Hocam bence yeri ve zamanı geldiği zaman saçma sapan egolarımızı yenip insani duygularımızı da belli etmeliyiz. Hepimiz insanız. Ben sizin ve sizin gibi bilgili bazı arkadaşların yazılarınızı,konularınızı, düşünce ve yorumlarınızı çok uzun zamandan beri elimden geldiği kadar en ince detayına kadar anlayabileceğim şekilde kendimi adapte ederek takip ediyorum. Bu doğrultuda en ufak bir problemimde bile sizden yardım istediğimde sizde benden yardımızı esirgemiyorsunuz. Buradaki bazı arkadaşlar sanki siz burada onlara yardım etme mecburiyetindeymişsiniz gibi, üslubuna dikkat etmeden, sizin bilgi,tecbüre ve deneyim olarak 10 da 1 iniz olmayan insanların bırakın teşekkür etmeyi saçma sapan yorumlarını gördükçe, ben oraya yazı yazmamak için kendimi çok zor tutuyorum açıkçası. Sizin ona yardım etmek için yazdığınız yorumları, verdiğiniz fikirleri ve paylaştığınız düşünceleri baz almak yerine işte 'Siz çok sertsiniz?', yok efendim 'Niye küçümser konuşmalar yapıyorsunuz?' gibi saçma sapan yorumlar gördükçe benim bütün tellerim atıyor. Ve çok basit bir şeyi detaylıca anlatıp, örnekler de vermenize rağmen etliye sütlüye karışmadan yapılması gerekenleri sizden beklemeleri bana çok saçma geliyor. Önceden bunlarla ilgili açılmış saçma sapan konular da var. Onları hiç hatırlamak dahi istemiyorum. Yorum yapmamak için PC yi kapatmıştım. O sıra yorum yapsam banlanabilirdim. O kadar sinirlenmiştim. Bunu uzun zamandan beri söylemek istiyordum. O konuya yorum yapamayınca açıkçası içimde patlamıştı.
En azından şuan size söylemiş olayım da, içimi rahatlatayım. Her neyse konudan daha çok uzaklaşmayayım. Anlatmak istediğim bizim insanlar kılını kıpırdatmadan 'Zaten konu açsam onlar herşeyi yaparlar' düşüncesinden çıkıp, orada sizin anlatmaya çalıştığınız şeye odaklanmalı ve üzerine düşen görevi de sizin buradaki yükünüzü hafifletmek ve sizleri de çok yormamak adına yapmalılar. Bende bu bağlamda konuşmalarımı biraz uzun tutuyorum. Elimden geldiği kadar size ne kadar çok bilgi verirsem, sizi boşu boşuna yormamış, problemle ilgili sorunları hem en aza indirgemiş, hemde gereksiz mesaj kirliliğini ortadan kaldırmak maksatlı mesajlarımı detaylı, gerekli bilgilerle ve uzun tutmaya çalışıyorum. Bu paragrafta biraz konuların dışına çıktığım için şimdiden özür dilerim. Fakat artık kendimi tutamadım. İçimdekileri en azından sizinle paylaymış olayım.
Hocam aslında amacım zaten sizin de bana uzun zamandan beri söylediğiniz gibi DDR4 bir sisteme geçiş yapabilmek. Burada Anakartın bozulması sebebiyle(Arkadaş 150 TL dedi fakat ben onu 200 TL olarak kendisiyle konuşarak güncellemeyi düşünüyorum. Neticede benden kaynaklı bir problem yok.) 200 TL gibi bir bütçe oluştu. Ben bu eski kasayı 2 ay önce birazda onun durumu iyi olmadığı için ondan hem ona bir nebze destek olmak amaçlı, hemde benim işimi bu sistem göreceği için aldım. Yoksa taksitle şartları biraz daha zorlayıp hazır kasa da alabilirdim. Fakat aldığımdan beri siz çok iyi biliyorsunuz ki, sorunlar başımdan eksik olmadı.
Arkadaşın maddi durumundan dolayı da açıkçası sistemi geri vermek istemedim. Kasayı da hiç kullanamadığımdan biraz aceleci de davranıyorum. CPU ve RAM'leri kısa zamanda satabilsem, kendi kendime neler yapabilirim diye düşünmedim değil.
2X4 GB 3000 MHZ RAM ile Gigabyte B350M Gaming3 anakart ve Ryzen 2400G baktım. Bu sefer de açığa çıkan bütçe biraz fazla oldu. Tabi böyle yapsam o ekran kartına da ihtiyacım olmayacak. Zaten söylediğiniz gibi ekran kartı da eski. Tahminen Anakarttan 200, CPU 200, 2x4 gb RAM 200 ve GPU 200 TL gibi bir getiri olsa 800 tl gibi bir rakam yapar. Tabi ben fiyatları çok iyi bilmeden sahibinden de bakıp satılabilir uygun fiyat olarak düşündüm parçaları. Belki biraz daha fazla edebilir veya daha düşük fiyat ta edebilir. Diyelim ki 800 tl etti. Bu parayla ancak Ryzen 2400G satın alabiliyorum. RAM ve Anakartı da hesap edince açığa yaklaşık 900-1000 TL gibi bir rakam çıkıyor. Bende Kasa,Güç Kaynağı ve Harddisk eski olduğundan birde bu parçaların satılmasını ne kadar bekleyeceğimi bilmediğimden hiç bu kadar uğraşmak istemedim. Parçaları hemen satabilsem hiç düşünmeden bir yeniliğe geçmek bende istiyorum. Tabiiki bu benim kendimde düşündüğüm birşey. Sizin fikirlerinizi almadan zaten böyle birşey yapmam. Aslında şunu demek istedim. Bende yeni bir sisteme geçmek çok istiyorum.
Bunun dışında bana mantıklı gelen sizin de söylediğiniz gibi İntel tabanlı ekran kartı aynı olacak şekilde bir sisteme geçebilmek. O zamanda Ramlerle birlikte Cpuyu da satmam gerekiyor. Anakart,Cpu ve Ramlere 200+200+200=600 TL bütçemiz oluşsa, 2x4 GB li fiyat performans olarak belirtmiş olduğunuz üzere 1151 soket nasıl bir anakart,cpu ve ram kombinasyonu yapabiliriz? Anakartı 0 alsak, RAM ler ve CPU yu 2. el alsak mantıklı olur mu?
Tam bir saattir anca yazıyı toparlamaya çalıştım. Bir yanlışım olduysa şimdiden kusura bakmayın.
Merakla fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.
@Murat5038 hocam.