Web programcılığında matematik gerekir mi?

Ben copy-paste'la çoğu şeyi yaparım. Ama firmalar ne ister, onu bilemem.
İşte firmalarla çalışmadığın için bilmiyorsunuz. Firmaların istekleri çoğu zaman farklı ve özelleştirilmiş şeyler oluyor, hazır bir şeyi alıp copy paste yapayım olmuyor. Copy paste yapan birisi de genelde böyle işler alamıyor zaten.

Size verilen tasarımı birebir koda dökmeniz ve gereken işlevleri yapacak scriptleri yazmanız gerekiyor.

Firmaların istekleri çoğu zaman farklı ve özelleştirilmiş şeyler oluyor, hazır bir şeyi alıp copy paste yapayım olmuyor. Copy paste yapan birisi de genelde böyle işler alamıyor zaten.
Size verilen tasarımı birebir koda dökmeniz ve gereken işlevleri yapacak scriptleri yazmanız gerekiyor.
Doğrudur hocam, benim odaklandığım yer matematik kısmıydı. Firmaların copy-paste kabul etmediğini biliyorum. Sadece bu işi matematiksiz yapanların da olduğunu söylemek istedim. Daha çok freelancer olarak yapılıyor. İyi günler.

Matematiğe gerek yok. Analitik zekaya, kısa yola ihtiyaç var. Programlama da şöyle bir temel vardır "yazılımcı kısa yoldan doğruyu çözer". Doğru yolu bulmakta analitik düşünmekten, algoritma oluşturmaktan geçiyor. Sen ne kadar hızlı, kısa yol bulursan senin karına, sürekli düşünüp kafanı yemekten kurtulursun. Aynı şekilde eğer bir şirkette çalışırsan da patronunun da karına, zamandan tasarruf eder. Kısacası sana gidip de "böyle bir sorun var bunun Log'unu al" demezler ama senden o problemi çözmeni isterler bu da kendini geliştirmekle sürekli algoritma, analitik düşünceni geliştirerek olur.

Matematik gereklidir. Matematiğin az ya da kolay olması, gerekmediği anlamına gelmiyor. Hayatın her alanında olduğu gibi, yazılımda da matematiğe ihtiyaç vardır. Yapacağınız web app ya da mobil uygulamaya göre formüller yazmaktasınız. Matematiği bilmeden, formül yazamayacağınız için, gereklidir. En az lise düzeyinde matematik gerektirir. Burada ki matematiktek kastım 100px ya da 10+10 toplamı şunu göster değildir. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı