Hocam vallahi denemediğimiz şey kalmadı.
Yanlış birşey yapmamak adına şuan yaptıklarımı anlatayım.
Download Windows 10 Bu linkten Create Windows 10 installation media indirdim. ISO dosyasını masaüstüne çıkarttım.
Ardından
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
bu linkten Rufus indirdim. ISO dosyasını USB belleğe yazma işlemi videodakinin aynısını uyguladım. Şuan USB hazır.
UEFI olarak videodakilerin aynılarını yaptım. AHCI ve UEFI nasıl yapacağım? Yani UEFI olarak ayarladım da AHCI meselesini anlayamadım hocam.
Birde birşey soracağım. ISO dosyası bende 'Dosya Türü'-> Disk Görüntüsü Dosyası (.iso) olarak görünüyor. Dosya ismi Windows. Videolarda ISO dosyası isimleri daha farklı. Belki elle değiştirilmiştir. Artık yanlış birşey yapmamak için herşeyi en ince detaylarına kadar düşünerek yavaş yavaş yapıyorum hocam.
Aslında şuandaki BIOS ta UEFI. Yukarıda size attığım BIOS resimlerinden ilk resme bakacak olursak;
Saatin sağ altında mouseyi de tam üstüne getirmişim. UEFI: Windows Boot Manager yazıyor.
Bu indirdiğim dosya sanırım eski Windows sürümü. Recep beyin yeni güncellediği
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
buradan Yanden.Disk kodu ile en son Windows sürümünü Yandex' e kayıt olarak ISO yapabilmem mümkün mü? Gerçi şuan USB yi hazırladım. Habire anakart değiştirdiğimden Windows 10 orijinal key henüz almadım.
Hangisini derseniz onu yapacağım.
Eğer yine BIOS güncelleme işlemi olmaz ise, anakartı değiştirmen gerekiyor derseniz, geri verdiğim 990 Chipsetli ASUS hariç 1 adet MSI 990 Chipsetli anakart vardı diye hatırlıyorum. Bu arada şuanki anakartımda arka koruma braketi de yok. Şuanki anakartı 200 TL ye almıştım. 990 Chipsetli MSI ya 300 TL demişti. Bu anakartla bir çözüme kavuşamazsak veya derseniz 990 chipsetliyi al, eklerim 100 TL alırım. Model tam aklımda olmamakla birlikte MSI nin sitesinden 990 Chipsetli anakartları kontrol ettiğimde tahminime göre bilgisayarcının elindeki model;
990FXA-GD80 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.