Windows 10 fazla RAM kullanyor

• Konuyu başlatan RootTR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 598

RootTR

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selam, SSD üzerinde bir arıza çıktığı için sistemi yeni bir SSD üzerine kurdum, bellek kullanımı önceki sistemime göre biraz fazla geldi. Windows ortalama 2.5 ile 4 GB arasında bellek kullanıyordu eskiden şimdi bu durum 8 GB değerlerine kadar çıkmış. 2933 MHz 8x2 bellek satın aldım hafta içinde gelecek ama sanıyorum ki eski sistemimde kapattığım bazı uygulamalar vardı, mesela Windows Defender genelde kapalıydı ama bu sefer açık tutuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Görselleri aşağıya bırakıyorum.

Sistem Bilgileri

• İşlemci: Intel Core i5 10400F
  • GPU: Nvidia Geforce RTX 3060, Zotac Twin Edge 12GB
  • RAM: Kingston HyperX 2133 MHZ DDR4 8GB
  • RAM2: Corsair Venegance 2400 MHZ DDR4 8GB (2133 de çalışıyor)
  • Anakart: MSI B460M PRO
  • PSU: Thermaltake Litepower 700W
  • SSD(Sistem): Kingston A400 480GB SSD

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    61,8 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    91,5 KB · Görüntüleme: 49
Ne yani 11 mi kurayım? :( Windows 10 fazlasıyla alışık olduğum bir işletim sistemi, 11 desteği olmayan fazlaca uygulama vardır diye tahmin ediyorum. Bu değerler sizce normal mi? @emirhanlxrddd GitHub dosya linkine baktım, sanıyorum bu belleği dengelemek için bir yazılım. Bunu da deneyebilirim.

Ne yani 11 mi kurayım? :( Windows 10 fazlasıyla alışık olduğum bir işletim sistemi, 11 desteği olmayan fazlaca uygulama vardır diye tahmin ediyorum. Bu değerler sizce normal mi? @emirhanlxrddd GitHub dosya linkine baktım, sanıyorum bu belleği dengelemek için bir yazılım. Bunu da deneyebilirim.

Hocam 11 normal şartlarda 10'dan daha fazla RAM kullanıyor, geri dönme noktası oluşturup kullanabilirsiniz. Değerler windows 10'a göre fazla.

Selam, SSD üzerinde bir arıza çıktığı için sistemi yeni bir SSD üzerine kurdum, bellek kullanımı önceki sistemime göre biraz fazla geldi. Windows ortalama 2.5 ile 4 GB arasında bellek kullanıyordu eskiden şimdi bu durum 8 GB değerlerine kadar çıkmış. 2933 MHz 8x2 bellek satın aldım hafta içinde gelecek ama sanıyorum ki eski sistemimde kapattığım bazı uygulamalar vardı, mesela Windows Defender genelde kapalıydı ama bu sefer açık tutuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Görselleri aşağıya bırakıyorum.

Sistem Bilgileri

• İşlemci: Intel Core i5 10400F
  • GPU: Nvidia Geforce RTX 3060, Zotac Twin Edge 12GB
  • RAM: Kingston HyperX 2133 MHZ DDR4 8GB
  • RAM2: Corsair Venegance 2400 MHZ DDR4 8GB (2133 de çalışıyor)
  • Anakart: MSI B460M PRO
  • PSU: Thermaltake Litepower 700W
  • SSD(Sistem): Kingston A400 480GB SSD
gereksiz hizmetleri kapatın.

Cevaplar için teşekkürler, kontrol sağladığımda bios sürümümün güncel olmadığını fark ettim, format sonrası sıfırlanmıyor sanıyordum ama sıfırlanıyormuş. Şimdi onu güncelledim, başlangıçtaki bazı uygulamaları kapattım ve bellek kullanımım aşağı yukarı görseldeki gibi azaldı. Yine de daha çok azaltmak istiyorum.

@bir garip sauron
Gereksiz uygulamalardan kastınız nedir? Kullanmadığım skype gibi uygulamaları arka-plan uygulamalarından kaldırdım ve bildirimleri kapattım. Öneri uygulamalarınız varsa yazarsanız çok sevinirim. Bunun dışında defender kapatmak ile kapatmamak arasındayım, bilinçli bir kullanıcıyım kolay kolay indirme yapmıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    75,7 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı