Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Evet hocam. Ön girişte de, arka girişte de denedim. Denediğim 2 USB bellekte Kingston marka. İkiside Kingston DataTraveler G3. Başka bellekte var. Ben bilerek ikisini de Kingston denedim. Çünkü biri 4 GB, diğeri 8 GB. GB' sine kadar bile düşündüm. Hocam aklıma bişey geldi. Biraz saçma olabilir ama. Ben USB leri biçimlendirme işlemini direk USB nin Bilgisayarımdaki sürücüsüne sağ tık özellikler diyerek yapıyorum. Rufus kullanma zorunluluğum burada yok di mi? 4 GB lik ilk denediğim USB yi hep normal olarak biçimlendirdim. Fakat en son denediğim 8 GB lik belleği Rufus ile UEFI BIOS Windows 10 kurulumu için hazırlamıştım. Ve şuanki kasaya formatları o USB ile atmıştım. Belki bir ihtimal etkisi olabilir mi diye düşündüm.

BIOS 1.jpg
BIOS 2.jpg
BIOS 3.jpg
BIOS 4.jpg
BIOS 5.jpg
BIOS 6.jpg
BIOS 7.jpg
BIOS 8.jpg
BIOS 9.jpg
BIOS 10.jpg
BIOS 11.jpg
BIOS 12.jpg
BIOS 13.jpg
BIOS 14.jpg
BIOS 15.jpg

Sadece Windows 8 Feature Enabled yaptığımda ise otomatik şöyle oluyor;

BIOS 16.jpg
BIOS 17.jpg

Hocam USB yi FAT 32 olarak biçimlendirdim. BIOS son sürümü USB içine kopyala yapıştır yaptım. Sağ tık 'Yönetici olarak çalıştır' dedim. Reset attı. BIOS girdim SATA mode: AHCI yaptım. USB KEY Drive BBS: UEFI olmuyor. Boot Option priority: USB olanı seçtim. Yine aynı hata. Reset attım. SATA mode: AHCI da idi. Aldığım mavi ekran hatası;

SATA Mode AHCI dayken mavi ekran hatası.jpg

Akabinde yeniden başlattı kendi kendine. Yine aynı hatayı verdi. 2. kez yeniden başlatınca BIOS girdim. AHCI modu IDE mode ile değiştirince açıldı. Otomatik onarım yapılıyor dedi. Kişisel bilgisayarınız tanılama yapılıyor dedi. Windows düzgün başlatılamadı dedi. Yeniden başlat seçeneğine tıkladım. Şimdi açıldı.

Bana format yolu göründü sanırım. :) Zaten ses kartlarını önceki anakartta denerken bilgisayarcı reset ve mavi ekran hatalarıyla mafetmişti.

BIOS yine olmadı. Önerileriniz nedir? :confused: ASUS M5A99X EVO anakartla format attıktan sonra bu anakartı taktık. Format atmadım. Ondan olma ihtimali olabilir mi diyeceğim, galiba kendi kendime birşeyler üretmeye başladım.

Hocam vallahi denemediğimiz şey kalmadı. :) Yanlış birşey yapmamak adına şuan yaptıklarımı anlatayım.

Download Windows 10 Bu linkten Create Windows 10 installation media indirdim. ISO dosyasını masaüstüne çıkarttım.

Ardından Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
bu linkten Rufus indirdim. ISO dosyasını USB belleğe yazma işlemi videodakinin aynısını uyguladım. Şuan USB hazır.

UEFI olarak videodakilerin aynılarını yaptım. AHCI ve UEFI nasıl yapacağım? Yani UEFI olarak ayarladım da AHCI meselesini anlayamadım hocam.

Birde birşey soracağım. ISO dosyası bende 'Dosya Türü'-> Disk Görüntüsü Dosyası (.iso) olarak görünüyor. Dosya ismi Windows. Videolarda ISO dosyası isimleri daha farklı. Belki elle değiştirilmiştir. Artık yanlış birşey yapmamak için herşeyi en ince detaylarına kadar düşünerek yavaş yavaş yapıyorum hocam.

Aslında şuandaki BIOS ta UEFI. Yukarıda size attığım BIOS resimlerinden ilk resme bakacak olursak;

Saatin sağ altında mouseyi de tam üstüne getirmişim. UEFI: Windows Boot Manager yazıyor.

Bu indirdiğim dosya sanırım eski Windows sürümü. Recep beyin yeni güncellediği

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

buradan Yanden.Disk kodu ile en son Windows sürümünü Yandex' e kayıt olarak ISO yapabilmem mümkün mü? Gerçi şuan USB yi hazırladım. Habire anakart değiştirdiğimden Windows 10 orijinal key henüz almadım.

Hangisini derseniz onu yapacağım.
Eğer yine BIOS güncelleme işlemi olmaz ise, anakartı değiştirmen gerekiyor derseniz, geri verdiğim 990 Chipsetli ASUS hariç 1 adet MSI 990 Chipsetli anakart vardı diye hatırlıyorum. Bu arada şuanki anakartımda arka koruma braketi de yok. Şuanki anakartı 200 TL ye almıştım. 990 Chipsetli MSI ya 300 TL demişti. Bu anakartla bir çözüme kavuşamazsak veya derseniz 990 chipsetliyi al, eklerim 100 TL alırım. Model tam aklımda olmamakla birlikte MSI nin sitesinden 990 Chipsetli anakartları kontrol ettiğimde tahminime göre bilgisayarcının elindeki model;

990FXA-GD80 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Şimdi ilk olarak 280 sürümlü olan dosyayı USB atıp aynı işlemi uygula çıkacak olan BIN dosyasını bir upload et bakalım. IDE olan bölüm AHCı olduysa ve diğer yerler UEFİ ise sorun yok. Media creator aracı ile indirdiysen son sürümdür diğer bağlantılara kafanızı takmayın. Rufus ile imajı UEFI olarak yazdırdıysan sorun yok.
Rufus ile BIOS dosyasını attığın belleği FAT32 değil FAT yapabiliyorsan birde o şekilde deneyin.

Hocam son birşey sorayım. En ufak bir noktada bile yanlış yapmak istemiyorum. Artık sizi de daha fazla uğraştırmak istemediğimden paranoya noktalarındayım. :)

Şuan dün gece size yazdığım üzere USB kuruluma hazır. Geriye sadece kasayı açıp BIOS girip USB yi BOOT etmek kaldı. Fakat formatı atmadan önce BIOS girip IDE bölümünü AHCI yapıp diğer yerleri UEFI yapıp kayıt edip reset attıktan sonra direkt USB kuruluma geçtiği için bir problem yaşamam sanırım. Çünkü IDE modu AHCI aldığımda Windows logoda masaüstü gelmeden mavi ekran hatası vermişti.

Hocam tam ayarları kaydedip bilgisayarı Resetleyip kuruluma başlarken dikkatimi son birşey çekti. Size BIOS ile ilgili tüm resimleri attım. Fakat bir tek bu kaydetme bölümüyle ilgili olan resmi atmadığımı fark ettim.

Alttaki resimde 'Boot Override' adında soluk bir yazı var. Altında ise farklı seçenekler. Orayla ilgili herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? Boot Priority şuan UEFI USB olarak seçili zaten. Fakat gözüme çarpınca en son bunu da sormak istedim.

BIOS paylaşmayı unuttuğum son yer.jpg

Bu noktada herhangi birşey yapmama gerek yoksa eğer, direkt başlayacağım formatı.

Afedersiniz hocam orayı anlayamamışım. Hemen BIOS tan çıktım. Entere bassam format başlayacaktı. Sizden cevap bekliyordum.

Format USB çıkarttım. Öbür USB' ye tekrar taktım. 280 sürümlüyü USB attım. Sağ tık yönetici olarak çalıştır dedim. Reset attı. Masaüstüne geldi. Çıkan BIN dosyası.

EIVB.BIN

UPDATE.rar — RGhost — файлообменник
Bu hazırladığı dosyaları indir. Bu rehberi uygula:
[Rehber] Rufus ile Freedos USB Bootable Yapma

Sonra verdiğim dosyaları belleğin içine atıp USB boot et.
DENEME1 yaz enter'a bas dos ekranında. İşlem başlarsa sorun yok başlamaz ise;
DENEME2, DENEME3, DENEME4, DENEME5, DENEME6 bunları dene. Aldığın hataları hangi denemede aldığını belirtip resim al. Bunlardan birinde güncellemeyi tam yapacaktır.

Uyarı: Bu kendim yaptığım düzenleme olduğu için BIOS'a zarar da verebilir ona göre riskleri alırım dersen uygula :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı