Windows 10 Gereksiz Hizmetleri Devredışı Bırakmak

  • Konuyu başlatan Exinie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 100
  • Görüntüleme 65B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar, Windows 10 için gereksiz hizmetleri devredışı bırakan bir dosya buldum ve herkesin yararlanmasını istedim. Aslında bu dosyayı bayadır kullanıyorum ama Technopat halkı kullanmaz diye düşündüm, şimdi de kullanan çıkar diye düşünüyorum ve bir rehber hazırladım.

Dosya bana ait değildir, FR33THY adlı birine ait (ReviOS'un yapımında yardımcı oldu, bu forumda değil)

Metro uygulamaları açılmayabilir, geri bildirim yapabilirsiniz yardımcı olurum. Bir sıkıntı yaşarsanız geri alma dosyası var rehberde nasıl yapıldığı bahsedilmiştir.

1- NSudo programını çalıştıralım (İndirdiğiniz klasörün içinde)

Eki Görüntüle 484212

2- Açılan pencerede "Enable All Privileges" seçeneğine tik atıp "Browse" butonuna tıklayın.

Eki Görüntüle 484213

3- Gelen pencerede Windows 7 kullanıyorsanız "Gereksiz Hizmetleri Kapat - Windows 7" dosyasını eğer Windows 8.1 veya Windows 10 kullanıyorsanız "Gereksiz Hizmetleri Kapat" dosyasını seçip "Aç" butonuna tıklayın. Eğer tüm hizmetleri varsayılan ayarlarına geri döndürmek istiyorsanız "Tüm Hizmetleri Varsayılan Ayarlarına Geri Döndür" dosyasını seçip "Aç" butonuna tıklayın.

Eki Görüntüle 484215

4- "The operation completed successfully." yazısını görürseniz işlem başarıyla tamamlanmıştır, programları kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın.

Eki Görüntüle 484216

İndirme Linki: LINK
tekrar indirme link atarmısın lütfen açıcam hizmetleri silmişim açamıyorum virislü diyo indirilmiyo başka dosya co falan koyup verirmisin acil :(
 
Dostum dosyayı indiremiyorum virüs taramasını kapatırmısın google drive'dan ya da başka bir yere yüklermisin.
 
Kardeşimizin yaptığı bir program var. Buna benzer ve herşey elinin altında kontrol edebiliyorsun. Herşeyi olduğu gibi kapatmıyor. Bir göz at istersen. Sistem İnce Ayar. Buradan sitesine ulaşabilirsin.
 
Buna benzer bir tweak yapan birisiyle görüştüm, ismi Hydro. Şifre belirleme alanının devre dışı kalmasına neden olan ayarı öğrendim.
Kod:
echo Disabling Web Account Manager...
sc stop TokenBroker
sc config TokenBroker start= disabled
Bu kod ile beraber TokenBroker hizmeti devre dışı bırakılıyor, services.msc'de bunun adı Web Account Manager olarak geçiyor Türkçe'de farklı çevirilmiş olabilir, İngilizce OS kullandığım için bilmiyorum. Şifre değiştirme/atama özelliğinin tekrar aktif olması için yapmanız gerekeni anlatıyorum.

1- Not Defteri açın.
2- Not defterine şu satırları direkt olarak yapıştırın.
Kod:
sc config TokenBroker start= demand
pause
3- Not defterini kaydedin, kaydederken Tüm Dosyalar olarak seçin ve .bat uzantılı olarak kaydedin. Örneğin Sifre.bat
4- Bu konuda anlatıldığı gibi NSudo'yu açın, hizmetleri devredışı bırakmak için .bat dosyasını seçtiğiniz gibi kaydettiğiniz bu dosyayı seçin ve NSudo ile birlikte .bat'ı çalıştırın.
5- Sistemi yeniden başlatmaya gerek yok direkt olarak aktifleştiriliyor ancak siz her ihtimale karşı yeniden başlatın.
6- Ayarlara baktığınızda artık şifre belirleme yeri çalışıyor olacak.
 
Gereksiz hizmetleri kapattı konu gayet güzel ama ben sadece windows defenderi bir de bildirim ekranını geri açmak istiyorum nasıl yapacağım anlatır mısınız
 
Hocam bende Windows 10 orjinal sürümü var, şimdi ben bu revios u yüklersem bu orjinalliği gider mi ? Ayrıca Windows Defenderi bende açmak istiyorum nasıl yapabilirim.Bende şuan samsung 970 evo var sadece, nasıl yükleme yapmalıyım mbr mi gbt mi ?

Eğer ürün anahtarın var ise kurulumdan sonra girebilirsin, eğer OEM ürün anahtarın var ise zaten anakarta gömüldüğü için otomatik olarak etkinleştirilecektir. ReviOS'da Windows Defender yok silmişler o yüzden Kaspersky'ın ücretsiz anti virüs yazılımını öneririm. GPT kurulum yapın yani UEFI kurulum sistem daha hızlı açılacaktır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı