Hocam öncelikle hayırlı akşamlar ve hafta sonları dilerim. Aida64 1 aylık deneme süreci bitti. Şuan Aida64 açılmadığından dolayı bende yaptığım araştırmalar sonucu tavsiyeler doğrultusunda CPUID HWMonitör indirdim. TMPIN0 değerinin CPU olduğunu anladım. Fakat TMPIN1 değerini tam anlayamamıştım. Bayağı bir araştırma da yaptım. Bende Temperatures kısmında TMPIN0, TMPIN1 ve TMPIN2 olarak 3 bölge gözüküyor. TMPIN2 değeri de boşta 35 derece falan. Oyuna girince 41,42 en fazla oluyor. TMPIN1 değeri boşta 58, oyundayken 63 derecelere kadar çıkıyor. Yine bir kontrol edeceğim. Hatırladığım kadarıyla en yüksek 63 veya 64 dereceyi görmüşümdür. Hangi bölge olduğunu da anlayamadığımdan korktum. Size danışayım dedim. Kasada da egzoz fanı harici bir tek CPU fanı olunca ön tarafa 2 adet fan taksam mı diye düşündüm. Anakart MSI 990FXA-GD65. Kasayı açtım. Sys1,2,3,4 olmak üzere tam 4 adet fan girişi mevcut. Fakat benim PSU
Everest EPS-5500 500W 12cm Fan+ 4*Sata Power Supply - Bütünü Oluşturan Parçalar. Kasada kablolar alt orta kısımda PSU ile HDD ortasında karmançorman durduğu için uğraşırken bir problem çıkarabilirim diye çok fazla ellemedim.
O günkü işimden dolayı Vatan indirimini kaçırdım. Hepsiburada dün ve önceki gün KDV indirimdeydi. SSD almalısın demiştiniz. Bende indirimde Adata SU800 modelini 213 TL' ye görür görmez hemen aldım. Zaten en fazla birkaç kişi daha alabilmiştir. Şuan Hepsiburada kendi satışından kaldırmış.

Muhtemelen kendi stokları tükenmiş olabilir. Henüz ürün elime ulaşmadı. Muhtemelen Pazartesi elime geçmiş olur.
Bunun dışında monitörümün çözünürlüğü maksimum 1280x1024 olduğu için ve VGA giriş olduğundan 1050Ti modelini Hepsiburada indirimdeyken de almadım. HDMI veya DVI-D aktif çevirici kullanarak ancak görüntü alabileceğimi, buna rağmen görüntü alabilsem bile yine de problemler yaşayabileceğimi ve gecikme süresini olumsuz yönde etkileyebileceğini öğrenince kararımdan vazgeçtim.
Şu an hamle olarak monitör almayı düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var. Bir yakınım Almanya' da yaşıyor. Türkiye' ye de müsait olduğunda geliyor. Oradaki fiyatlar buradan daha uygun olduğu için oradan getirtmeyi düşünüyorum. Hatta sizin de söylediğiniz gibi idareten şuan bu sistemle devam ediyorum. En kısa zamanda mevcut sistemi satıp ve en uygun fiyatla sistem toplayabileceğim en yakın zamanda yani 'Black Friday' zamanı toplayabildiğim bütün parçaları Almanya' dan tanıdığa aldırtıp buraya getirtmeyi düşünüyorum. Monitör ve kasa mecburen buradan alacağım. SSD, RAM, CPU, GPU ve Mainboard hatta yanına kasa fanları ve ekipman bile getirtmeyi düşünüyorum. Hem o zamana Nvidia yeni kartlarını da çıkartmış olur. Bir de yeni serilerde GDDR6 bellek kullanılacağı ve performans olarak yaklaşık bir önceki seri olan 1000 serisine oranla %30' a yakın bir performans artışı olabileceği söyleniyor.
Genel olarak fikir, öneri ve düşüncelerinizi merakla bekliyorum. Saygılar
@Murat5038