Windows 10 2004 Update %94'te kaldı

KB aga işim çıktı anca geldim benim normal arkada kilidi var bataryanın onu çıkarıyorum gömme batarya ise içini açıp bir kez kablosunu çıkarıp takman yeterli olacaktır.
Ben bataryayı çıkardım artık kullanmıyorum geri takıyım mı dün ki güncelleme ile beraber sorun çözüldü
 
Ben bataryayı çıkardım artık kullanmıyorum geri takıyım mı dün ki güncelleme ile beraber sorun çözüldü.

Ben şahsi görüşüm olarak önemli bir iş yapmadıkça kullanmayı da kullandırmayı da tasfib etmem ama sen kullanmak istersen sürekli önemli iş yapıyorum dersen o başka.
 
Ben şahsi görüşüm olarak önemli bir iş yapmadıkça kullanmayı da kullandırmayı da tasfib etmem ama sen kullanmak istersen sürekli önemli iş yapıyorum dersen o başka.
Çıldıracam hala aynı sorun var. Oyundayken iletişim kesildi ve yine saat arkada durmuş niye böyle BİOS dam olabilir mi? Biyer de okumuştum. Maç 10-7 iken ben esc de 1-3 olarak görüyorum saati düzelttikten sonra oyunda bi süre sonra iletişim geri geliyor ama oyunu yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Maç bittiği halde menü de de 1-3 olarak görüyorum.
 
Çıldıracağım hala aynı sorun var. Oyundayken iletişim kesildi ve yine saat arkada durmuş niye böyle BIOS dam olabilir mi? Bir yer de okumuştum. Maç 10-7 iken ben ESC'de 1-3 olarak görüyorum saati düzelttikten sonra oyunda bir süre sonra iletişim geri geliyor ama oyunu yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Maç bittiği halde menü de de 1-3 olarak görüyorum.

Aga merhaba tekrardan KB anca vakit buldum LoL oynarken mi alıyorsun bu sorunu ayrıyeten de aga benim yaptığım tüm işlemleri sırasıyla sana buraya yazıyorum belki biri işine yarar umuduyla baktın ki olmuyor Skype veya TeamViewer ile birbirimize bağlanır oradan konuşur hallederiz.

İlk olarak aga benim yaptığım BIOS pilini kontrol etmek oldu bunu da şöyle yapmanı tavsiye ederim laptop kasasında ilk olarak bir pil var mı ona bak ondan sonra (2010'dan sonra çoğu laptop BIOS pili enerjisini bataryalardan almaktadır.) eğr BIOS pili var ise onu çıkar tak eğer bu işlem bir işe yaramazsa aynı pili satın alıp takmanı tavsiye ederim.

İkinci olarak işletim sistemi hatalarını denetle eğer elinde varsa gridin soft anti-malware kullanmanı tavsiye ederim çünkü bazı durumlarda indirilen korsan yazılımlar bu tür sıkıntılar çıkarıyor her ne kadar taratsanda adamlar hkey local machine yani regedit girdisine yazıyorlar böylelikle bilgisayar sürekli olarak saati değiştiriyor eğer bu gibi bir sorundan kaynaklanmıyorsa %80-%99 ihtimal ile işletim sistemi kaynaklıdır. Bunun çözümü ise Microsoft'u araman eğer bilgisayarında ki Windows işletim sistemi korsan yazılım ise bu gibi durumlar nadir de olsa yaşanmakta onun için temiz bir formatla durumu kurtarabilirsin.

Üçüncü olarak benim en sevdiğim işler bunlardır bilgisayarı alkole yatırma işlemi bilgisayar aralarında veri bağlantı yollarında oluşabilecek bir oksitlenme bilgisayarın iletişim kurmasında sıkıntı yaratıyor olabilir ve bu gibi durumlarda bilgisayar işletim sistemi örneğin Windows 8.1 Enterprise daha hızlı işlem yapmak için orada ki eksik veya yavaş gelen bilgiyi almak yerine onun yerine başka ancak tam karşılığı olmayan bir değişken ataması için işlemciyi baskılar bu durumda da işlemci hızlı yanıt almak için yanlış veya hatalı veri döngü işlemi yapabilir. Eğer ki oksitlenme temizliği yaptıktan sonra da olmamış ise bu sefer de kil veya çok ufak bir toprağı ana kartının üzerinde 3-5 dk bekletmeni tavsiye ederim bu işlemde ise anakart üzerinde herhangi veri hatası veya döngüsel artık oluşmasına sebep olan ve de bilgisayara kısa devre yaptıran statiklenme olmuş olabilir çalıştığım yerde ki gelen bilgisayarda statik olmasına rağmen açılıyor ancak Windows bazı noktalarda işlevsiz veya çok pasif kalıyordu ve döngüsel hata gibi bir sürü hata veriyordu bu hata da HDD hatasıdır aga bilgin olsun ileride lazım olur ancak HDD 0'dı ilk paketinden çıktı ondan sonra az bir kili anakart üzerinde 3-5 dk gibi bir süre bekleterek statiği aldık ve PC'de hiçbir sıkıntı olmadı.

Dördüncü ve en kıl işlem ise tüm ana kartı özel bir büyüteç yardımı ile gözden geçirmektir bunda ki amaç ise anakart da bulunan herhangi bir leğimin kopmasını tespit etmektir burada ki leğimlerden biri kopmuş ise böyle hatalar olmuş olabilir. Eğer ana kartta bulunan hiçbir leğim hatası yok ise parçaların içinde temassızlık oluyor olabilir ve bunu bulmak imkansız olmasa bile imkansıza yakındır.

Beşinci yolu ise kısa süreliğine Ubuntu kurmak ve Windows'u silmek 2-6 gün içerisinde tekrar Windows yüklemek olacaktır. Ben art arda bir sürü Win 10 kurduğum için bilgisayar da Wi-Fi hatası meydana geldi ve sürücüleri görmedi halbu ki 30 dk önce kurduğumda görüyordu hani nedensizce bazen böyle durumlarda oluyor.

Altıncı en acayip yolu bunu da sınıf hocam öğretmişti eskiden bilgin olsun bazı bilgisayarlar hisseder dedi bana ben anlamadım ama adam dönüp dikkatlice anlattı bir bilgisayarı tamire aldığında hiçbir şey onu düzeltmiyorsa bir hafta gibi bir süre için onu dışarıda bırakmalısın dışarıdan kasıtta kullanmamak bu süreden sonra açtığında düzeliyorlar demişti ve eski kasamda beklediğim de açılmış ve olmuştu biliyorum saçma ancak oluyor denemeni tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı