Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam kasayı ilk aldığımda Şubat 5 i gibi HD TUNE PRO 5.7 yi indirip test etmiştim. Trial süresi bittiğinden tekrar test ettirtmiyor. Zaten masaüstünde sadece discord ve Chromeden sayfalar açıkken ekran yine kilitlendi. İçerideyken reset falan atmış kendi kendine. Windows logosunda cebelleşiyordu kendi kendine. Bende direk power tuşuyla kapattım.

USB ye ISO atıp temiz Windows 10 kurulumu gerçekleştireceğim. Umarım ardından HD TUNE PRO 5.7 yi indirdiğimde Trial süresi bitti diye hata vermez. Eğer verirse başka test yapabileceğim program var mı acaba? Ardından Memtest86 ile test gerçekleştireceğim. Her ihtimale karşı daha yeni RAM ı takmadım. Format sonrası RAM testi yaparken RAM leri teker teker ardından ikisi bir arada test işlemi yapmalıyım değil mi? Sanırım işlemlerin hepsi akşamı bulacak. İşlemler biter bitmez size hemen bilgisini vereceğim.

Teşekkürler. Saygılar.

Umarım ardından HD TUNE PRO 5.7 yi indirdiğimde Trial süresi bitti diye hata vermez.
Sorun olmaz format sonrası.
Ardından Memtest86 ile test gerçekleştireceğim. Her ihtimale karşı daha yeni RAM ı takmadım. Format sonrası RAM testi yaparken RAM leri teker teker ardından ikisi bir arada test işlemi yapmalıyım değil mi?
İlk olarak aynı markları takıp doğru slotlarda test edin sonra sonradan aldığını takıp test edersiniz. Sonuçlarını paylaşmayı unutma.

Hocam format atarken 3-4 kere bilgisayar kitlendi. Formatı attıktan sonra bileşenlerin kurulması sırasında etherneti görmedi. O süreçlerde de biraz takılmalar vardı. Birkaç denemeden sonra formatı atabildim. Hiçbir şeyi kurmadan aygıt yöneticisini kontrol ettim. Herşey normal görünüyordu. İnternet otomatik bağlıydı.(Sizin söylediğiniz yeni aldığım ethernet kartı bağlı iken) 1 dakika sonra bilgisayar kitlendi ve internet gitti. Bunun üzerine reset attım. İnternet yine yoktu. Bende bilgisayarı kapattım. Ethernet kartının slotunu değiştirdim. İnternet yine geldi. Ancak 2 dakika sürmeden yine internet gitti, kitlenmeler,takılmalar ve Explorer penceresini mouseyle kapatamama gibi sorunlar oldu. Bu arada yeni aldığım RAM i de eklemedim.

Bunlara ek olarak ise ayrıca bir durum gözüme takıldı. Aşağıda fotoğrafını gönderdiğim birkaç lekeyi, ethernet kartının slotunu değiştirirken fark ettim ve paylaşmak istedim. Problemlerimin kaynağı bu lekeler olabilir mi acaba diyerek size danışmanın uygun olacağını düşündüm.

Beyaz olanlar veri yollarında gözüküyor. Çizik veya delinme gibi birşey yok ise sorun olmaz. Temizleyebilirsen tabi iyi olur.
Garantisi varsa belleklerle anakartı gönderin. Normal bir durum değil söylenenleri doğru eksiksiz yapıyorsanız.

Hocam önceden belirttiğim gibi kasayı 2 sene önce dükkanını kapatan internet kafeci arkadaşımdan aldım. Kasa 4 senelik fakat ortalama ilk 2 sene kullanıldı. Son 2 sene de temizlenmiş jelatinli bir şekilde arkadaşının deposunda duruyordu.

Artık sorunlar alıp başını gidince formatı da düzgün atamayıp bir de donmalar ve sistem kitlenmeleri eklenince kasayı kaptığım gibi arkadaşın evine gittim. Onun evinde kullandığı kendi kasasında da harici ethernet kartı takılı. Onda da LAN RJ(45) portunda sıkıntı varmış. Tek fark harici ethernet kartıyla sorunsuz bir şekilde internetini kullanabiliyor. Onun modem ve kablosuyla da denedik. Onda da ethernet bağlantısı koptu. Yeni aldığım RAM ı çıkarttı denedi. Yine aynı sorun. İnternet gidiyor. Ayrıca makine kilitleniyor ve donmalar kasmalar oluyor.

Kasayı onda bıraktım. Kontrol edeceğini söyledi. Beyaz lekeler veya oksitlerin( artık tam olarak ne denirse ) tinerle temizlenebileceğinden bahsetti. Temizlik işlemini gerçekleştirecek. Sizce bu işlem için tiner uygunmudur? Ayrıca ilk resimdeki oksit veya leke diğer lekelere benzemiyor. Beyazlar temizlenebilir dediniz. O ilk resimdeki sarılı yeşilli leke veya oksitte temizlenebilir mi? Bu işlemler için en uygun yöntem arkadaşın bahsettiği tiner midir?

Bunların dışında sorun hala devam ederse bir akrabasına verdiği aynı kasanın anakartıyla deneme yapacakmış. Sorun anakarttaysa onunkini verecekmiş. Artık bende sabırsızlıkla kasa evde değilken beklemeye devam etmek zorunda kaldım. Kasayı bana çalışır durumda teslim eder etmez ilk işim HD TUNE PRO 5.70 ile ve Memtest85 ile gerekli testleri gerçekleştirmek olacak.

Bu arada bu zamana kadarki bana söylediğiniz herşeyi harfiden eksiksiz yerine getirdim. Özellikle en ufak detayına kadar dikkat ediyorum. Hatta mesajlarım bazen gereğinden uzun oluyor. Hem yazılara dikkat ederken işlemlerin de sağlamalarını yapıp gözden geçirerek tam emin olarak söylediklerinizi sorunsuz yapmaya gayret sarfediyorum.

Anakartta da dikkatim ethernet kartının yerini değiştirirken oldu. Lekeleri veya oksitleri görür görmez de hemen sizinle paylaştım.

Ben arkadaşa bu işlerin ehlinden( @Murat5038 ) yardım aldığımı söyledim. Kendisi de ben sizi anlatınca bu leke ve oksitlerle ilgili düşüncelerinizi mesajı çok merak etti. Ayrıca tabikide bu sistem kitlenmeleri ve donmaları ile ilgili düşüncelerinizi de.

Hocam sayenizde inşallah en kısa zamanda şu saçma sapan sorunlardan kurtulmuş olacağım.

Saygılar

Evet tinerle temizlenebilir abartı derece her parçaya uygulamadığı sürece. Tinerin tipi de önemli onu biliyordur büyük ihtimal.
Resimden ne oldukları anlaşılmıyor beyaz olanların ondan dedim çizim mi delik mi var diye. Sarı olanın böcek veya elektronik yapıştırıcı olabilir o biraz zor çıkacaktır dediğim yapıştırıcı ise.
Kapasitörleri, Anakart'ın her yerini incelesin bakalım PC bende olmadığı için görsel şeyleri siz bilmeniz gerekiyor
Uzun yazman iyi birşey açıklayıcı oluyor.

Hocam sizi bu kadar uğraştırıp da aklıma gelen herşeyi elimden geldiğince detaylı ve açıkça anlatmasam ben kendim rahat edemem zaten. Arada illaki istemeden de olsa küçük hatalarım, eksikliklerim belkide unutkanlıklarım olabilir. Bunlar içinde kusura bakmayın. Çok uzun zamandır sorunlar boyut ve şekil değiştirerek devam ettiğinden bende 20 güne yakındır bunlarla her gün vaktimin %80 ini harcadığımdan bir zamandan sonra kafa gitmeye başladı.

İlk 3 4 gün kendi başıma halletmeye çalıştım. Fakat sorunlar boyumu aşınca mecburen sizden yardım almak zorunda kaldım. Yoksa sizi hiç rahatsız etmeyecektim bile.

Siteyi keşfettiğimden beri özellikle sizi ve Recep beyi sonrasında takip ettiğim bazı arkadaşların genel olarak bilgisayarla ilgili donanımsal,yazılımsal sorunlar ve bu problemlerin çözümüyle ilgili paylaştığınız programlarla ilgili yazılarınızı ayrıca genel olarak herhangi bir problemde neler yapılabildiği hakkındaki bakış açınızı,düşüncelerinizi ve yapılması gerekenlerle ilgili belirttiğiniz yöntemleri o kadar çok takip ettim ki sayenizde öncekine nazaran kendi bilgilerim dahilinde sayenizde çok fazla yol kat ettiğimi düşünüyorum. Zaten önceki zamanlarda da yaşadığım problemlerde de çok destek olmuştunuz.

Bu arada arkadaşa son 2 mesajınızdaki verdiğiniz tüm bilgileri resmini çekerek gönderdim. Herhangi bir en ufak gelişme olur olmaz hemen bilgisini detaylı bir şekilde size ileteceğim.

Saygılarımı sunar, hayırlı akşamlar dilerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kusura bakmayın. Arkadaştan sebep dönmem uzun sürdü. Bende durum bir netliğe kavuşmadan size dönmek istemedim açıkçası. Ben arkadaşı Cuma gününe kadar rahatsız etmedim. En sonunda bir haber gelmeyince aradım. Arkadaşta zaten cafedeki sistemi evinde kullanmakta. Sorunun netleşmesi adına benim kasadaki anakartla kendi kasandakini değiştir. Eğer bir problem olmazsa sorun anakartta dedim. O da mantıklı deneyeyim dedi. Cumartesi yine ben mesaj attım. Anakartı denediğini kendi anakartını takınca bir problem olmadığını söyledi. Bende bu süreçte hep ondan cevap beklemiştim.

Sonucunda bu sabah tekrar aradı. Onların oradaki bir bilgisayarcıyla görüştüğünü size attığım resimlerden ilk resimdeki yeşilli kahverengili olan böcek veya elektronik yapıştırıcı olabilir dediğiniz, yani kısacası sizin aslında oradaki lekenin zor çıkabileceğini söylemenizden de sizin problemin yüksek ihtimalle oradan kaynaklandığını tespit ettiğinizi ben anlamıştım. Bilgisayarcı o bölümdeki devrelerden birinde problem olduğunu belirtmiş. 150 tl gibi bir ücret çıkartmış. Arkadaşta bana tamir ettirelim mi yoksa yeni mi alalım diye sordu. Durumu da biraz sıkışık. Bende bir daha problem yaşarsak zaten masrafın anakartın 0 fiyatına denk geldiğini söyledim. O da haklısın dedi. Adamla görüşeceğini eğer 100 tl olması durumunda yaptıracağını 150 tl de diretirse 0 ını alacağımızı söyledi. Haliyle eğer 0 alacak olursa biraz yük bana da binmiş olacak. 150 tl sini ben versem kalanını sen versen olur mu dedi. Şuan için bir cevap vermedim. Sorun tespiti için kasayı bilgisayarcıya bırakmış. Şimdi adamla konuşmaya gidiyor. Bilgisayarcı 100 tl derse yaptıracak. Eğer 150 tl diye diretirse kasayı geri alacak. 0 anakart alacağız.

Zaten bu kadar zaman kasayı kullanamadım. İyicene soğudum bu işten. Tamir ettirdikten sonra yine bir problem çıkma olasılığını düşündüğümden tamir ettirmesini pek mantıklı görmüyorum. Fakat arkadaş bana adamla konuşurken yaptığı işleme garanti isteyeceğini söyledi. 2-3 ay gibi garanti verir zaten dedi. Bende 5 6 ay sonra bir sıkıntı olursa ne yapacağız diye sordum. Yani şuan anlamışsınızdır saçma sapan durum ve psikoloji içine girdim. Ne yapmamı önerirsiniz? Acil fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Arkadaşla şimdi konuştum. Konuşur konuşmaz size dönüş yaptım. Verdiğim karara pişman olmak istemiyorum. Siz de önerirseniz onu yapmayı düşünüyorum. Tabi arkadaş gidip 100 tl ye anlaşıp inşallah bu süreçte bilgisayarı tamir için adama bırakmaz.

Saygılar @Murat5038 hocam.

Son düzenleme:
150 tl ye anakartın tamiri için bilgisayarcı fiyat istemiş. Problem ilk resimdeki oksitlenme böcek lekesine benzeyen yerdeymiş. Oradaki devrede problem varmış sanırım. Arkadaş orayı temizledi. Fakat sorun hala ordaymış. Arkadaşta 100 tl olursa yaptıracağım dedi. Fakat bilgisayar tamircisi 150 tl den aşağı inmemiş. Arkadaşta kasayı tamirciden geri almış. Bana 0 anakart al istersen dedi. Yarı masrafını ben karşılayım dedi. Fakat ben 2 aydır aldığımdan beri kasayı bu problemler sebebiyle kullanamamaktayım. Dolayısıyla problemin kendime yansımasını istemiyorum. Bir de AM3+ anakartların 0 ları sanırım piyasada artık pek yok. Gigabyte ın bir tane ATX anakartını buldum. Onunda fiyatı 390 tl. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Anakart Gigabyte GA-970A-DS3P AMD Anakart Anakart

Aldığımdan beri bu kadar sorunlarla cebelleşmeme rağmen arkadaş kırılmasın diye kasayı geri vermekte istemiyorum. Fakat eski bir anakarta da benden kaynaklanmayan aldığımdan beri sorunulu olan bir bileşene de cebimden ücret çıkmasını istemiyorum. 2. El bir yerden bulayım desem arkadaşla konuşsam 200 tl sini karşılasa bu sefer de yine bir sorun yaşar mıyım diye tereddütteyim. Sizce ne yapmalıyım?

200 tl sini karşılasa en olmadı sorun olmasın diye bende elimi cebime atsam artık çok canım sıkıldı çünkü bu sefer de sizce en kalitelilerden bütçeyi çok aşmayacak şekilde hangi anakartı almalıyım? Benim kasadaki ASUS M5A97 LE R 2.0 modeli idi. Bana alırken R 2.0 demişti. Neyse artık pekte bir önemi kalmadı.

Konuyu daha çok uzatmadan kısacası en mantıklı sizce ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum. Sizden alacağım fikirler ve cevaba göre arkadaşı arayıp ona göre bir konuşma gerçekleştireceğim. Konu böyle dallanıp budaklandığı için de lütfen kusuruma bakmayın.

Saygılar @Murat5038 hocam.

O dediğin yerden olacağını tahmin etmiyorum ihtimal az ama iyice incelenmiş ise orası diyorsa seçtiğin anakartı alabilirsin madem yarısını karşılayacak.
Toplam bütçen 400/500 civarı olsa anakart işlemci yüksetmesi yapardın hiç uğraşmazdın ama şimdi yük olabilir sana ondan ilerleyen zamanlarda düşünürsün belki hazır anakart sorunlu o yüzden dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…