Uygulamadım hocam. Sadece sordum. Size sormadan herhangi bir işlem zaten yapmam. Sadece araştırma yapmam belki faydamıza olur diye düşündüm.
Windows kurulumu bölümünde dosyaları kurup otomatik kendi reset attığı bölüm var ya hocam, normalde reset attıktan sonra ürün anahtarı bölümü gelmesi gerekirken bende bu ekran gelmişti.
tuşa bastığımda da ardarda bu yazı gelmişti. Bende reset atmıştım. BIOS girip F6 ile Defaulta alıp devam etmiştim. Demek o bölümde BIOS girdikten sonra hiçbir şey yapmayıp orayı da size sormam lazımdı. Haliyle o sırada Defaulta alınca AHCI mode, IDE mode olarak değişti. Ürün anahtarı bölümü ve sonrasını Default ayarlarda devam etmiştim. Şimdi açılana kadar uğraşacağım. Açılır açılmaz tekrar format atacağım. Eğer yine bu ekran gelirse reset atıp BIOS menüsüne girip size bilgi vereceğim. İnşallah açabilirim tekrar. Şuan kafasına göre takılıyor.
Hocam çok enteresan bişey oldu.

CMD yönetici olarak çalıştırıp;
“bcdedit /set {current} safeboot minimal” yazdıktan sonra işlem tamamlandı deyince reset attığımda ekran gelmemişti. Size de yazmıştım. Akabinde siz yazdıktan sonra açılınca güvenli moddaydı.
“bcdedit /deletevalue {current} safeboot” yazıp tekrar reset attım. İlkinde yine güvenli modda başladı. Sanırım 'bcdedit' yazıktan sonra boşluk bırakmayıp '/' yaptığımdan güvenli modu iptal etmedi. Tekrar yazdığımda normal şekilde açıldı. Reset attım. BIOS girdim Sata Mode: AHCI moddaydı. Ve size daha önce paylaştığım Inaccessible Boot Device mavi ekran hatasını vermedi. Yani şuan AHCI modda kullanıyorum.
Hazır AHCI moda geçmişten tekrar format atmadan sizin hazırladığınız BIOS dosyalarını içine attığım USB yi FAT32 olarak biçimlendirdim. İlk yaptığımız gibi BIOS exe dosyasını USB içine attım. Yönetici olarak çalıştırdım. Reset attı. BIOS M flash girdim.
İlk başta 'Select one file to update BIOS' dedim. Aynı hatayı verdi. Ardından Select one file to Boot tıkladım. BIN dosyası görünüyordu. Tıkladım. Save and reset bastım. Ardından yine ekran gelmedi. 3 4 kere kapat aç yaptım. Reset falan attım. Sonra elle kasa önünden kapattım. Bekledim 5 dakika. Sonra ekran geldi ve gelir gelmez simsiyah ekran ortada 2 satır yazı. Resmi çekemeden alttaki resimde paylaştığım ekrana geçti. Yarım saate yakındır bu ekranda kaldı. Bende korktum hiçbir şey yapamadım. Alttaki ekranda bekliyor.
Sizden cevap gelmeden en fazla elle alttan kapatırım PC yi. İnşallah işin içinden çıkılmaz birşey olmamıştır.

Hocam EFI Shell version 2.31 hatası bir problem değilmiş sanırım. BIOS tan Boot Priority;
1. UEFI: Windows Boot Manager
2. Hard Disk: WD yaptım.
Windows 8 Feature normal ayarı 'Disabled'. Yani altta paylaştığım gibi. Format atmadan önce bu ayarlarda oynama yapmama gerek var mı hocam? Burasıda netliğe kavuştumu formatı atacağım.
Yarın sabah inşallah formatı yapıştıracağım. Hazır AHCI mode ile mavi ekranda almıyorken.
Hocam araştırmalarıma göre Windows 8 Feature Enabled yapmaya gerek yokmuş. Windows 10 ile uyum sorunu varmış. MSI Fast Boot seçeneğini de bir daha aktif etmem. Pişman oldum. Klavye mouse aktif olana kadar makine açılıyor. BIOS ekranına girilmiyor. Neyse denemiş oldum. Fakat çözümünü yine sizden buldum.
[Çözüldü] SecureBoot Doğru Yapılandırılamadı Hatası
Haricinde sadece Fast Boot seçtiğimde BIOS ekranına yetişebiliyordum. Ayrıca MSI Fast Boot tamam hızlı da PC açılırken normalden biraz daha uzun süre bekliyor ekranın gelmesi. Bence pekte gerekli bir seçenek değil. Açılacaksa sadece Fast Boot yeterli olabilir. Artık sorunlardan dolayı onu da ellemem heralde. Fakat derseniz ki Fast Boot açık olabilir. Açarımda onda bir problem yaşamamıştım.
Alttaki konuda bir arkadaş bu durumdan bahsetmiş. Soruyu soran arkadaşla aynı anakart olmamasına rağmen konu aynı.
Windows 8/8.1 Feature Nedir ?
Haricinde PC açılırken gelen bir ekran var. Orada gelen ekran ve ekranda yazan yazı;
The function Boot from USB disk failed, please check USB disk and ROM file, Or Enter setup to disable it!
Fakat bu ekran 5 saniye içinde otomatik olarak geçiyor ve Windows açılıyor. Daha önce böyle bir yazı çıkmıyordu. Bir işlem yapmam gerekiyor mu?
Bu arada Sata Mode: AHCI' de. Bununla ilgili herhangi bir problem yok. Fakat Bu üstteki hatayı araştırırken ve BIOS ekranında dikkatimi çeken birşey var. Altta paylaştığım Boot ekranının fotosunu yeni çektim. Format öncesi bu Boot aynı bu ekranla format atmıştım. Yani 1st Boot: UEFI: Windows Boot Manager. 2nd Boot: Hard disk. Format öncesi 2nd Boot: Hard disk WD yazıyordu. Fakat format sonrası 2nd Boot bölümünde Hard Disk yazan yerde benim HDD gözükmüyor. Sadece Hard Disk yazıyor. Bu sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Alta Boot ekran resmini bırakıyorum.
Güç bela formatı attım hocam. PC yine 4 5 kere görüntü vermedi. Elle kapattım. Arkadan güç tuşunu kapattım açtım falan. Uzun süreler sonucunda formatı bitirdim. Şuan ilk yaptığım iş 'Windows Update Ayarları' güncelleştirmeleri yükletiyorum. Ardından BIOS girip Sata Mode tekrar bakacağım. Fakat AHCI idi zaten. Muhtemelen yine AHCI' dir. BIOS ekranına girmeye korkar oldum.
Haricinde şuan güncelleştirmeleri yüklerken yeniden başlatma gerekli yazıyordu. Tıkladım. Fakat reset atarken ekran yine gelmedi. Hocam bu sorun gitgide fazlalaşmaya başladı. BIOS ta herhangi bir değişiklik yaparkende oluyor. Format atarkende oldu. Şimdi de güncelleştirmeleri yaparken yine başıma geldi. Ekran gelmeyince gelene kadar ard arda elle kasadan kapatıp tekrar açıyorum. Olmazsa kasa arkasından güç tuşu kapatıp açıyorum. Bir şekilde ekran geliyor. Fakat bu problem çok fazla tekrar etmeye başladı. Sebebi belki bu işlemleri yapıyor olmamdır. Akabinde belki geçecektir. Sizce?
Mesajları yaptığım işlemlerle beraber güncellediğim için biraz karışmış olabilir. Sabah 8 30 dan beri bunlarla uraşıyorum hocam her günkü gibi.

Hocam bilgisayar her açılırken;
The function Boot from USB disk failed, please check USB disk and ROM file, Or Enter setup to disable it!
Press any key to continue... 5S-4S-3S-2S-1S ardından direkt windows açılışına geçiyor. Yani bir problem yok. Fakat her açılışta bu hatayı alıyorum.
Haricinde BIOS ana menüde Boot Option Priority yukarıda yazdığım ve resmini paylaştığım gibi. (Bunun dışında HDD ile ilgili format esnasında HDD her bölümü silmiştim. Ardından ikiye böldüm. 2 sini de biçimlendirip kuruluma C den devam etmiştim. Haliyle otomatik 2 tane daha bölümü oluşturmuştu. Hiçbir problem olmadı orada yani.)
Detaylı bilgi vermek açısından bazı resimler paylaşmak istiyorum.
Disk Yönetimi;
BIOS Save And Exit bölümünde Boot Override altındaki 3 seçenek. Buradaki sıralama önemli mi? Bir değişikliğe gerek var mı?
USB takmadım. Sadece F11 ile Boot Menü' de neler göründüğünü sizinle paylaşmak istedim. Buradaki sıralamanın herhangi bir önemi var mı?
Bu resimlerde WD Hard Diskim modeliyle beraber görünüyor. BIOS ana menü Boot Option Priority 2nd Boot Hard Disk bölümünde WD hard diskimin marka ve modeliyle görünmemesi sadece Hard Disk görünmesi bir sorun mudur? Veya birşey yapıpta oradada görünmesini sağlamalı mıyım?
Şuan 2 adet kendimce gördüğüm problem var. Biri açılışta gelen hata. İkincisi HDD görünmeme sorunu. Onun dışında herşey stabil. Tüm güncelleştirmeleri de yaptım. Yukarıda resmini de sizinle paylaştım. Sata Mode: AHCI olarak kullanıyorum.
Elimden geldiği kadar herşeyi detaylıca sizinle paylaşmaya çalıştım. En son yazdığınızdan beri bu saate kadar yaptığım herşeyi de adım adım sizinle paylaşarak detaylıca bilgi vererek yaptım. Şuan için yapabileceğim şey sizden gelecek cevabı beklemek.
Hocam son olarak güncel AIDA64 sonuçlarını da paylaşayım. Şuan ilk başta 'Windows Update Ayarları' bölümünden bütün güncelleştirmeleri yaptım. Ardından Winrar indirdim. Steam indirdim. Discord indirdim. Başka indirmem gereken gerekli birşey var mıdır? Tabiiki yukarıda paylaştığım sorunlar ne yapmamı gerektirecek bilmiyorum. Fakat ben her ihtimale karşı hazır edeyim dedim herşeyi.
Report.htm
Bu Dxdiag baktığımda;
İşletim Sistemi : Windows 10 Pro 64 bit (10.0, Yapı 16299) diyor.
AIDA64 İşletim sistemi bölümünde : Windows 10 Pro 64 bit Sürüm: 10.0.16299.371 ( Win10 RS3) diyor.
Media Creation Tool sanırım otomatik bu sürümü indiriyor.