İşlemci ile alakalı bir sorun var. Ama tam olarak ne var bilemedim. Bakınıyorum hala.
Ama şunları rahatça söyleyebiliriz:
Bu hata işlemci kaynaklı ise eğer, genellikle yanlış yapılandırılmış overclock'tan ötürü oluyor. BIOS sıfırlamak çözer bu durumu. Siz yapmadınız evet bu seçeneği atlıyorum.
BIOS güncelleyince, aşırı ısınmaya karşı korudukça, çipset güncelleyince, genellikle düzelir. Sırayla denenmelidir. Sorun basit aslında. Ya anakart, ya işlemci. Çünkü BIOS güncel, eski sürümlerde de sorun çıkarmış, OC yok, ısınma yok. Çipset güncellediğini varsayıyorum.
Belki de PSU'nuz, yeni anakart ve işlemciyi besleyemiyordur.
Zaten anladığım kadarıyla bilgisayarı açar açmaz mavi ekran almıyorsunuz. Belirli bir süre geçtikten sonra mavi ekran alıyorsunuz. Ya ısınınca, ya da işlemciye yük binince, PSU gereken gücü işlemciye veremediği için, şak mavi ekran. Bunlar sadece ihtimal. Kesin sonuç için Olay Görüntüleyicisi Raporu gerek.
Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Olay Görüntüleyicisi'ni seçin: Şimdi soldan Windows Günlükleri, sonra da Uygulama sekmesine girin: Bir sonraki aşamada sağdan Günlüğü Temizle... deyin ve gelen pencereden de Temizle seçeneğini seçin. Şimdi çöken uygulamayı tekrar çalıştırın. Uygulama...