Wargaming oyunları mı yoksa War Thunder mi ?

Hahaha bende gülüp eğleniyorum. Bu şakayı rahatsızlığı olan birinin yapmyacağını bilsem bile!

Beklediğim şeyi söylemedim ki. Olması gereken şeyi söyledim. İletişim bozukluğun mu var neden alakasız cümleler kuruyorsun? Türkçe içinde anlamlı cümlemi kuramıyorsun?

Wot gibi can barımı koycaktı kardeşim kafanmı güzel?
 
Wot için konuşamam zira oynamadım. Fakat World of Warships için bir şeyler söyleyebilirim. 2K'ya yakın savaş atmışlığım var. 4 yıldır ara vererek de olsa oynadım bu oyunu. İlk 2 yıllık deneyimim gayet iyiydi. Fakat son 2 yıl pek de iyi değil.
Oyuna o kadar çok Premium gemi getirdiler ki kimse normal gemileri oynamıyor artık. Her bir gemiye sahip olmasanız bile karşısında savaşabilmek için o geminin neler yapabildiğini de bilmeniz lazım.
-Zira muhrip oynuyorsunuz karşınızda hiç adını daha önce görmediğiniz tuhaf tuhaf isimli gemiler... Cap almak için yaklaşıyorsunuz o da ne. Adam radar kullanmış ve saniyesinde batıyorsunuz.
Başka bir durum musashiyle oynuyorsunuz canınız az, karşınızda pommern var. En iyisi ramlemek(yani çarpmak diyorsunuz) adam size torpido atıyor ve müthiş darbe yiyerek batıyorsunuz.
-Bir diğer durum normal oyun parası ile alınabilen gemiler Premium gemilere karşı oldukça işlevsiz. Çoğu Premium geminin extra özellikleri oluyor. Radar, sis, fazladan ikincil menzili, özel mermiler (sap). Normal bir gemi ile karşında durmanız bir hayli zor.

-Oyundaki zaman içindeki değişimle fark ettiğim bir durum şudur. Oyunda kruvazör denen gemi tipini silmişler. Yeni çıkan kruvazörler ya zırhlı tarzında (hafif zırhlı tarzında alaska, agır, stalingrad, yoshino, azuma... VD tarzında gemiler. Ya da muhrip tarzında sis basan; hızlı hareket eden; geminizi mermi yağmuruna tutan tarzda gemiler (austin, smolensk, plymouth ve buna kruvazör tarzındaki muhripleri de ekleyebiliriz.(torpidosundan ziyade toplarıyla ön plana çıkan muhripler**) yani eskiden insanlar de mon, hinde, moskva zao, henri gibi gemileri alırdı ve bunlarla oynadı. Şu an bu gemileri çok nadir görebiliyorum. Diğer yeni gelen gemilere nazaran + bir özellikleri yok maalesef.

- Bir diğer durum wargaming oyunu bırakan oyunculardan tamamen umudu kesmiş gibi gözüküyor. Eskiden oyuna ara verince. Aradan aylar geçince mailinize gelen oyuna geri dön ve şu Premium gemiyi kalıcı olarak kap yazısını görünce ufak bir sevinme yaşıyordunuz :D. 1 hafta önce girdim (1.5 yıllık aranın ardından hiçbir şey vermedi :( )

+Oyuna iyi olarak bence getirdikleri tek şey bu Premium gemileri almak için illa cüzdanınızı açmanız gerekmiyor. Bu gemileri günlük görevleri ve diğer görevleri(sıralama, klan, etkinlik) tamamladığınızda kömür ve çelik veriyor. Kömür ve çelikle istediğiniz gemiyi alabiliyorsunuz. (fakat aylarca oynamanız gerekebiliyor :D ) Wargaming TR'de oyunun bir hayli fazla reklamını yapıyor fakat gelen oyuncu Max 10 maç atıp bırakıyor. Kaç arkadaşıma önerdiysem 1 hafta içinde tekrar bıraktılar. Çok sardıran da oldu ama çok vakit istediği için bıraktı kendisi.

+ Oyun olarak önerebilirim fakat fazla kaptırmayın kendinizi... Tüm cüzdanınızı boşaltabilir hırsınız. Zaten oyun biraz da bunu istiyor gibi ;) çayınızı, kahvenizi kapıp oynayabileceğiniz bir oyundur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı