Hocam önceden belirttiğim gibi kasayı 2 sene önce dükkanını kapatan internet kafeci arkadaşımdan aldım. Kasa 4 senelik fakat ortalama ilk 2 sene kullanıldı. Son 2 sene de temizlenmiş jelatinli bir şekilde arkadaşının deposunda duruyordu.
Artık sorunlar alıp başını gidince formatı da düzgün atamayıp bir de donmalar ve sistem kitlenmeleri eklenince kasayı kaptığım gibi arkadaşın evine gittim. Onun evinde kullandığı kendi kasasında da harici ethernet kartı takılı. Onda da LAN RJ(45) portunda sıkıntı varmış. Tek fark harici ethernet kartıyla sorunsuz bir şekilde internetini kullanabiliyor. Onun modem ve kablosuyla da denedik. Onda da ethernet bağlantısı koptu. Yeni aldığım RAM ı çıkarttı denedi. Yine aynı sorun. İnternet gidiyor. Ayrıca makine kilitleniyor ve donmalar kasmalar oluyor.
Kasayı onda bıraktım. Kontrol edeceğini söyledi. Beyaz lekeler veya oksitlerin( artık tam olarak ne denirse ) tinerle temizlenebileceğinden bahsetti. Temizlik işlemini gerçekleştirecek. Sizce bu işlem için tiner uygunmudur? Ayrıca ilk resimdeki oksit veya leke diğer lekelere benzemiyor. Beyazlar temizlenebilir dediniz. O ilk resimdeki sarılı yeşilli leke veya oksitte temizlenebilir mi? Bu işlemler için en uygun yöntem arkadaşın bahsettiği tiner midir?
Bunların dışında sorun hala devam ederse bir akrabasına verdiği aynı kasanın anakartıyla deneme yapacakmış. Sorun anakarttaysa onunkini verecekmiş. Artık bende sabırsızlıkla kasa evde değilken beklemeye devam etmek zorunda kaldım. Kasayı bana çalışır durumda teslim eder etmez ilk işim HD TUNE PRO 5.70 ile ve Memtest85 ile gerekli testleri gerçekleştirmek olacak.
Bu arada bu zamana kadarki bana söylediğiniz herşeyi harfiden eksiksiz yerine getirdim. Özellikle en ufak detayına kadar dikkat ediyorum. Hatta mesajlarım bazen gereğinden uzun oluyor. Hem yazılara dikkat ederken işlemlerin de sağlamalarını yapıp gözden geçirerek tam emin olarak söylediklerinizi sorunsuz yapmaya gayret sarfediyorum.
Anakartta da dikkatim ethernet kartının yerini değiştirirken oldu. Lekeleri veya oksitleri görür görmez de hemen sizinle paylaştım.
Ben arkadaşa bu işlerin ehlinden(
@Murat5038 ) yardım aldığımı söyledim. Kendisi de ben sizi anlatınca bu leke ve oksitlerle ilgili düşüncelerinizi mesajı çok merak etti.
Ayrıca tabikide bu sistem kitlenmeleri ve donmaları ile ilgili düşüncelerinizi de.
Hocam sayenizde inşallah en kısa zamanda şu saçma sapan sorunlardan kurtulmuş olacağım.
Saygılar