Web Tasarım ve Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Anlaşılan o ki bu yazılım işlerini öğrenmek için hem okumak hem okurken kendimizi geliştirmek hemde bol bol tecrübe edinmek lazım. En iyisi ben yine sınava hazırlanmaya devam edeyim. Üniversiteyi kazanınca hem bölümü bitirip diploma alırım hemde bu 4 yıl boyunca kendimi geliştirecek bol bol zamanım olur.
 
Anlaşılan o ki bu yazılım işlerini öğrenmek için hem okumak hem okurken kendimizi geliştirmek hemde bol bol tecrübe edinmek lazım. En iyisi ben yine sınava hazırlanmaya devam edeyim. Üniversiteyi kazanınca hem bölümü bitirip diploma alırım hemde bu 4 yıl boyunca kendimi geliştirecek bol bol zamanım olur.

Evet bencede isabetli bir karar olur senin için. 😉
 
Öncelikle fakülteye giriş için kesinlikle bilgisayar bilgisi şart değil. Ben okumadım, ama okuyan pek çok öğrenciden kat kat daha fazla tecrübem vardır. Bu işin okulunu okuyunca teorik olarak edinilen bilginin kalıcı olacağını zannetmiyorum. Ancak pratik yapmak, uygulamak (staj vs.) bunları yaparak ancak bir yerlere varabilirsin. Herşeyden önce merak olacak yani. Örnek vermem gerekirse 5 yaşımdan beri hergün hemen hemen saatlerce bilgisayar başındayım. Şuan ayrıca Grafiker olarak çalışıyorum. ( 0 Eğitim )
Bölüm olarak Anestezi okuyordum ama onuda dondurdum. Herşeyin bir diploma olmadığını anladım ama diplomada artık senin bu işi yaptığının ispatı olarak düşün, yoksa bir kağıt parçasından ibaret.
Bilgisayar kurdu olmak için illa 4 yıl okuman gerekmiyor. Çok daha iyisini senevinde oturarakta yapabilirsin. İşte burda önemli olan şey bir yere başvurduğun zaman ne kadar da teknik olarak bilgili olsan bile, diploma isterler. Evet bu maalesef ki böyle. Yani kalifiyeli personeller çok var Türkiye'de ama okulunu okumamış giremiyor bir yerlere.
Yani uzun lafın kısası merak olacak , istek olacak kardeşim zor işler ama bir o kadar zevklide.
Diploma isterler konusuna katılmıyorum hocam. Özellikle yazılım ve tasarım sektöründe kimse diploma umursamıyor. Kendimden biliyorum geçen ay iyi bir Creative Ajans onlarca Görsel İletişim Tasarımı mezununun başvurduğu pozisyon için bana iş teklifinde bulundu ve ben henüz 20 yaşındayım ve bunun okulunu falanda okumadım. Bu gibi sektörlerde portfolioya bakarlar.
 
Öyle kolay değil Freelance çalışayım para kazanayım demek. Çünkü sizin bildiğinizi bilen onlarca insan var. Mühendislik hedefin kesin olsun. Bir mühendis hep iş bulur ama freelance bir programlamacı her zaman iş bulamaz.

Okumayı gözden çıkarırsan ve şanslı değilsen. Bir fabrikada veya bir dükkanda eleman olursun. İmzamdaki linklere bak. Onlar ve onlar gibi projeleri çok çöpe attım. Sadece işletme diplomam olduğu içinde şu an için bir firmada muhasebe ve bilgi işlemlik yapıyorum, web, programlama ise benim için sadece bir hobi ama bilgisayar mühendisi diplomam olsaydı her şey farklı olurdu.

Kim ne derse desin önce diploma eğer başaramazsan diğer şeyleri zaten yapmaya bir ömrün olacak karşında.
Ev şartlarında bir yere kadar. Lisans eğitimi alman şart. Yazılımcı değilim ama yazilimciligin Udemy' den kurs bitirerek tam öğrenebileceğini sanmıyorum.

Yani X'i bilebilirsin ama yarın XX ile karşılaşınca bu ne diyebilirsin. Unide okuyarak kendini geliştirirsen daha iyi olur.

Çok güzel yazmışsın. Bu işlere 18 - 20 li yaşlarda ilk merak saldığımda sadece html ile siteler yapılıyordu. Bir de php kullanıyorlardı. Sonrasında Bunları bilmek bir web tasarımcıya yetmedi. JS öğrenmek, JSON, web 2.0 derken her bir şeyler öğrenmek gerekti. Kurs bitirerek bir şeyleri başarmak için şanslı olmak gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı