Windows 10 1803 Güncelleme Sonrası Kilitlenme

SEAT

Kilopat
Katılım
26 Haziran 2014
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, MSI GE73VR 7RE kullancısıyım ve anlık donma kurbanlarından biriyim. Bir umut ile bugün Windows Update üzerinden 1803 sürümüne geçiş yaptım. Fakat bırakın takılmaların düzelmesi, bilgisayar bir süre sonra tamamen kitlenmeye başladı ve 6 aydır ilk defa açma kapama tuşundan yeniden başlattım.


Genel Bilgiler ;
  • Bilgisayarımdaki her şey orjinal lisanslıdır.
Denediğim çözümler;
  • DDU ile Intel ve Nvidia silinip, sıfırdan yüklenmesi.
  • Genel bilgisayar temizliği
  • Disk temizliği

Bu durumda ne yapmalıyım bilemedim tekrar eski sürüme dönmek mi ? Yoksa sıfırdan 1803 indirmek mi ?
Ek olarak ;
Whatsapp ile Google Chrome uygulamasını bilgisayardan sildim ve bir kaç saatir herhangi bir kitlenme yaşamadım. Böylesine önemli programlar sistem çalışmasını etkileyebilir mi ?
 
Son düzenleme:
Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım 1803'e güncellediğimden beri. Ama benim de farkettiğim kadarıyla özellikle Whatsapp açıkken oluyor bu kilitlenme. Ben bu durumdan kurtulmak için ekranı kapatıp uykuya alıp yeniden açıyorum. Yeniden açıldığında bilgisayar düzelmiş oluyor.
 
Şuan bende aynı durumdayım PC kitlenip kalıyor reset atmadan düzelmiyor. Güncellemeden sonra oldu.
 
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Ürünüm ASUS FX553VD-DM310. Güncellemeden önce herhangi bir problem yoktu. Bir anda takılıyor mouse sadece hareket ediyor hiçbir işlev yapmıyor. Uykuya alıp tekrar açılınca düzeliyor. Özellikle Spotify ve Google Chrome kullandığım sırada bu sorunu aldım.
 
Dayanamayıp sıfırdan 1803 kurulum yaptım, sonuç değişmedi. Bu yüzden bir önceki sürüme dönmek zorunda kaldım.
 
Aynı sorunu bende yaşıyorum.Monster Abra A5 V12.1 sahibiyim.


Windows güncelleme yardımcısı ile kurdum 1803 sürümünü.Fakat pc açılıyor mesela operaya giriyorum 2 dakika sonbra kilitleniyor.Mouse hareket ediyor fakat hiçbir eylem yapmıyor.İlla kapama tuşunu kullanıyorum.

Şimdi 1709 sürümüne döndüm ayarlardan.1803 Sürümünü çok sevmiştim betada iken test edenler performans artışı olduğunu söylüyorlardı.Şu sorunun çözümünü bulamadım hiç.

1709 da sıkıntı yok 1803'e geçince hiçbirşey yapılmıyor.
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar AMD ekran kartı mı kullanıyor?



Şahsen ben Nvidia GTX 1050 Kullanıcısıyım.
 
Bu ve bundan daha fazla sorun olmus bu surumde yeni surumu bekleyin bide buraya @recepbaltas bakarsa iyi olur

Şuan 1709 kullanıyorum herhalde genel bir çözüm sunulmadıkça geçmem.

@Recep Baltaş @Ali Güngör bilginiz varsa bizi bir aydınlatırsanız çok güzel olur.Reddit'e falan baktım konu açan olmamış orda.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı