Web Tasarımcısı Olmak İçin Nereden Başlamak Gerekir?

Daha 7. sınıfmışsın, bu yıllar ve 3-4 sene daha hayatının en güzel en renkli dönemleri olacak. Bırak gece gündüz pc başında oturmayı ve hayatına bak. İnan bana bu işe ciddi ciddi girişirsen arkadaşların da dediği gibi kendine ayıracak vaktin kalmaz. Bana kalırsa çok vakit ayırma ufak ufak devam etmek yeterli olacaktır.
 
bence bu işlere başlayacaksan ilk önce ücretsiz olan blog sistemlerini kullanmanı tavsiye ederim. Böylelikle bu işlerin nasıl gittiğini biraz olsun kavramış olursun. Zaman içerisinde bu ücretsiz siteler sana yetmeyecek ve sende zamanla daha büyük işler yapabilmek için kendi kodlarını kullanmaya başlayacaksın.

Şahsen ben ilk önce kendimi ücretsiz olan sitelerde geliştirdim ve şu an kendi web sitemi tamamen kendim tasardım ve tamamen kendim yönetiyorum. Bu sistemi sana da öneririm.
 
Photoshop'u aç günlük bir şey öğren ama sana önerim tasarım işi çok sıkıcı bir iştir onun yerine youtubeyi aç her gün bir after effects introsu yap bir süre sonra çok iyi bir hale gelirsin ve para kazanmaya başlarsın. Dip not: İlk başta Photoshop'u tamamen olmasa da genel olarak çöz ve geliştir kendini sonrada after effects'i çöz ve envato gibi yerlere satış yapmaya başla.

Daha 7. sınıfmışsın, bu yıllar ve 3-4 sene daha hayatının en güzel en renkli dönemleri olacak. Bırak gece gündüz pc başında oturmayı ve hayatına bak. İnan bana bu işe ciddi ciddi girişirsen arkadaşların da dediği gibi kendine ayıracak vaktin kalmaz. Bana kalırsa çok vakit ayırma ufak ufak devam etmek yeterli olacaktır.
Lise diploması alıp sürünmesinden iyidir bence. Şimdi çalışıp sonra yesin ağustos böceği olan arkadaşlarımı görüyorum... Bilgisiz, cahil ve boş insanlar.
 
Öncelikle şunu belirteyim, tasarım/programlama kısmında tercih yapmaya sen değil, senin keyfin karar verebilir :)
Mesela eline kalem kağıt alıp bir şeyler çizmekten keyif almayan birisi bu alanda (tasarım) ilerleyemez ve başarılı olamaz. Gibi gibi. O yüzden tasarım mı, programlama mı hoşuna gider deneyerek görebilirsin.

İkinci olarak;

Senin yaşlarından beri bilgisayarı kurcalayan, bozan, çökerten sonra da apartmandaki abilere formatlattıran birisi olarak başlayan kariyerim :p teknik liseye ve bilgisayar bölümüne girmem ile hız kazandı. O dönemler HTML ve PHP ile kendimce uğraşmaya başlamıştım. 2008 yılında başlayan stajyerlik hayatım ile profesyonelleşmeye başlayıp, bugün 24 yaşımda hala aynı firmada, aynı işi yapmaya devam ediyorum.
Stajyerliği de sayarsak 8 senelik deneyim, benim yaşımda birisi için çok iyi denilebilir.
Bu süreçte neler yaşadım?
Bu işe severek hevesle başladım, uzun süre öyle devam ettim. Para kazandım, kendi ayaklarım üzerinde durdum, aileme yardım ettim, kendi bilgisayarımı kendim aldım, arabamı v.s.
Genel olarak hayatım sabah işe git, eve gel yemek ye, bilgisayara otur, biraz uyu, tekrar işe git şeklindeydi. Kız arkadaşım yoktu (istesem de olduramıyordum). Üniversiteyi bile örgün öğretimdense uzaktan eğitim okumayı tercih ettim iş hayatına devam edebilmek için (pişman olmadığımı söyleyemem) ki zaten onu da şuan itibariyle hala bitirebilmiş değilim.
2014 yılında dönüp şöyle bir kendime baktığımda para kazandığımı, işimde başarılı olduğumu ama tüm hayatımın bundan ibaret olduğunu fark ettim. Bunun üzerine biraz sosyalleşmeye başlayınca hayat normale döndü. Hatta sosyaleşmek için ilk adımı attığım anda kız arkadaşım oldu ve hala birlikteyiz.

Özetle, güzel ve keyif alınabilecek bir iş ve çok şey kazandığımı söyleyebilirim. Eğer içine kapılmayacak ve sosyal hayat ile dengeleyebileceksen hay hay. Ancak bunu dengeleyemezsen kazandığın parayı harcayabilecek vaktin ve sosyal ortamın olmuyor. Bana sorarsan, boşver web programcısı/tasarımcısı olmayı okulun hayatın herşeyin tadını çıkartmaya bak. Zaman geri gelmiyor ve doğru vakit geldiğinde herşeyin en iyisini zaten başarabilirsin. Yaşını iyi değerlendir.

Sevgiler,
 
Güzel kardeşim. Hayat ile ilgili seçimlerinin seni ilgilendirdiğini düşündüğüm için bu konuya girmiyorum. Nerden başlaman gerektiği hususunda şöyle bir yorum yapabilirim;

Web tasarım diğer tüm arayüz tasarımları gibi kullanıcı deneyimine yönelik bilgi gerektirir. UI ve UX ( User interface ve User Experience) ( Türkçeleri : Kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimi) ifadelerini araştırmak kendini bu yönde büyük adımlarla geliştirmeni sağlar ve tabi arkadaşların dediği gibi İngilizce bu araştırmalar için büyük önem arz eder.

Photoshop pixel tabanlı çalışmaların için oldukça önemli Photoshop'tan giriş yapmak yine arkadaşların söylediği gibi önemli benimde tavsiyem bu yönde, buna ek olarak , günümüzde interaktif vektörel görsellerde arayüz işlerinin içine girmiş durumda, illustrator ude kurcalaman gerekir.

Gelelim html ve css gibi temel kodlama bilgilerine. Bunlar bir tasarımcı için çok önemli bilgiler değiller . Arkadaşların tavsiye etmesinin sebebi kuvvetle ihtimal yazılım tarafını yapan arkadaşla işi aynı dilden konuşabilmen ve ona doğru materyalleri sağlayabilmem konusuna dayanıyor. Ancak doğru araştırmalar ve hatta yazılım tarafının beklentilerini net ifadelerle sana iletmesi bu sorunu kod bilgisine sahip olmadan aşmana yetecektir. Öte taraftan bu dilleri öğrenmek senin gibi genç bir beyin için maksimum 2 haftalık emek gerektirecektir.

Şimdi asıl noktaya gelelim arayüz tasarımı, tipografi, illustrasyon, animasyon , fotoğraf kullanımları gibi sanatsal bilgilere ihtiyaç duyduğun bir dal olduğu kadar ekran boyutlarına uygun kullanımlar yada insan akışkanlıklarının karşılanması gibi bazı teknik bilgilere ihtiyaç duyacağın bir konudur. Bu işi yaparken işin güzelliğinin yanında kullanılabilirliliği elzemdir.

Bunların tamamını aklında ve gözünde oturtman ise ancak bol bol örneklerini gezmen, temaları incelemen, ödüllü örnekleri araştırman, paylaşman, Hakkında yorum yapman, altında yatan sebepleri araştırman ile mümkün olur. Ne kadar çok siteyi incelersen , o kadar hakim hale gelirsin bu işe. O yüzden ilk yapman gereken iş budur , örnekleri incelemek.

Son bir ekleme yapıp daha fazla uzatmayacağım, ufkunu Web sitesi tasarımı ile daraltma sadece arayüz tasarımı bile içerisinde yüzlerce disiplin barındırıyor. Örneğin benim başlıca işim mobil uygulama arayüzlerini tasarlamak. Henüz yalın gençken tasarım ve yazılım konularının farklı disiplinlerini deneyimleyip, Mutlu olduğun tarafı seçebilirsin. Gerçekten Mutlu olduğun işi yaptığın Zaman'da hayatında ne kadar yer kapladığı konusunda endişe etmezsin.

Yolun açık olur inşallah , senin gibi genç ve istekli arkadaşlarımızın bu ülkenin geleceği olduğuna inanıyorum.
 
Teşekkür ederim konuşma banım vardı yazamıyordum bakalım hayat bize neler sunacak bende onu düşünüyorum cok pc oynarım bu arada ismailperimin dedigi gibi suanda bende komsuların pcsini formatlıyorum onun gibi şeyler yapıyorum :)) İnşallah bende senin gibi olurum bakalım neler olacak daha cok gencim
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı