Vücut geliştirme soru cevap

• Konuyu başlatan claus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 140
  • Görüntüleme 11.968
6 aydır spor yapıyorum. Bel çevrem 94 ten 82 ye kadar indi. 30 beden giyiyorum. 1.79 boyundayım 80 kiloyum. Çok fazla araştırıyorum fakat sorularım var. Sol göğsüm sal göğsümden büyük. Sol göğsüm çok fazla gelişti sağ göğsüm sola oranla küçük. Ne yapmalıyım? Sağ arka kolumda sol koluma göre zayıf bunu nasıl düzeltirim? Alt göğüs için decline press mi yoksa dips mi yapmalıyım?
Eşitsizlik için kollarda ve gögüste dumbell ile çalışmalısın.
Hocam merhaba ben 1.77 boy var 74 kiloyum diet yaptım 80 kilodan 74 e düştüm ama hala yağ çok var sanki vücüm pek erimemiş gibi bacak ta kalın sizce artık kas yapmalımıym ben ilk başta kas yapmak istedim fakat ilk kilo ver dediler daha verimi napim saygılar.
Ağırlık çalışacaksınız.

6 aydır spor yapıyorum. Bel çevrem 94 ten 82 ye kadar indi. 30 beden giyiyorum. 1.79 boyundayım 80 kiloyum. Çok fazla araştırıyorum fakat sorularım var. Sol göğsüm sal göğsümden büyük. Sol göğsüm çok fazla gelişti sağ göğsüm sola oranla küçük. Ne yapmalıyım? Sağ arka kolumda sol koluma göre zayıf bunu nasıl düzeltirim? Alt göğüs için decline press mi yoksa dips mi yapmalıyım?
Güçlü olan taraf ağırlığa alışık olduğu için daha yavaş gelişir. Dambıl ile çalışmaya başlarsan dengesizliği düzeltebilirsin. Decline ile çalış. Dips'i son sıraya koy ve 2 set çıkarabildiğin kadar yap.

Hali hazırda baya bir alt yapı ile geçtim bu yoldan istediğim vücudu elde ettim. 160kg Bench - 150kg Deadlift - 120 Kg Squat - Ayaktada 110 Kg Curl yapabiliyordum. Bunlar benim maxlarım. Belli başlı ciddi takviyeler aldım. Aşırı iyi beslenmem vardı. Okul başladı salondan ayrıldım yine çok bir şey kaybetmemek için İsmeke yazıldım. 1.87 Kg 86 kg başladığım ismekten motivasyon kayıplarıyla yemeden içmeden 82 kg kas erimesiyle geriledim. 47.6 cm Biceps şuan 38 cm.

Okul bizden bilgisayar istedi dolar yükselmeden toplamak için iş aradım yazın ve sucuda sevkiyatte çalıştım. Bir kaç ay sonunda günde 900 damacana kaldırmaktan (Taşı yükle indir taşı). Sağ lomberde fıtık başlangıcı başladı. Bakırköyde tensle tedavi gördüm , verdikleri ilaçlar beni 90 kg yağlı bir şeye çevirdi ve iyileşmedim. Şuan egzersizlerle özel bir spor hekimine randevu oldum. Egzersizlerimi düzenli yapıyorum ayın 16'sında devam edip etmeyeğim kesinleşecek spora. Eğer düzelmiş ise belim Powerlift yapmak istiyorum fitness'ın aksine çünkü kilom fazla ve güç kaybım var. İzole ile uğraşmadan eski halime geri nasıl toparlarım sence? Tavsiye ve öneri istiyorum. :/

Merhaba. Ben de spor salonuna yazılacaktım fakat dizimde kırılan kıkırdağım yüzünden 6 ay spor istirahatı verildi. Evde ayaklarıma yük bindirmeden, nasıl kol kası yapabilirim? Kollarımda biraz yağ da mevcut.

@Kadir Özdemir Hocam bence ilk olarak çok ara verdiğim için doğru bir full body programı yapmalısın. Bende 2 yıl kadar ara vermek zorunda kalmıştım ve bu süre zarfında formumu çok kaybetmiştim. 8 ay Full body ile eski halime geldim sayılır.
Ayrıca 110 kilo barbel curl kast ediyorsan pek inandırıcı gelmedi açıkcası.
@okosto Oturarak dumbel curl ve ov. dumbell ext. yapabilirsin. Ama bence iyileşene kadar spor yapma.

Bugünlük tavsiyelerim;
En az kendi ağırlığın kadar benc, squat, deadlift yapmadan bölgesel programa geçmemeniz.
Full body ile ilk olarak güç kazanıp sonra duruma göre bölgesel programa geçebilirsiniz.
Ben şimdiye kadar hep full body çalıştım sayılır. İlk defa PPL sistime geçtim. 1 ay sonra sonuçları yazacağım.
Son olarak milyon tane supplement kullanıp ben her türlü gelişim diyen arkadaşlar olabilir ama ben hiç bir takviye almayan sporcular için öneri yapıyorum. Kendimde kullanmadım bu tarz ürünleri.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı