Web programcılığı ileride bitebilir mi?

698401

Centipat
Son 2-3 gündür sürekli bunu düşünüyorum. Hayalim Full stack developer olmak, ancak yazılım konusunda çok bilgim yok. Buna rağmen, yapay zeka destekli bir IDE ile kolayca web siteleri yapabiliyorum. Üstelik sadece basit siteler değil; veri tabanı, tasarım ve bug düzeltmeleri gibi arka plan işlemlerini de çok iyi bir şekilde halledebiliyorum. Bana göre bu sistem, GPT-4'ten çok daha ileri bir seviyede. Şimdi, 5-6 yıl sonra yapay zekaların nasıl bir gelişim göstereceğini hayal bile edemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında birisi konusunu açmıştı yapay zeka yazılımı veya diğer işleri bitirir mi diye, ben de "yapay zeka bazı kişilerin mesleklerini elinden alır ama aynı zamanda yeni meslekler ortaya çıkar" diye bir söz söylemiştim ve bu sene gerçek oldu, bu sene yapay zeka operatörlüğü adı altında bir bölüm açıldı ve gerçekten dediğim oldu, evet bazı meslekleri elinden kolaylıkla alabilir özellikle bu bilgisayar üzerinden yapılan, yazılım, tasarım, gibi işlerin hepsini önümüzdeki yıllarda çok rahatlıkla alır ancak onu yönetecek birisi lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka alsa tır şöfürünün de aile hekiminin de işini alabilir. Yani bunu sadece bu sektörle sınırlamak saçma olur. Onu yapıp onların sorunlarıyla da uğraşan mühendis. O yüzden bu meslek ölecek demek inanılmaz müthiş saçma olur.

Zamanında birisi konusunu açmıştı yapay zeka yazılımı veya diğer işleri bitirir mi diye, ben de "yapay zeka bazı kişilerin mesleklerini elinden alır ama aynı zamanda yeni meslekler ortaya çıkar" diye bir söz söylemiştim ve bu sene gerçek oldu, bu sene yapay zeka operatörlüğü adı altında bir bölüm açıldı ve gerçekten dediğim oldu, evet bazı meslekleri elinden kolaylıkla alabilir özellikle bu bilgisayar üzerinden yapılan, yazılım, tasarım, gibi işlerin hepsini önümüzdeki yıllarda çok rahatlıkla alır ancak onu yönetecek birisi lazım.

Evet hocam durum şu an böyle iken ileride bana göre kesin bazı meslekleri elinden alacak gibime geliyor araştıramaya çalışıyorum ileride yapay zekalar illaki daha gelişmiş olacağı için artık web sektörü nasıl olacak bilemiyorum.

Yapay zeka alsa tır şöfürünün de aile hekiminin de işini alabilir. Yani bunu sadece bu sektörle sınırlamak saçma olur. Onu yapıp onların sorunlarıyla da uğraşan mühendis. O yüzden bu meslek ölecek demek inanılmaz müthiş saçma olur.

Mesleği almasını tabii istemem.

Almaz hocam. Nasıl otonom sürüşte bile bir şoföre ihtiyaç duyuluyorsa bu işin arkasında da birileri olmalı. Çok ama çok uzun vadede belki olabilir bu. O yüzden ilginiz varsa öğrenin.

Otonom sürüşte sürücü ihtiyacı sadece Tesla'da var, Avrupa'da sürücüsüz bir sürü taksi mevcut, çok kaza yapıyorlar ama var yani.

Internet var oldugu surece web uygulamalari da var olacak. Teknolojiler ve gereksinimler degisir ama meslegin komple bitmesi ve AI tarafindan yapilmasi iddiasi absurd.

Sadece CRUD operasyonlar ve 2 tane HTML sayfa return eden backend yazmaktan ibaret degil bu is.

Internet var oldugu surece web uygulamalari da var olacak. Teknolojiler ve gereksinimler degisir ama meslegin komple bitmesi ve AI tarafindan yapilmasi iddiasi absürt.

Sadece CRUD operasyonlar ve 2 tane HTML sayfa return eden backend yazmaktan ibaret degil bu is.

Maddi anlamda getirisi eskisi gibi mi? Önceden herkes bu alana yönleniyordu. Girmeye değer mi hala?

Bilemeyiz ama projeleri hızlandırdığı kesin. Özellike bu işlere yeni girenler için mesela elimizde bir tablo örneği var yapay zekaya diyoruz ki buna göre Bootstrap ile güzel bir form alanı oluştur, hemencecik oluşturuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı