini arttır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı