Web programcılığında matematik gerekir mi?

Programlamanın her kısmında matematik gerekir. Web geliştiriciliğinde front-end alanında diğer alanlara göre daha az kullanılsa da yine burada da bir matematik bulunmakta.
Matematik neden gerekiyor peki anlatabilir misiniz ?

Ben Back-End ve Front-End olarak orta seviyede çalışıyorum fakat matematiğe hiç ihtiyacım olmadı.

Matematik neden gerekiyor peki anlatabilir misiniz ?
Boyut hesaplamaları ve JS üzerinde fonksiyonlarda kullanılıyor. Hiç range slider(2 point) yapmayı denediniz mi? Orada stabilize için iyi bir matematik kullanmanız gerekli. Eğer kullanmazsanız; 1500 satırda işi çözebilirsiniz.

Kullanılan matematik ortalaması nedir hocam bilginiz varsa yazabilir misiniz?
Web alanında genel kitleye hitap eden şeylerde aşırı matematik bilgisi gerekmez. Lakin siz büyük kurumlarla çalışacaksanız; yapacağınız sistemler iyi bir matematik bilgisi isteyecek.

Boyut hesaplamaları ve JS üzerinde fonksiyonlarda kullanılıyor. Hiç range slider(2 point) yapmayı denediniz mi? Orada stabilize için iyi bir matematik kullanmanız gerekli. Eğer kullanmazsanız; 1500 satırda işi çözebilirsiniz.

Web alanında genel kitleye hitap eden şeylerde aşırı matematik bilgisi gerekmez. Lakin siz büyük kurumlarla çalışacaksanız; yapacağınız sistemler iyi bir matematik bilgisi isteyecek.
Bu iş matematiksiz olmaz mı diyorsunuz ?

Zaten hevesimin olup, olmamasının tam arasındayım yazılım konusunda. Yarım yamalak bir şeyler biliyorum ama devam ettirecek hevesim yok.

İşin içine matematik girerse hevesim tümden kaçar, matematik konusunda rezaletim.

Bu iş matematiksiz olmaz mı diyorsunuz ?

Zaten hevesimin olup, olmamasının tam arasındayım yazılım konusunda. Yarım yamalak bir şeyler biliyorum ama devam ettirecek hevesim yok.

İşin içine matematik girerse hevesim tümden kaçar, matematik konusunda rezaletim.
Teorik olarak olur ama iyi yerlerde çalışmak için matematiğiniz iyi olması gerekecek. Lakin siz derseniz; ben ajanslarla çalışır kurumsal siteler yaparım. O zaman devam edin, durmayın. İyi sistemler yapan firmalarda çalışmak için belli bir seviye üstü matematiğe ihtiyacınız olacak.

Teorik olarak olur ama iyi yerlerde çalışmak için matematiğiniz iyi olması gerekecek. Lakin siz derseniz; ben ajanslarla çalışır kurumsal siteler yaparım. O zaman devam edin, durmayın. İyi sistemler yapan firmalarda çalışmak için belli bir seviye üstü matematiğe ihtiyacınız olacak.

Hocam daha 8. sınıfa gidiyorum ve meslek lisesi tercihim. Bilgisayar ve teknolojiyi severim ama matematiğim rezalet bu bölümü tercih edebilir miyim?

Hocam daha 8. sınıfa gidiyorum ve meslek lisesi tercihim. Bilgisayar ve teknolojiyi severim ama matematiğim rezalet bu bölümü tercih edebilir miyim?
Daha yolun başındasın. "Rezalet" dediğin matematiğini 4 yıl boyunca geliştirir ve bir yandan İngilizceni geliştirirsen hiçbir sorun yaşamazsın. :)

Bu arada okulda öğretilen programlama bilgisiyle kalma sakın. Kendini sürekli geliştir, okulda öğretilen bilgilerle iyi yerlere gelemezsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı