Vücut geliştirme soru cevap

• Konuyu başlatan claus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 140
  • Görüntüleme 11.980
Ben Wing Tsun yapıyorum. Bütün vücudumu değil fakat kollarımı biraz güçlendirmek istiyorum, neler yapabilirim?

Merhaba fitness yapıyorum fakat yemek konusunda biraz sıkıntım var
Un-tuz-şeker bunlar kesinlıkle yok. Tuz annemin yemeğe koyduğu kadar tüketıyorum. Çok fazla da koymuyor.
Sebze falan yiyorum, her öğüm salata vs oluyor. Buralarda bir problem yok fakat bazı zamanlar canım daha fazla yemek istiyor. Mesela normalde 1742 kalori almam gerekiyor fakat bazı zamanlar 2000 üstüne çıkmak istiyor ki bazen tutamıyorum. Bu durum çok sıkıntı yaratır mı benim için ?
Boy 1.71 kılo 69 civarı
Full body yapıyorum. 5 dk koşu. 2 omuz, 2 sırt, 1 göğüs, 3 ön kol 3 arka kol 2 ayak ve mide çalışıyorum. 2 günde 1.
96 kilodan düştüm bu kiloya. Özellıkle tekrar bu kiloya dönmek istemiyorum. Hafif kendini gösteren kaslı vücüt istıyorum fakat podyum gibi hedefım yok.
Podyum için zaten yıllarca çalışmalısın.
Antremanın çok yanlış. Bölge başına 1 hareket gir ve bu temel hareket olsun. Günlük alman gereken protein miktarını al ve kaloriyi az çok tuturmaya çalış.
Ben Wing Tsun yapıyorum. Bütün vücudumu değil fakat kollarımı biraz güçlendirmek istiyorum, neler yapabilirim?
Spor salonuna yazılabilirsiniz :)

Duruş şeklimi düzeltmem gerekiyor, biraz kambur duruyormuşum, spor salonuna kaydoldum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.

Yanlış anlaşılma olmasın. Evde damacana vs ile çalışarak bir şey kazanmak imkansız demiyorum ama çok çok zor diyorum. Şöyle örnek vereyim 100 km mesafeyi bisikletle mi daha hızlı alırsın yoksa spor arabayla mı?
Tabi bunda maddi imkanların da etkisi var. Eğer salona ya da düzenli beslenme şekillerine verecek paran yoksa evde kendi vücut ağırlığınızla yapabileceğin hareketler mevcut. Ben kendim için detaylı excel tabloları hazırlayıp, ürünlerin içeriklerini yazıp gramı gramına denk getirmeye çalışıyorum bütün diyeti. Biraz forumlara gir araştır, bulamazsan ben de sana yardımcı olurum elimden geldiğince.

Bugün Bench Presste çok zorlandım. Hocam bileğimi büktüğümü söyledi alışkanlık haline gelmiş. Bileğe yük bindirdiğim için kaldıramıyorum ne yapabilirim acaba ? Her alette bilek bükülüyor, güç mü yetmiyor anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlaşılma olmasın. Evde damacana vs ile çalışarak bir şey kazanmak imkansız demiyorum ama çok çok zor diyorum. Şöyle örnek vereyim 100 km mesafeyi bisikletle mi daha hızlı alırsın yoksa spor arabayla mı?
Tabi bunda maddi imkanların da etkisi var. Eğer salona ya da düzenli beslenme şekillerine verecek paran yoksa evde kendi vücut ağırlığınızla yapabileceğin hareketler mevcut. Ben kendim için detaylı excel tabloları hazırlayıp, ürünlerin içeriklerini yazıp gramı gramına denk getirmeye çalışıyorum bütün diyeti. Biraz forumlara gir araştır, bulamazsan ben de sana yardımcı olurum elimden geldiğince.
Damacana değilde dökme betonlar iş görüyor, babam yapmıştı.

Bugün Bench Presste çok zorlandım hocam bileğimi büktüğümü söyledi alışkanlık haline gelmiş bileğe yük bindirdiğim için kaldıramıyorum ne yapabilirim acaba her alette bilek bükülüyor güç mü yetmiyor anlamadım
Hareketi yaparken hocanı da çağır sana doğru formu göstersin, onun kontrolünde yapmaya çalış. Onun dışında bileğini sabitleyen ağırlık eldivenleri var onları deneyebilirsin ama doğru form daha önemli, eldiven sadece destek amaçlı.

Damaca değilde dökme betonlar iş görüyor babam yapmıştı
Damacana bulamıyorlarsa betonla yapsınlar :D

@claus Evde vücut geliştirme yapmak münkün mü? 5 litrelik şişelerle vakit buldukca arada yapıyorum. Pek fazla bir şey değişmedi. Şınav ve mekik de çekiyorum. Siz ne önerirsiniz bu konuda?
Şişe pek işe yarama. Bir kapı barfiksi al ve dar, geniş vs gibi açılarla çalışabilirsin. Gerekli besinleride alursan sonuç alırsın.
Bugün Bench Presste çok zorlandım. Hocam bileğimi büktüğümü söyledi alışkanlık haline gelmiş. Bileğe yük bindirdiğim için kaldıramıyorum ne yapabilirim acaba ? Her alette bilek bükülüyor, güç mü yetmiyor anlamadım.
Bir süre çalışırken hocan yanında olsun.
İtiş programımdaki gögüs harektlerim;
Bencpres
Incline bencpress
Dumbel fly
Ağırlıklı dips
Fly hareketi hariç diğer harektlerde 1-3 tekrar arası çalışıyorum. Bu rutini uygulamanızı öneririm.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı