Windows 10 ile League of Legends incelemesi

Ben arkadaşa yalancısın demiyorum diyemem de zaten. Sadece inceleme böyle olmaz demeye getiriyorum.

O halde moderetör arkadaşlardan rica edelim konu başlığı değiştirilsin. Siz de rahat edin, biz de rahat edelim. Uygun başlığı yazarsanız eğer @Recep Baltaş mutlaka konuya el atıcaktır yorumları okuyunca zaten.

@Silinen üye Madem sadece kanıt olmadığından rahatsız oluyorsunuz neden 4 tane madde saydınız ? Kanıtı da atmış zaten arkadaş. Neyse tartışmayı devam ettirip ban yemeyelim.

FPS değerleri iyi hoşta ustam, monitör kaç hz destekliyosa o fps'nin dışı hayal ürünü oluıyor.
Malesef MOBA tarzı oyunlarda böyle bir şey söz konusu değil. FPS yi monitörün hızına sabitlerseniz input lag oluyor, bu da akıcılığı ortadan kaldırıyor. Ayrıca reflekslere dayalı bir oyun olduğu için ekrana gelen fpsyi kısıtladığınız vakit, milisaniyelik tepki gecikmeleri yaşıyorsunuz.

Ekrana gelen kare/saniye oranı 60 olduğu vakit 16,6 milisaniyede 1 kare veriliyor ekrana. Ancak bu fps 250 olduğu vakit bu gecikme 4 milisaniyeye iniyor. Ne kadar az gecikme o kadar moba oyunlarında refleks demek. Hatta tüm oyunlarda böyle.

1 saniye = 1000 milisaniye

1 Milisaniye/1 karenin çizilme süresi = FPS değeri

1000/4 = 250 fps

1000/33 = 30 fps gibi...

Bu fotoda, sağ üstteki fpsye bakmadan, sol alttaki grafikte cpu nun karşısında yer alan gecikme süresini dediğim şekile hesaplayın. Çıkan sonucu da sağ üstteki fps değeri ile eşleştirin. Bakalım ne çıkıyor

Genel olarak çoğu oyunda maksimum hz değerinin üzerinde alınan fpslerin, kullanıcı tarafından algılandığı defalarca anlatıldı. Bu kadar insan da yanılıyor olamaz. Hele ki bizzat tecrübe ettikten sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…