Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Merhaba @Murat5038 hocam. Nasılsınız? Keyfiniz, sağlığınız yerindedir umarım. Ramazan bayramınız mübarek olsun. Rabbim sağlıklı, huzurlu, mutlu, hayırlı ve sevdiklerinizle beraber nice bayramlar görmeyi nasip etsin inşallah.
 
Bu Ramazan pek iyi geçmedi sağlıktan yana ama iyi olmaya çalışıyoruz yine de bu halimize ALLAH'a şükür. Sen iyisindir inşallah. Bütün iyi dileklerinin 100 katı seninde olur inş :) Sağolasın kutladığın için. ALLAH'a emanet ol.
 
Çok geçmiş olsun hocam. Hava değişiklikleri zorladı haklısınız. Benim de uyku düzeni hatta uyku tamamen kayboldu :) Bunun dışında şükürler olsun. Amin cümlemizin iyi, hayırlı ve güzel duaları kabul olur inşallah. Siz de ALLAH' a emanet olun.
 
Çok geçmiş olsun hocam. Hava değişiklikleri zorladı haklısınız. Benim de uyku düzeni hatta uyku tamamen kayboldu :) Bunun dışında şükürler olsun. Amin cümlemizin iyi, hayırlı ve güzel duaları kabul olur inşallah. Siz de ALLAH' a emanet olun.
Bana mesaj atabilir misiniz? Ya da buradan da yazabilir misiniz? Ethernet sorunum var da nasıl çözdünüz çok merak ediyorum. Yurtta sıkıntı yaşıyorum ve halletmem gerek en kısa zamanda. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Yine başınızı ağrıtmak zorunda kaldığım için kusuruma bakmayın. Cumartesi gecesi enteresan bir şekilde bir denbire kopan ethernet bağlantısı şu an halen aynı hatayı vermekte. Ağ bağlantılarında herhangi bir ethernet görünmüyor. Sağ alttaki simgede 'bağlı değil hiç bağlantı yok' yazıyor. İlginçtir ki cumartesi gecesi sorunu yaşadım. Hemen çözülmeyeceğini anladığımda yattım. Pazar öğlene doğru masaüstünü açtım. Kendi kendine düzelmişti sorun. Üstünden 3 saat geçti. Sonrasında yine koptu. Bir 3 saat sonra kendi kendine geldi. Akabinde çok sık bağlantı kopmaları ve sorunlar yaşadım. Çözemeyince yine yattım. Bugün sabah baktığımda düzelmişti. Fakat çok kısa süre sonra yine aynı ağ bağlantılarında ethernet görünmiyor. Arada bir geliyor. Tekrar gidiyor. Bazen restart atıyorum o zaman geliyor. Fakat bugün neredeyse masaüstümle hiçbir işlem yapamadım.

Enteresandır ki modemin bütün ışıkları yanıyor. Şu an laptoptan yazıyorum bu yazıyı. Wi-Fi bağlantısında hiçbir problem yok. Evdeki bütün telefonlar da laptoplar da Wi-Fi ile internete gayet güzel bir şekilde bağlanabilmekte.

Tek problem masaüstü ethernet bağlantısı. Belki kabloda sorun vardır diye modemden kasa ethernete giden kabloyu kenarda duran yenisiyle değiştirdim. Belki 50 kere reset attım. Modemi birçok kez açıp kapattım. Otomatik sorun çözümle seçeneğine birçok kez tıkladım. Bu iki günlük süreçte açılan buna benzer bütün konuları okudum.

Windows 10 Uygulamalarda İnternet bağlı değil sorunu? buradaki komutları uyguladım.

Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı @Murat5038 @THE_MILLER buradaki programla hepsini işaretleyip GO dedim.

Genel tespitim Realtek PCI-e GBE family Controller ile ilgili. Realtek PCI-e GBE family Controller kod 10 hatası tespit ettim. İlave olarak aygıt yöneticisinden şimdi baktığımda ' ağ bağtaştırıcıları ' sonrasında.
' Özellikler ' dediğimde aygıt durumunda ' Windows halen bu cihaz için sınıf yapılandırmasını ayarlıyor (kod 56) hatası ile karşılaştım. Ayrıca Realtek PCI-e GBE family Controller simgesinde sarı üçgen ve ünlemimiz duruyor. Sizi uğraştırmayım diye bir yerde okuduğumda arama butonu hizmetlerden elle işaretli olan kablolu internet yerini başlat yapmam gerektiği yazıyordu, onu da uyguladım. Üstüne Realtek'in kendi sitesinden en son sürüme güncelledim Realtek PCI-e GBE family Controller'i. Kısacası araştırmalarımla ve kendi bilgim çerçevesinde elimden gelen her şeyi yaptım. Fakat beynim yanmak üzere. Modem ayarlarıyla ilgili bir durum olabilir mi diye düşündüm. Ona da arayüzüne girerek bir bakış attım. Fakat pek bir bilgim olmadığından ve arayüz bana karışık geldiğinden ona dokunamadım.

Elimden geldiği kadar konuyu kısa tutmaya, gerekli tüm bilgileri vermeye ve imla hataları yapmamaya gayret sarfettim. Eksik bir bilgi inşallah yazmamışımdır. Hatalarım varsa kusurama bakmayın. Kafa iyice gitti. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 286373

Eki Görüntüle 286374

Ne yazık ki o bazen bende de oluyor ama ben PC açıp kappattığım zaman oluyor bazen ehternet gözükmüyor ben laptopu aç kapa yapıyorum sorun çözülüyor.
 
Uyku düzensizlikleri ve hava değişikliklerinden vücudu toparlamaya çalışıyoruz :)
Geçmiş olsun. Oruçdan sonra, dediğin gibi havalardan dolayı yakın zamnda düzelirsin.
Bizim insanlarımız maalesef hiç bir şeye dikkat etmediğinden alışverişe bile çıkmak istemiyorum. Hatta mümkün mertebe sokaklar kalabalıkken moralim bozulmasın diye balkona bile çıkmak istemiyorum. Bırakın bizim ülkeyi dünya genelinde yaşanan olaylardan ders almayıp hala nasıl bu kadar ihmalkar olan insanlar olabiliyor anlayabilmiş değilim açıkçası.
Ayenn bende aynı şekilde ama mecburiyet olunca şahsen çıkıyorum çıkarsam yoksa işim olmuyor zaten dışarıda.
İnsnalar hakkında çok konuşulur da çok uzar konu :) Boşvermek en iyisi.
Bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun. İnternet ile ilgili problemlerim vardı geçenlerde yazamadım kusura bakmayın. @Murat5038
Sağolun sizin de. Sıkıntı yok, düzeldiyse iyi.
 
1. videoda laptop ile ilgili sanırım. WIFI ile ilgili. Benim WIFI ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. Şuan mesela aynı modem üzerinden WIFI olarak laptoptan bağlanıyorum. Keza telefonumunda aynı modem üzerinden interneti açık. Kabloda sıkıntı olabilir diye modeme bağlı olan etherneti ellemeden öbür tarafı kasaya bağlı olanı çıkarttım. Laptopa taktım. WIFI yi kapattım. İlk başta sarı üçgen ünlem hatası vardı sağ alttaki internet erişimi simgesinde. Sorunları gider dedim. DHCP etkin dedi. Ardından laptoptan ethernetle internete girdim. Video izledim. Download yaptım. Hız ve ping tesleri yaptım. Hiçbir sıkıntı yoktu. Sonra kabloyu tekrar masaüstüne taktım. Fakat yine çalışmadı. Enteresandır ki şuan 'aygıt yöneticisi' ardından 'ağ başdaştırıcısı' dediğimde Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER hatasız bir şekilde gözüküyor. Sağ tık yaptığımda özellikler deyince ' bu aygıt düzgün çalışıyor' yazıyor. Fakat sağ alt internet pencere simgesinde 'bağlı değil hiç bağlantı yok' yazıyor. Bazen de baktığımda aygıt yöneticisinde Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER i göremiyorum.

2. Dostum bende ethernet kontrolcüsü diye bir seçenek yok ki. Yukarıdaki resimde gördüğün üzere Ağ bağdaştırıcının içindeki şeyler var sadece. Vallahi kafam iyice durdu. Denemediğim şey kalmadı nerdeyse. Belkide sorunum çok basit fakat bi yerde bir nokta kaçırıyorum anlamadım gitti dostum :( .

Bu arada ilgin için teşekkürler. Aklına fazladan birşey gelirse görüşünü belirtirsen yine çok memnun olurum.
Bende de aksine wifi kontorlcüsü yok. Bunun için ayrı bir konu oluşturdum ve Recep abi cevap verdi, ya onar yada 20H2 ye dön diye söyledi. Benim de icimde bir şüphe var 20H2 surumune geri donerken dosyalarim silinir mi acaba?
Birde bu sıkıntıyı çözebilen varsa söyleyebilir mi, eski sürüme dönmeden deneyeyim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı