WhatsApp sözleşmesi

  • Konuyu başlatan NC812
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3B

NC812

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
418
Çözümler
2
WhatsApp'ın sözleşmesi henüz gelmedi. Bu sözleşmede ne gibi maddeler var ki? Bu neden bu kadar olay oldu? Ne gibi verilerimizi paylaşacak? İnsanları bu kadar korkutan ne?
 
 
WhatsApp'ın sözleşmesi henüz gelmedi. Bu sözleşmede ne gibi maddeler var ki? Bu neden bu kadar olay oldu? Ne gibi verilerimizi paylaşacak? İnsanları bu kadar korkutan ne?

İllegal yaptığı işi yasala dönüştürecek, olay bu.
 
Whatsapp’ın dünya üzerinde 2 milyar kullanıcısı var ve tekelleşmesinin sonucunda birtakım gizlilik sözleşmelerini yeniliyor.

AB yasalarına göre gizli kalması gereken WhatsApp kullanıcı verilerinin güvenilemeyeceği zaten kanıtlandı. 2017 yılında Avrupalı düzenleyiciler Whatsapp kullanıcılarının telefon numaralarını reklam amacıyla Facebook sosyal ağıyla paylaştığı için Facebook’a karşı harekete geçti.
(Kaynak: WhatsApp faces EU taskforce over sharing user data with Facebook)

Ayrıca Avrupa’da yasalar gereği Whatsapp, 27 ülkede 8 şubat tarihinde ülkemizde de yürürlüğe girecek olan sözleşmeyi yayımlayamacak.
1610182392149.jpeg


Bilindiği üzere Facebook bir şirket hâline geldi. Whatsapp ve Instagram’ı da satın alarak bünyesine kattı.


Ayrıca ülkemize karşı bu şirket, eğer Türkiye devletinin bu sözleşmeyi kabul etmezse Whatsapp’ın kapanacağına dair tehditvari bir açıklama yaptı.
 
Facebook Instagram'la paylaşacak sen whatssaptan arkadaşına SSD yazdığında Facebook ve Instagram'a girdiğinde onla ilgili reklamlar göreceksin ki bunu zaten yapıyordu :D yasallaştırıyor işte :D bunu yaparken konumunu hareketlerini de alıp facebook a verecek reklam verilerinde bunu kullanıcak :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı