Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam hayırlı günler. İçimin rahat etmesi açısından macun konusunda neredeyse bütün rehberleri inceledim. Soğutucu elime geçen Çarşamba günü geçti. Resimlerini alta paylaşıyorum. Macun konusunda çok kararsız kaldım.:) Noctua NT-H1, Arctic Silver 5, Arctic MX-4, Zalman STG2, Xigmatek PTI-G3606 ve Cooler Master Mastergel Maker Nano. Antec Nano Diamond Thermal Compound Formula 7 Amazon harici bulamadığımdan eledim. Harici Thermal Grizzly Kryonaut modeli de Amazon harici bulamadığımdan eledim. İtopya sitesinden Cooler Master Mastergel Maker Nano siparişini verdim. İnşallah güzel seçim yapmışımdır? Fikir ve görüşlerinizi alabilir miyim?

EN9375.jpg

EN93751.jpg

EN93752.jpg

EN93753.jpg

İlk olarak hayırlı olsun. Güzel gözüküyor şimdiden bile. Peteklere zarar verme sakın.
Macuna gelirsek, macun için çok fazla değişen birşey yok aslında ama yine de öner dersen kaliteli olsun dersen;
5 Best Thermal Pastes 2018 (Updated Buyer's Guide) - GamingScan
Cooler Master Mastergel Maker Nano, Noctua NT-H1 bunlardan birini alabilirsin.

Cooler Master Mastergel Maker Nano listede yokmuş.:) Fakat alabilirsin demeniz benim için fazlasıyla yeterli. Sabah siparişi verdim. Kısmetse yarına elime ulaşmış olur. Videoların ikisini de seyrettim. CPU' nun tam orta kısmına minik top halinde sürsem yeterli olacak gibi. Sanki benim için en risksiz olan yöntem o.:) Daha önce hiç sürmediğim için yanlış bir işlem yapmak istemem. Belki biraz yayabilirim. Gerçi videodaki arkadaş 'Çok az sürmeyin. Çok fazla da sürmeyin. Geri kalan yöntemlerle yaptığı testlerde alacağınız performans aşağı yukarı aynı olacak demiş.'

Şuan Discord, Aida64 ve 2 Google sayfası açık olmasına rağmen yük yokken CPU 70 derecelerde. Bu en son anakartı aldıktan sonra dereceler bu kadar tavan yapmaya başladı. Oyundayken de 81 dereceleri görmeye başladı. Benim ufak fan arada 5200 RPM' leri görüyor.:) Belki de bilgisayarcı arkadaş anakartı değiştirirken CPU' yu tam temizlemeden üstüne az miktar daha macun sürdü. Veya hiç sürmedi, direkt tekrar olan macunla fanı geri taktı. Zaten 10 gün önce sürdüm diye düşünüp termal macun temizlemeden ve yenisini sürmeden direkt takmış da olabilir. Orayı göremedim.:) Her neyse geriye bir de montaj kalıyor. Arkadaşla beraber inşallah montaj işlemini sorunsuz bir şekilde halledebiliriz.

Ayrıca CPU' yu temizleme işlemi için macunun yanında gelen malzemeler yeterli midir?

Ek olarak en alttaki peteğin bir üstündekine mesafesi diğerlerine göre çok yakın. Çok az baskıyla biraz düzelttim onu. En alttaki petekten bir tarafı düzgün. Öbür tarafında bu yakınlık söz konusu. Onun harici görebildiğim petekler düzgün. Anlaşılabilir olması açısından alta resimleri bırakıyorum.

petekler1.jpg

petekler2.jpg

Son düzenleme:
Gördüm yamukluğu son resimde :) O kadarı sorun olmaz ama tam birleşmesin hiçbiri.
Soğutucu veya macun ile birlikte hangileri geldiğini yazarsan anlarız yeterli mi diye ancak sana lazım olacaklar sürmeden önce bir ıslak mendil hafif kurutulmuş da iyi olur. Nemli olsun kısaca yeterli eskisini işlemci üzerinden silersin üst tabandan aşağı doğru sarkmasın kafi.
Macun zaten soğutucuda var gördüğüm kadarıyla o yüzden onu kullanmak istemiyorsan onu da silip yeni macunu sadece işlemci üzerine göz kararı birleştirdikten sonra sağa sola taşmayacak şekilde ayarlayıp takabilirsin.
Diğer ve en çok dikkat edeceğin husus da :) Takarken direkt olarak oturman macunla birleşince soğutucuyu sağa sola kımıldatma sakın. Kımıldarsa da kaldırıp bakayım deme :D Daha çok berbat edersin çünkü.
Diğer önemli not da soğutucuyu takmadan önce macunsuz soket bağlantılarını ve vida deliklerini ayarlayıp sıkmayı dene sonra macunlu yaparsın.

Hocam kutu ve içerik resmini alta paylaşıyorum.

mastergel maker nano.jpg

Üstte macun, solunda spatula ve macun şırıngasının altında minik bir pakette 'Grease Cleanser' var. Bu 'Grease Cleanser' eski macunu silmek için sanırım. Peki açıldıktan sonra tekrar kullanma durumu var mıdır? Kaç kullanımlıktır sizce? Bir de nasıl muhafaza edebilirim? Benim yeğen için kullandığımız Baby Uni marka ısmal mendilde alkol, paraben, parfüm ve sentetik lif yok. Yani saf doğal. Islaklık seviyesi biraz fazla olabilir. Rulo havlu peçeteyle ıslaklığını alıp nemli hale getirebilirim. Veya temizliği 'Grease Cleanser' ile mi yapmak gerek?

Ayrıca soğutucunun bakır ısı borularının metal kısımla birleştiği en alt noktada yani CPU ile birleşme noktasında şeffaf minik bir yapıştırıcı var. Tozlanmasın diye kapalı tutmak için yapıştırmışlar sanırım. Azıcık şeffaf jelatini çıkartıp macun var mı diye kontrol ettim. Fakat macun göremedim. Jelatini geri taktım. Soğutucu aparat kutusunun içinde de macun göremedim. Sanırım macunsuz gelmiş.

Macunu sürerken tam orta noktaya minik bir yuvarlak tane gibi bırakmayı düşünüyorum. Macunla gelen spatula ile sizce yaymaya gerek var mı?

Söylediğiniz gibi önce CPU temizledikten sonra macunsuz soket bağlantıları ve vida deliklerini ayarlayıp sıkmayı denedikten sonra CPU soğutucusunu takarken de bir kerede oturtup hareket ettirtmeden arkadaşla yarın takmaya çalışacağız. :D

Bir de bir şey daha danışacağım. Anakartı komple kasadan sökmemiz mi gerekiyor? Haliyle ekran kartını da sanırım sökmemiz gerekiyor? İşlem sırasını nasıl yapmalıyım? Her şey hazırken son noktada bir hatayla herhangi bir bileşene hasar vermek istemem. Veya yanlış bir uygulama ve işlem yapmak istemem. Sizi daha fazla uğraştırmak hiç istemem.:D

Veya temizliği 'Grease Cleaner' ile mi yapmak gerek?
Onunla da silebilirsin.
Bir de bir şey daha danışacağım. Anakartı komple kasadan sökmemiz mi gerekiyor? Haliyle ekran kartını da sanırım sökmemiz gerekiyor? İşlem sırasını nasıl yapmalıyım?
Kasa arkasına arka plaka takılacağı için arka kapağı açınca takabiliyorsan sökmene gerek yok komple.
Takamıyorsan evet sökmen gerekli. Kullanım kılavuzunda hepsi yazıyor zaten hangisine vidaları takacağın da kılavuzda yazılı görsel şekilde.

Hocam öncelikle hayırlı bayramlar, geceler. Nasılsınız? Alta CPU fan takılı resimleri bırakıyorum. Arkadaşla takarken biraz sıkıntılar yaşadık. Fakat sonunda sonuca ulaştık. :) Ayrıca macunu da sürdük. Ortaya ufak bir yuvarlak tane bıraktık. Macunla beraber gelen spatula ile CPU üstüne yaydık. Ardından soğutucuyu oturttuk. Haliyle arkadaş aparatları takarken ben soğutucuyu tuttum. Bu esnada ufak tefek kaymalar oldu. Fakat macunda herhangi bir taşma görmedim. Fanı takarken biraz zorlandık. O ufak metal tellerin nasıl takıldığını bilmiyorduk. Biraz uğraştık. Ardından internetten bakarak çözdük. Sağ taraf tam kasanın tepe noktasına geldiğinden biraz kasa içine doğru soğutucuyu çekerek ancak takabildik. Önce macunu sürdük. Sonra soğutucuyu taktık. En son fanı taktığımız için sağ taraftaki teli takarken biraz sıkıntı yaşadık. Sağlık meselelerinden dolayı biraz geç yazdım. Kusura bakmayın.

cpu soğutucu.jpg

cpu soğutucu1.jpg

BIOS ayarlarından bütün enerji modlarını kapattım. SVM Mode, Cool'n'Quiet, Core C6 State, Turbo Core, Spread Spectrum, C1E Support, IOMMU Mode seçeneklerinin hepsini kapattım. CPU Ratio 17.5× değerinde frekans 3.5 GHZ idi. CPU Ratio 20.5 × yaptım. Voltaj değerleriyle oynamadan CPU frekansını 4.1 GHZ hızına yükselttim. Sabit 4.1 GHZ hızda kullanmaktayım.

Şuan boşta(Discord, CPUID HWMonitör ve 25 adet Google sayfası açıkken 42-44 derece civarlarında. Fan tam hızında dönüyor. Kırmızı ledi gerçekten çok güzelmiş. :) Oyundayken de uzun zaman geçince maksimum 48-50 dereceyi buluyor. CPUID HWMonitör değerlerinde anlamadığım bir yer var. Temperatures TMPIN0 sanırım CPU. TMPIN1 değeri 64-65 dereceleri bulabiliyor. Bu değerin ne olduğuyla ilgili bir fikriniz var mı? Ve bu değerin 64-65 derecelere kadar ulaşmasının bir sakıncası var mı? TMPIN2 değerinin de anakart olduğunu düşünüyorum. Fakat bunlar sadece araştırdığım kadarıyla kendi tahminlerim. Tam olarak bu 3 TMPIN sıcaklık değerlerinin ne olduğuyla ilgili bir bilgim yok.

cpuid.jpg

Bununla beraber kasaya fan takmayı ve beni idare etsin diye hazır Vatan bilgisayarda KDV indiirmi varken ekran kartı almayı düşünüyorum. Bulduğum fan sizin önerinizle aldığım CPU soğutucusu XIGMATEK WHIZ En9375' in fanı. Düşündüğüm ekran kartı da 1050Ti. Fakat 1050Ti olarak 3 seçenek mevcut. Bunlardan 14 fan yaprağı olan MSI Gaming modelini düşünüyorum. Sıcaklık olarak diğer 2 modelden daha performanslı olacağı kanaatindeyim. Alta fan özellik ve vatandaki linkini bırakıyorum. Ekran kartlarıyla ilgili linki de bırakıyorum. Sizce fiyatları alınabilir seviyelerde mi?

XIGMATEK
XIGMATEK SC120 RGB 120MM LED FAN

MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
ASUS GTX1050 Ti CERBERUS GAMING OC GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

Şuan CPU soğutucusu olarak gelen fan sitesinde 78 CFM olarak görünüyor. Fakat 3 pin for chassis 52 CFM olarak gözüküyor. Bildiğiniz üzere bende şuan yeni aldığım CPU soğutucusu bir de egzoz fan takılı. Harici takılı olan herhangi bir fan yok. Şuan kasama takabileceğim de sanırım ön tarafa fan yeri var. 2 adet takabilir miyim sizce? Bir de 52 CFM değeri yeterli midir sizce? Kasanın altında HDD yeri ile PSU yeri arasında altta arada boşluk var aslında. Oraya da bir adet takma şansım olabilir. Fakat kabloların hepsi orada kümelendiği için orası bayağı bir karmançorman. Kasanın tepesinde de herhangi bir boşluk yok. Bundan dolayı ön tarafa 2 adet fan taksam sizce hava sirkülasyonu açısından yeterli olur mu?

Dosya Ekleri

• cpuid.jpg
    cpuid.jpg
    3 KB · Görüntüleme: 46
Hocam öncelikle hayırlı bayramlar, geceler. Nasılsınız? Alta CPU fan takılı resimleri bırakıyorum.
Sağolun size de hayırlı bayramlar. Evet fan güzel çıkmış.
Sağlık meselelerinden dolayı biraz geç yazdım. Kusura bakmayın.
Ö.D, geçmiş olsun sağlık daha önemli.
CPUID DEVELOPERS CORNER
Mainboards/ Temperatures kısmında CPU, Anakart, Sistem ve ACPI termal bölgeleri olarak gözüküyor. Yani çok aşırı kaçmadıkça sorun olmaz. Normal şuan. Aida64 ile değerlere bak
Şuan kasama takabileceğim de sanırım ön tarafa fan yeri var. 2 adet takabilir miyim sizce? Bir de 52 CFM değeri yeterli midir sizce?
Takabilirsin sorun olmaz. Yeterli seviyede. Önde takılacak yerler varsa ve anakartta 3 pin fan slotları yeterliyse takabilirsiniz.

Ekran kartlarından seçtiklerinden ise MSI Gaming olanı alırdım şahsen.

Hocam öncelikle hayırlı akşamlar ve hafta sonları dilerim. Aida64 1 aylık deneme süreci bitti. Şuan Aida64 açılmadığından dolayı bende yaptığım araştırmalar sonucu tavsiyeler doğrultusunda CPUID HWMonitör indirdim. TMPIN0 değerinin CPU olduğunu anladım. Fakat TMPIN1 değerini tam anlayamamıştım. Bayağı bir araştırma da yaptım. Bende Temperatures kısmında TMPIN0, TMPIN1 ve TMPIN2 olarak 3 bölge gözüküyor. TMPIN2 değeri de boşta 35 derece falan. Oyuna girince 41,42 en fazla oluyor. TMPIN1 değeri boşta 58, oyundayken 63 derecelere kadar çıkıyor. Yine bir kontrol edeceğim. Hatırladığım kadarıyla en yüksek 63 veya 64 dereceyi görmüşümdür. Hangi bölge olduğunu da anlayamadığımdan korktum. Size danışayım dedim. Kasada da egzoz fanı harici bir tek CPU fanı olunca ön tarafa 2 adet fan taksam mı diye düşündüm. Anakart MSI 990FXA-GD65. Kasayı açtım. Sys1,2,3,4 olmak üzere tam 4 adet fan girişi mevcut. Fakat benim PSU Everest EPS-5500 500W 12cm Fan+ 4*Sata Power Supply - Bütünü Oluşturan Parçalar. Kasada kablolar alt orta kısımda PSU ile HDD ortasında karmançorman durduğu için uğraşırken bir problem çıkarabilirim diye çok fazla ellemedim.

O günkü işimden dolayı Vatan indirimini kaçırdım. Hepsiburada dün ve önceki gün KDV indirimdeydi. SSD almalısın demiştiniz. Bende indirimde Adata SU800 modelini 213 TL' ye görür görmez hemen aldım. Zaten en fazla birkaç kişi daha alabilmiştir. Şuan Hepsiburada kendi satışından kaldırmış. :) Muhtemelen kendi stokları tükenmiş olabilir. Henüz ürün elime ulaşmadı. Muhtemelen Pazartesi elime geçmiş olur.

Bunun dışında monitörümün çözünürlüğü maksimum 1280x1024 olduğu için ve VGA giriş olduğundan 1050Ti modelini Hepsiburada indirimdeyken de almadım. HDMI veya DVI-D aktif çevirici kullanarak ancak görüntü alabileceğimi, buna rağmen görüntü alabilsem bile yine de problemler yaşayabileceğimi ve gecikme süresini olumsuz yönde etkileyebileceğini öğrenince kararımdan vazgeçtim.

Şu an hamle olarak monitör almayı düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var. Bir yakınım Almanya' da yaşıyor. Türkiye' ye de müsait olduğunda geliyor. Oradaki fiyatlar buradan daha uygun olduğu için oradan getirtmeyi düşünüyorum. Hatta sizin de söylediğiniz gibi idareten şuan bu sistemle devam ediyorum. En kısa zamanda mevcut sistemi satıp ve en uygun fiyatla sistem toplayabileceğim en yakın zamanda yani 'Black Friday' zamanı toplayabildiğim bütün parçaları Almanya' dan tanıdığa aldırtıp buraya getirtmeyi düşünüyorum. Monitör ve kasa mecburen buradan alacağım. SSD, RAM, CPU, GPU ve Mainboard hatta yanına kasa fanları ve ekipman bile getirtmeyi düşünüyorum. Hem o zamana Nvidia yeni kartlarını da çıkartmış olur. Bir de yeni serilerde GDDR6 bellek kullanılacağı ve performans olarak yaklaşık bir önceki seri olan 1000 serisine oranla %30' a yakın bir performans artışı olabileceği söyleniyor.

Genel olarak fikir, öneri ve düşüncelerinizi merakla bekliyorum. Saygılar @Murat5038

Size de hayırlı akşamlar. İlk olarak sıcaklıklara o kadar kafayı takma fan aldıktan sonra zaten yeterli soğutma sağlıyor. O yüksek olarak büyük ihtimal Aida64'de PCH olan köprülerden biridir genelde güney köprüsü olur. O yüzden çok fazla artmadıkça 90'lara filan gelmedikçe kafanı takma.Almanya konusu evet doğru oradan alman daha doğru olur oradaki arkadaşından da iyice öğrenip ucuz olabilecekleri oradan alabilirsiniz. Ekran kartı ve Ankartı oradan alacaksanız monitörü de oradan alsanız iyi olur aslında. Kasa büyük ama anakartta büyük sayılır :D Kasayı yine de buradan alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı