Vurdurarak Uçak Çalıştırmak

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Herkese merhaba arkadaşlar.
Malum Show Haber'de hepimizin izlediği bir haber. GTA 4 şifrelerini darbe şifreleri olarak yayınlandıktan sonraki bence en büyük habercilik faciasıydı. Önce haberi bir hatırlayalım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıfır bilgi ve araştırmayla yapılmış bir habercilik örneği bu. Her şeyden önce böyle bir şeyin imkanı bile yok. Bırakın vurdurmayı başka bir araçla çekseniz bile araba gibi çalışmaz. Çünkü uçakların tekeri ile motoru arasında hiç bir bağlantı veya aktarma parçası yoktur. Uçak tekerinde bulunan tek aksam fren aksamıdır. Uçağın ileri gitmesi, geri gitmesi gibi konular sadece motordan sağlanan takat ile yapılabilir. Yani bir gaz pedalı veya debriyaj yoktur uçakta:)

Burada yaşanan asıl olay, o uçağı çekmek için gerekli ve uygun olan çeki demirinin (Tow Bar) bulunmamasıdır. Bu yüzden uçak el yordamı ile ittirilerek pozisyonu değiştirilir. Bu zaten küçük gövdeli uçaklarda gündelik bir iştir ve her zaman yapılır. Öyle abartılacak bir durum değildir yani. Mühendisler, mekanikler, teknisyenler, pilotlar herkes uçak ittirmiştir mutlaka:) Tekrar söylüyorum; küçük gövdeli uçaklar Boeing değil:)

Aşağıdaki videoda 3:00 dakikadan sonra da açıklamış ama öncesinde bu arkadaş da benim gibi kızmış sanırım bu habere:) Habercilikte cehaletin tavan yaptığı bu olayı bana da soran çok olduğu için aklıma geldi paylaşayım istedim sizlerle umarım ilginizi çeker:)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malum Show Haber'de hepimizin izlediği bir haber. GTA 4 şifrelerini darbe şifreleri olarak yayınlandıktan sonraki bence en büyük habercilik faciasıydı.
Onu ATV yapmamış mıydı ya? Show TV ve benzeri kanalların zaten haber diye yayınladıkları şeyler eften püften şeyler.

Yok ben haber konusu manasında söyledim. Yoksa Tabii ki ATV bu haberi kimseye kaptırır mı:)

Fox Haber mi? "TRIGGERED" :cool: O zaman İzmir gelsin sonuçlar:)
Kerem Gök gereken tüm açıklamayı yapmış. Üstüne bir şey diyemeyiz. :)
ahaber.PNG

Kerem Gök gereken tüm açıklamayı yapmış. Üstüne bir şey diyemeyiz.
Taraf olmayan mı kaldı zaten:) Boşver konuyu siyasetten uzak tutalım lütfen.
Show TV'yi haber kaynağı olarak görmenizle başta hata yapıyorsunuz zaten.
Neticede resmi yayın yapan ulusal bir haber kanalı ne yazık ki görmek zorundayız:) Ayrıca maalesef Kanal D'de aynı haberi yapmış:)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı