Windows 10 Key Kaç Kullanımlıktır?

Hocam ben yaklaşık 12000 TL'ye bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve mecburen hazır sistemdeki gibi kurulu Windows'la başlayamayacağım. Bildiğiniz üzere şimdi sistemi montajını yaptırdım, her şey tamamlandı. Ama bu girdiğim key bir kez girince çöp mü oluyor? Yani format attığımda misal aynı keyi kullanamaz mıyım?
Bir de İstanbul'da Anadolu yakasında aldığım PC parçalarını baştan sona A'dan Z'ye montajını yapıp Windows'u yükleyip driverları son sürüme getirecek. Lafın kısası kasanın tuşuna bastığımda yapmam gereken Steam, LoL, CS:GO, PUBG, Fortnite vb oyun indirmek olsun. Derdim bunları nerede yaptırabilirim? Mahalle arasındaki PC'cilere yaptırmak istemiyorum, zamanında çok çektim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 10 ürün anahtarınız eğer OEM bir anahtar ise sadece bir defa kullanabilirsiniz.
Kullandığınızda ürün anahtarınız anakartınız ve Microsoft hesabınız ile ilişkilendirilir, format sonrası otomatik olarak yeniden etkinleştirme yapılır.
Eğer kutulu bir Windows 10 aldıysanız (ki o kadar para vermenize gerek yok) her kurulum sonrasında yeniden girmek durumundasınız.
Windows 10 ürün anahtarınız eğer OEM bir anahtar ise sadece bir defa kullanabilirsiniz.
Kullandığınızda ürün anahtarınız anakartınız ve Microsoft hesabınız ile ilişkilendirilir, format sonrası otomatik olarak yeniden etkinleştirme yapılır.
Eğer kutulu bir Windows 10 aldıysanız (ki o kadar para vermenize gerek yok) her kurulum sonrasında yeniden girmek durumundasınız.

Çözüm
Cevabın için teşekkür ederim fakat USB olanlarından alıp yüklediğimi farzedelim. Bir süre sonra anakartımı değiştirip yükselttim ve format attım, tekrar USB'yi taktığımda süresiz olarak etkinleştirilecektir, değil mi?

Windows ile ilgili açıklamaları zaten Bayram Bey yapmış.
Bilgisayarcıların çoğu son driverleri aramakla uğraşmaz. Kendinizin yapması en doğrusu. Zor da değil. Windows kurulumu da son derece kolay aslında. Her şey dahil 2-3 saatte tamamlarsınız.

Cevabın için teşekkür ederim fakat USB olanlarından alıp yüklediğimi farzedelim. Bir süre sonra anakartımı değiştirip yükselttim ve format attım, tekrar USB'yi taktığımda süresiz olarak etkinleştirilecektir, değil mi?
Microsoft hesabı ile ilişkilendirirseniz; Evet, yeniden etkinleştirecektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı