Sorun muhtemelen bellek sorunu ama muhtemelen kaynak işlemci frekansınızdaki bir sorun, ısınma temelli olabilir. Bunu da bir kontrol eder, frekanslara bakar mısınız? Bir de laptopup BIOS'unu güncelleyerek çözenler olmuş.
Laptopun BIOS'unu dün güncelledim formattan sonra, manuel olarak. Hem de kontrol ettim vantage'den. Frekansları nasıl kontrol edeceğim bilmiyorum ona bakmayı deneyeceğim.
CPU testi yapın OCCT ile. İşlemciyi biraz yük altına sokalım. Belki işlemcinin kendisi de arızalı olabilir. Çünkü bu hata işlemci kanadını ilgilendiren bir hata, RAM ya da disk değil.
Ama
@Ali Güngör hocam haklı olabilir bu konuda, çünkü yapılan işlemler pek fayda etmemiş.
Şimdi açıp dediklerinizi kontrol edeceğim.
OCCT'yi açtım ve test sırasında oluşan değerlerin ekran görüntüsünü aldım, test hala devam ediyor bir sorun olmadı.
@KojiroHyuga04 @Ali Güngör
İşlemci boşta 3.24ghz ile çalışırken, test sırasında neden 1.63ghz ile çalışıyor. Ben mi beceremedim.
@KojiroHyuga04
Sorun hala devam ediyor. Aynı hatayı ve aynı
minidump dosyalarını almaya devam ediyorum. Termal macunu değiştirdim eskisi taş gibi olmuş ısınma ve buna bağlı olarak işlemcide GHz düşmesi sorunu ortadan kalktı. %100 yükte 80 dereceye çıkmıyor. Düne kadar bir sorun yaşamadım, dün eski bir ekran kartı driverı yüzünden DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası aldım, ondan sonra WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hataları tekrar başladı. DDU ile driverları temizleyip tekrar yükledim ve sorun ortadan kalktı fakat dediğim gibi WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasını almaya devam ediyorum. Bunun dışında yeni çıkan bazı sorunlar oldu;
-Bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra bir kerelik USB aygıt çıkış sesi geliyor, her yeniden başladığında. USB bağlantılarını kontrol ettim, bir sorun bulamadım. 2 cihaz bağlı zaten, mouse ve kulaklık.
-Oyunlarda 5-10 dakika süre geçirdikten sonra ekran donuyor fakat sesler gelmeye devam ediyor, hareket sesimi duyabiliyorum. Ne yapsam düzelmiyor 1-2 dakika sonra bilgisayar aniden kapanıyor. Hata kodu falan almıyorum direkt aniden kapanıyor.
-Bir de hata olup olmadığını bilmediklerim var. Birincisi GPU'm ekrana bağlı gözükmüyor, oyuna da girsem değişmiyor. İkincisi aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster dediğimde çalışmayan bir Genel PnP Monitör ortaya çıkıyor ve hata kodu 45.
Yukarıda belirttiklerimin WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ile alakası olup olmadığını bilmiyorum. Sonuçta benim aldığım hata işlemci kaynaklı gibi gözüküyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
@KojiroHyuga04 @Ali Güngör