Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Merhaba @Murat5038 hocam. Nasılsınız? Sağlığınız yerinde ve her şey yolundadır umarım. Uzun zamandır yazamıyorum kusura bakmayın. Malum evlilik mesailer çoğaldı😀

Önerileriniz doğrultusunda sisteme takviyeleri daha yeni yapmaya başladım. Temmuz sonu aldığım Samsung 860 EVO 250 GB SSD' yi sisteme daha takmadım bile. Çok fazla boş vaktim olmadığından ihtiyacım da yoktu açıkçası.

Artık sistemi güncellemeye başladım. Geçen hafta indirimden Samsung LC24F396FHMXUF monitörü satın aldım. 4 gün önce de KDV indiriminden Asus ROG Strix RX 570 modelini satın aldım. Monitörün ölü piksel testini yaptım. Bir sıkıntı yok. Fakat ekran kartını 3 gündür aldığımdan beri takmadım. Hem yoğunluktan hem de malum güç kaynağı mevzusu😀 En kısa zamanda onu güç kaynağını da yenileyeceğim inşallah. Fakat şu an tereddütlerim var. Şu an kullandığım ekran kartımı(Sapphire Dual-X HD6850 2GB) 6 pin güç girişiyle kullanmaktayım. Ekstra 2 pin haliyle boşta. RX 570 modeli 8 pin güç girişiyle çalıştığı için 6+2 pin olarak kullanmak zorundayım. Bunun bana bir zararı var mıdır? Bir de şu an takılı olmayan bu 2 pini 6 pin ile birleştirirken yanlış bir şey yapma ihtimalim var mı? Hazır sistemi ufak ufak yeniliyorken her şeyi berbat etmek istemem.

Aklıma takılan bir diğer konu güç kaynağının yetersiz gelmesi. Fakat bir yandan da şu an kullandığım HD 6850 bile yükte 125W tüketebiliyor. RX 570 değerlerine baktığımda da sanırım 120W-150W arası bir tüketim mevcut. Güç kaynağı +12 V1 /19 A ve +12 V2/18 A. Ekran kartı 30 A istiyor. Bana kalsa ben Nitro+ modelini almak istiyordum. Fakat hem 8+6 pin güç girişi istemesi hem de aşırı fazla enerji tüketimi olması sebebiyle almadım.

Bu güç kaynağı beni bir müddet daha idare edebilirse beni yeterli. RX 570 almasına aldım. Fakat 'Radeon WattMan' probleminden de korkmuyor değilim. Bir çok kişi problem yaşamış. Bu konuyla ilgili de bir öneriniz varsa rica edeceğim. Driver konusunda ekran kartını sisteme taktıktan sonra sistemi açıp DDU ile ekran kartının bütün sürücülerini sildikten sonra RX 570 driverini sonra mı yüklemeliyim?

Driver konusunda da çok problem yaşayanlar mevcut. Benim ekran kartımı bu kadar stabil kullanmamı sağlayan tek şey sizin bana paylaştığınız linkteki driver. Siz bana o driveri verdiniz. Güncelleme dediniz. Ben de driveri yükleyip hiç bir güncelleme yapmadım. Bir tek sorun bile yaşamadım. Bu HD 6850 driveri için size ne kadar teşekkür etsem az. Yeni aldığım Asus RX 570 ROG Strix 4 GB OC modelinin driverini de paylaşabilirseniz çok sevinirim. RX 570 problemleriyle ilgili bir çok konuyu okudum. 'Asus sitesinden yükle' diyen de var, 'Kendi sitesinden yükle' diyen de. Ayrıca bir de 'Optional' olanı yükleme diyen de var.

Sistemi komple satıp yeni bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Fakat hazır 3. nesil Ryzen çıkışı yaklaştığı için güncellik açısından 2. nesil toplamak istemiyorum. Bu kadar beklemişim güncel olsun. Hazır elimde hiç kullanmadığım 860 EVO 250 GB mevcut. Ekran kartımı alalı 3 gün oldu. Monitörü alalı 10 gün oldu. Geriye anakart, işlemci, kasa+güç kaynağı ve bellek kaldı.

Bir de yeni aldığım monitörü direkt takıp kullanmaya başladım. En son benim eski monitörün(Samsung SyncMaster 932N Plus) sürücüsünü güncellemiştik. Bu yeni monitör için yeni sürücü yüklemem gerekli midir?

Anakart: MSI FXA990 GD65
CPU : AMD FX 6300
RAM : 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL9 Gskill Ripjaws 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL11 Hi Level
GPU: Sapphire HD 6850 Dual X 2GB 128 BİT
HDD : 1 TB WD Cavier Blue
PSU : Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu - Technopat Sosyal
Monitör: Samsung LC24F396FHMXUF

Bu arada bu en son aldığım anakart hiç sorun yaratmadı. Hatırlarsanız eğer bu değiştirdiğim 4. ve son anakart oldu.10 aydır sorunsuz kullanıyorum😀 Tavsiyenizle aldığım Xigmatek Whiz EN9375 işlemci soğutucusundan da çok memnunum. Geçen gün taktığımdan beri ilk defa temizliğini yaptım. Bayağı bir tozlanmıştı.

Biraz karışık ve uzun olduğu için lütfen kusuruma bakmayın. 1 saattir yapabildiğim kadar düzenleme yaparak şimdi yazıyı sonlandırıyorum. Elimden geldiği kadar karışık olmamasına gayret sarfetmeye çalıştım. Fikir ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba @Murat5038 hocam. Nasılsınız? Sağlığınız yerinde ve her şey yolundadır umarım. Uzun zamandır yazamıyorum kusura bakmayın. Malum evlilik mesailer çoğaldı😀
Allah'a şükür iyiyim sen de iyisindir inş. Evet evlilik oyun işi değil sağlam temeller gerektirir, sadık olmak gerektirir :D Hanım lükse düşkünse para ve kontrolü de gereklidir :)

Bunun bana bir zararı var mıdır? Bir de şu an takılı olmayan bu 2 pini 6 pin ile birleştirirken yanlış bir şey yapma ihtimalim var mı? Hazır sistemi ufak ufak yeniliyorken her şeyi berbat etmek istemem.
PCIE güç kablosu olduğuna emin isen güç kaynağı kitapçığında hangisi yazıyorsa onları birleştirip takabilirsin. Ancak 6+2 veya bazı sistemlerde 4+4, 4+2 gibi İşlemciye güç sağlayan pinler olabiliyor bunlarla karıştırmadığın sürece sorun olmayacaktır. Yanlış takma ihtimalin zaten az doğru kablo bloğunu bulunca birleşmeleri kolaydır bunlar hep PSU kitapçığı veya sitesinden yazacaktır. Şüphen olursa buradayız zaten kabloları vs. resimleyip modelliyle vs bakarız.

Bu güç kaynağı beni bir müddet daha idare edebilirse beni yeterli. RX 570 almasına aldım. Fakat 'Radeon WattMan' probleminden de korkmuyor değilim. Bir çok kişi problem yaşamış. Bu konuyla ilgili de bir öneriniz varsa rica edeceğim. Driver konusunda ekran kartını sisteme taktıktan sonra sistemi açıp DDU ile ekran kartının bütün sürücülerini sildikten sonra RX 570 driverini sonra mı yüklemeliyim?
Aradan baya zaman geçti sistemini bilmiyorum yani. AMD sorunları her zaman çıkar ancak yazılımsal sorunların çözümü illa olur. Güncellemelerle o bahsettiğin sorunlar gideriliyor. 6850 dediğin kartın sürücüleri kuruluysa DDU ile kaldırıp yeni kartı takman lazım sonra tekrar DDU uygula her ihtimale karşın. Sonra güncel sürücüsünü kurabilirsin. RX570 dediğini zaten uyarmışımdır Sapphire'den uzak dur diye ama aldıysan yapacak pek bir şey yok zaten. Bazı yerlerde OEM olanları da tavsiye edenler oluyor onlara aldırış edip ucuza kaçma OEM ürün alma yani :)

sus RX 570 ROG Strix 4 GB OC modelinin driverini de paylaşabilirseniz çok sevinirim. RX 570 problemleriyle ilgili bir çok konuyu okudum. 'Asus sitesinden yükle' diyen de var, 'Kendi sitesinden yükle' diyen de. Ayrıca bir de 'Optional' olanı yükleme diyen de var.
Hmm, aldığına göre güzel olanı almışsın OC olan model olmasa iyi olurdu da sorun değil. Sürücüyü hangisi güncel ise oradan indirebilirsin. Asus AMD sitesinden güncel veriyorsa ilk tercihin orası olmalı ama çoğunlukla vermez :D O yüzden AMD sitesinden en güncel sürümün hangisi ise beta dahil onu yükle. Tabi cevapta belirttiğim DDU yöntemini uygulayıp(şu an takılı ise çıkartmaya gerek yok ekran açıldıysa).

Geriye anakart, işlemci, kasa+güç kaynağı ve bellek kaldı.
Onları yazmış olmam lazım zaten. Yazmadıysam yeni konu açıp elindekileri yazıp geri kalan parçalar ne ise belirtip yardım isteyebilirsin demişimdir. Demediysem de bunu yapman lazım yoksa burada konu karışacak :)

Bir de yeni aldığım monitörü direkt takıp kullanmaya başladım. En son benim eski monitörün(Samsung SyncMaster 932N Plus) sürücüsünü güncellemiştik. Bu yeni monitör için yeni sürücü yüklemem gerekli midir?
İsteğe bağlı sorun varsa görüntü vs. yükleyebilirsin.

Bu arada bu en son aldığım anakart hiç sorun yaratmadı. Hatırlarsanız eğer bu değiştirdiğim 4. ve son anakart oldu.10 aydır sorunsuz kullanıyorum😀 Tavsiyenizle aldığım Xigmatek Whiz EN9375 işlemci soğutucusundan da çok memnunum. Geçen gün taktığımdan beri ilk defa temizliğini yaptım. Bayağı bir tozlanmıştı.
Boşa tavsiye etmemişim demek ki :D

Merhaba @Murat5038 hocam. Öncelikle hayırlı akşamlar dilerim. Ekran kartını takacağım. Fakat aklıma takılan bir soru var. Yeni aldığım Asus ROG Strix RX 570 4 GB OC ekran kartı 'Power' bilgi kısmında => Radeon RX 570 Asus ROG Strix Gaming OC 4GB Can Run PC Game System Requirements sitede PSU= 450 Watt & 30 Amps yazıyor. Bendeki güç kaynağı => Everest EPS-5500 500W 12cm Fan+ 4*Sata Power Supply - Bütünü Oluşturan Parçalar. 8 pin olması için 6+2 pin güç çıkış soketlerinden birini takınca (+12V1 19A, +12V2 18A fark etmez) haliyle çift kanal olduğu için desteklediği akım 19 veya 18A olmuş olacak. Ekran kartı da 30A istediği için, tek 12V kanaldan birinin ekran kartına verdiği 19 veya 18A değerin düşük olduğundan dolayı ekran kartına bir problem yaratma ihtimali olabilir mi? Yoksa totalde 12V çift kanalın verdiği 37A değeri tek kanal 6+2 pin takılıyken güç kaynağı ekran kartı için verebiliyor mu? Soru biraz enteresan gibi olsa da akşam eve geldiğimden beri forumda dolandım fakat tam olarak net bir cevap bulamadım. Eğer ekran kartı güç girişi için 6+2 pin tek 12V kablosu takılıyken çift kanalın verdiği 37A değerini güç kaynağı ekran kartı için kullandırabiliyorsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Fakat kafama takıldı bu soru. Bu arada size sorduğum ekstra boştaki 2 pin zaten şu an eski ekran kartımda takılı olan 6 pin güç girişiyle birleşik. Belki 50 tane siteye baktım da sonunda 'game-debate.com' sitesinde PSU= 450 & 30 Amps değerini bulabildim😀 Daha bir de hem ekran kartı driver meselesi eğer sorun çıkartmazsa bir de darboğaz meselesi var. Şu kartı sağ salim takıp kullanabilirsem inşallah hemen onlara da geçeceğim. Fakat önce cevabınızı bekliyorum.

Hocam benim soru farkındayım biraz garipti. Güç kaynağına güvenmediğimden sormak zorunda kaldım. Ekran kartı güç gereksinimi özellikleri normalde 450W & 30Amps. Minimum 450W & 30Amps değer istiyor. Benim güç kaynağında tek 12V çıkış yok. 12V1 ve 12V2 olarak çift kanal bulunmakta. Bunlardan biri 19 diğeri 18A çıkış değeri veriyor. Yani 12V1 = 12VX19A = 228W değer destekliyor. 12V2 = 12VX18A = 216W değer destekliyor. Herhangi bir 12V kanalına ekran kartı güç girişini takınca ikiside ekran kartının maksimum tek başına harcadığı 150W değerini karşılıyor. Kafamdaki soru 'PSU üzerindeki çift 12V kanalından ekran kartı için bir tanesini kullanacağımdan ekran kartının totalde istediği 30A değerini PSU ekran kartı için kullandırabilecek mi?' sorusuydu. Kaç gündür araştırıyorum mantıklı tam net bir cevap bulamadığımdan size sormak istedim😀

Genel değer olarak 450W & 30Amps dediği için bende çift kanalın verdiği 30Amps değerini ekran kartı kullanabileceğini düşündüğümden taktım çalıştırıyorum. Söylediğiniz gibi öncelikle eski ekran kartım takılıyken DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal birebir uyguladım. Sonra ekran kartını değiştirdim. AMD sitesinden güncel sürüm olan 'Adrenalin 2019 19.3.3' Sürümünü yükledim.

Dün 2-3 farklı oyuna girdim. Ekran kartı sıcaklığı her oyunda 'Ultra' ayarlarda maksimum 70 dereceyi gördü. Genelde daha düşük derecelerde çalışıyor. CPUID HWMonitör ve MSI Afterburnerle kullanımları takip ettim. Haliyle çözünürlük 1920X1080 'Ultra' ayarlar olsa da FX6300 işlemcim Asus ROG Strix RX 570 4 GB OC ekran kartıma darboğaz yapıyor. Oyunlarda ortalama ekran kartının harcadığı ortalama güç '120W-135W' arasında değişiyor. İnternette dolanırken maksimum 12W güç harcıyor. Şu ana kadar herhangi bir problem yok. Fakat genel olarak kullanıcıların RX 4XX ve 5XX serilerinde yaşadığı 'Wattman' problemiyle karşılaşmaktan da korkmuyor değilim. Bu sebeple 'Radeon Ayarları' bölümünden hiç bir ayarı ellemiyorum. Sadece Freesync açık mı diye baktım. Açıkmış. Monitörde de Freesync 'Üstün Motor' ayarına getirdim.

Sistemin şu anki hali;

Anakart: MSI FXA990 GD65
CPU : AMD FX 6300
RAM : 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL9 Gskill Ripjaws 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL11 Hi Level
GPU: Asus ROG Strix RX 570 4 GB OC ( Eskisi Sapphire Dual-X HD 6850 2 GB idi)
HDD : 1 TB WD Cavier Blue
PSU : Everest EPS-5500 500W 12cm Fan+ 4*Sata Power Supply - Bütünü Oluşturan Parçalar
Monitör: Samsung LC24F396FHMXUF
Klavye : Cooler Master Masterkeys Lite L
Mouse : Logitech G102
Kulaklık : Kingston HyperX Cloud Stinger
Mousepad : Steelseries Qck+

İlk işim aldığımdan beri hiç kullanmadığım kenarda duran Samsung 860 EVO SSD' yi sisteme takmak. Akabinde en kısa zamanda PSU değiştirmek. Aslında İtopya 2. yaş indiriminde 'Cooler Master MasterWatt 650W 80 Plus Bronze Aktif PFC' modeli 419 TL fiyata düşmüş durumda. Fakat monitörü alalı 10 gün, ekran kartını alalı henüz 5 gün oldu. PSU indirimi de çok cazip gibi görünüyor. Bu arada araştırdığım kadarıyla orta seviyelerde PSU modelleri;

Cooler Master MasterWatt
FSP Hydro
Silverstone Essential.

Bunların dışında önereceğiniz modeller veya 'Şu modeli al geç' diyeceğiniz model varsa aklımda bulunsun. PSU fiyatları yakın zamanlara göre gerçekten çok fazla artmış. Bende yaza Ryzen 3 çıkınca zaten anakart, işlemci ve bellekleri değiştireceğim için o vakte kadar kasa ve güç kaynağını alıp aradan çıkarmak istiyorum.

Sisteme takviyeyi yeni yapmaya başlayabilmemin sebebi malum evliliğin yeni olması. Haliyle masraflarla birlikte iş yoğunluğunun yüksek olması. Bu parçaları bile birdenbire araya sıkıştırarak aldım😀 Sizinle çok uzun zamandır diyalog halindeyiz. Benimle uğraşıyorsunuz😄 Şu kasayı ilk aldığımdaki haline göre bayağı bir gelişme kat edebilmiş miyiz? SSD' yi takıp kasa+ güç kaynağı en azından sadece güç kaynağını bile alıp aradan çıkartabilirsem eğer zaten geriye ana bileşenlerden 3 parça kalacak. Onlar da Ryzen 3 çıkınca tamamlandı mı bu ekran kartı en düşük bileşen kalacak sanırım😀

Bu arada yine yazıyorum. İstanbul civarlarına gelme durumunuz olduğunda lütfen belirtin. En azından bir çay, kahve içmeye ayıracak vaktiniz olabilirse iki sohbet çok etmek isterim sizinle. O kadar kahrımı çektiniz🤣 Şu sistem 10 aydır sorunsuz çalışıyorsa tamamen sizin sayenizde. Kendi başıma kalsam muhtemelen kafayı yemiştim😀

Kafamdaki soru 'PSU üzerindeki çift 12V kanalından ekran kartı için bir tanesini kullanacağımdan ekran kartının totalde istediği 30A değerini PSU ekran kartı için kullandırabilecek mi?' sorusuydu. Kaç gündür araştırıyorum mantıklı tam net bir cevap bulamadığımdan size sormak istedim😀
Karşılamaz. Hadi karşıladı diyelim yine de almanı tavsiye etmiştim. Ucuz bir PSU'ya sistemi bırakırsan hepsinin kül olmasını beklemiyorsan zaten alman lazım yani boşa düşünme eskisini kullanabilir miyim diye.
FSP aklından çıkar :)
Bunların dışında önereceğiniz modeller veya 'Şu modeli al geç' diyeceğiniz model varsa aklımda bulunsun. PSU fiyatları yakın zamanlara göre gerçekten çok fazla artmış. Bende yaza Ryzen 3 çıkınca zaten anakart, işlemci ve bellekleri değiştireceğim için o vakte kadar kasa ve güç kaynağını alıp aradan çıkarmak istiyorum.

Sisteme takviyeyi yeni yapmaya başlayabilmemin sebebi malum evliliğin yeni olması. Haliyle masraflarla birlikte iş yoğunluğunun yüksek olması. Bu parçaları bile birdenbire araya sıkıştırarak aldım😀 Sizinle çok uzun zamandır diyalog halindeyiz. Benimle uğraşıyorsunuz😄 Şu kasayı ilk aldığımdaki haline göre bayağı bir gelişme kat edebilmiş miyiz? SSD' yi takıp kasa+ güç kaynağı en azından sadece güç kaynağını bile alıp aradan çıkartabilirsem eğer zaten geriye ana bileşenlerden 3 parça kalacak. Onlar da Ryzen 3 çıkınca tamamlandı mı bu ekran kartı en düşük bileşen kalacak sanırım😀
Önceden de demişimdir AMD sisteme yatırım yapma diye Ryzen filan bence alma İntel sisteme yatırım yapmaya bak. İleriye dönük olsun dersen bir ihtimal tabi alabilirsin.
PSU konusunda gerçek 80+ veya üzeri 500w üzeri bir şey olsun da gerisi önemli değil. PSU konusunda zaten yine demişimdir hangilerinden uzak durman gerektiği gibi.
RAİL olmayan PSU al eğer çift ekran kartı kullanmayacaksan.
Bu arada yine yazıyorum. İstanbul civarlarına gelme durumunuz olduğunda lütfen belirtin. En azından bir çay, kahve içmeye ayıracak vaktiniz olabilirse iki sohbet çok etmek isterim sizinle. O kadar kahrımı çektiniz🤣 Şu sistem 10 aydır sorunsuz çalışıyorsa tamamen sizin sayenizde. Kendi başıma kalsam muhtemelen kafayı yemiştim😀
:) İçmiş kadar oldum sağolasın, sorunun çözülsün de gerisi sıkıntı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı